Update je kampeerkennis en hou het luchtig!

 13 Oktober 2017   Typisch Fem

Kamperen wordt niet alleen bereikbaarder, vooral ook luchtiger. Tot die conclusie kwamen we toen we eerder deze week de Kampeer en Caravan Jaarbeurs bezochten. Wist jij bijvoorbeeld al dat er een opblaasbare vouwwagen bestaat? En dat er tenten zijn voor op het dak van je auto, die binnen enkele minuten staan? Leuk om de nieuwste en hipste exemplaren live te zien! De beurs in Utrecht is t/m dit weekend nog te bezoeken. En ook een aanrader als je nog een kampeergroentje bent trouwens :-).

Opblaasbare tenten en vouwwagens

Neem nu de opblaasbare tenten van Karsten en opblaasbare voortenten Easy Air van Walker en Mistral Air van Dorema. Ook de avontuurlijke trailers van Campwerk en Dare to be Different zijn een mustsee. Toch vallen ze ietwat in het niet bij dé spannendste vouwwagen van de 21e eeuw: de opblaasbare Lola. Deze vouwwagen van het merk Campooz heeft werkelijk waar slechts één tube en één ventiel! Je blaast de vouwwagen binnen vijf minuten op en tadaaaaaa, wat een plaatje :-).

Campooz opblaasbare vouwwagen


Daktenten en trailers voor sportieve en avontuurlijke mensen

Een tent bovenop je auto, dat hebben wij persoonlijk nog niet vaak in ’t wild gezien. De nieuwste daktenten zijn zelfs geschikt voor kleinere auto’s, zodat niet alleen bezitters van SUV’s en stationwagens er iets mee kunnen. Wauw! Naar eigen zeggen wordt kamperen met de daktent van Campwerk weer avontuurlijk en sexy en ook Dare to be different heeft veel types daktenten die geschikt zijn voor de globetrotters onder ons. Weer eens wat anders!

Dare to be Different daktent


Vouwwagen voor minder avontuur & meer luxe

Denk je nu ‘leuk hoor, zo’n tent bovenop mijn auto, maar ik zoek toch iets meer luxe’? Check dan deze Mercedes onder de vouwwagens. De iCamp lijkt wel een lid van de iMac-familie met haar futuristische looks, lage gewicht en extreme gebruiksgemak. Persoonlijk vinden wij hem ingeklapt misschien wel het mooist, maar goed uitgedacht met haar elektrische dak, buitentent en buitenkeuken is hij in elk geval zeker.

iCamp vouwwagen van Udo


Kampeermaagden opgelet!

Nog geen kampeerervaring? Op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs is een speciale route voor je uitgezet. Een route die je leidt langs partijen die campers, daktenten, caravans en andere kampeeraccommaties verhuren. Probeer het uit en je weet of kamperen iets voor jou en je gezin is!

Neem de kinderen vooral mee

Ook aan ‘als de kinderen het maar leuk hebben’ is gedacht. Als je nog nooit gekampeerd maar wel plannen hebt, is het zaak je kinderen voor vertrek enthousiast te maken. En laat de organisatie van de beurs dit nu net heel serieus genomen hebben met het uitzetten van een heuse kinderroute.

Kinderroute op de Kampeer en caravan Jaarbeurs 2017


Tot slot

Nog niet overtuigd? De spreuk waar we aan het eind van de beurshal tegenaan lopen, helpt je vast over de streep. De quote vat perfect samen wat kamperen met je doet. Het maakt je hoofd leeg. Hoe druk je het ook hebt, je krijgt weer lucht. Je bent even weg van alles en na een kampeervakantie kun je alles aan. Kijk, hoe luchtig wil je ’t hebben?

“I don’t need therapy, I just need to go Camping”
Anderen lazen ook onze blogs over  2017Jaarbeurs UtrechtkampeerbeursKampeerjaarbeursbeurskamperententvakantievakantie