Drukte op Schiphol? Autovakantie!

 31 Mei 2022   Robert

We kunnen er niet meer omheen; op Schiphol en alle andere vliegvelden is er een zwaar personeelstekort. Hierdoor zien we nu al meerdere vluchten geannuleerd of verzet worden. Deze onzekerheid zorgt waarschijnlijk voor dat jouw vakantie niet echt fijn begint als je met het vliegtuig op vakantie wilde gaan deze zomer. Vakantie moet een ontspannen periode zijn, waarin je tot rust kan komen en opgeladen weer naar huis kan gaan.

De oplossing? Ga weer eens met de auto op vakantie! Laad de auto vol met je favoriete spelletjes, kleding en zwembroeken, en vertrek naar het zuiden. Geen wachtrijen, geen geannuleerde vluchten en geen overnachtingen in vliegveld hotels. Enkel de auto starten en aanrijden!

Op vakantie met volgepakte auto


Hoef je geen rekening te houden met de schoolvakanties? Ideaal! Het voor- en naseizoen zijn prachtig in Zuid-Frankrijk, Italië, Spanje en Kroatië. Er is nog voldoende beschikbaarheid in deze periode dus je betaalt nog lang niet de hoofdprijs. Een goedkope vakantie zonder stress dus. Huur een stacaravan op je favoriete camping, steek de BBQ aan, en geniet!

Moet je wel rekening houden met de schoolvakanties en ga je op vakantie in het hoogseizoen? Dan moet je er snel bij zijn. Je bent niet de enige die dit jaar weer met de auto naar het zuiden wil reizen. Probeer de zwarte zaterdagen te vermijden door bijvoorbeeld op donderdagen te rijden, of in de nacht te vertrekken.

Aan de kust zijn de meeste plekjes inmiddels al goed vol in augustus, maar hier en daar kan je nog een pareltje vinden. Maar vergeet ook zeker niet wat meer in het binnenland van Italië of Frankrijk te kijken. De campings in het binnenland bieden vaak veel meer rust en liggen prachtig midden in de natuur. Natuurlijk wel even kijken of ze alle faciliteiten hebben die je kinderen willen!

Ondwerg kom je vanalles tegen zoals dit kunstwerk


Andere voordelen van een autovakantie ten opzichte van een vliegvakantie? (Buiten het ontlopen van de chaos op de vliegvelden) Je vakantie begint al op het moment dat je in de auto stapt! De auto is de komende uren jouw thuisbasis, en het gezelligste plekje op de weg. Speel samen spelletjes, praat bij over de afgelopen weken en stop geregeld om de benen te strekken. De reis hoort bij de vakantie, en hier moet je dus ook een leuke tijd van maken. Vergeet de zakjes chips, koelbox en het picknickkleed niet.

De keuze is wat ons betreft dus snel gemaakt, de autovakantie wint dit jaar weer terrein. Ben er snel bij om de laatste mooie plekjes op jouw favoriete camping of vakantiepark te boeken. Dit jaar gaan we weer op vakantie in Safaritent met sanitair, luxe stacaravan of bungalowtent! En waar vind je een beter overzicht dan hier op Huurtent.nl?
Anderen lazen ook onze blogs over  2022vliegtuigkamperen