direct
Een luxe vakantiepark in Drenthe
Fietsen, wandelen en golfen
Zwem-, vis-, en duikmogelijkheden
Bij Nationaal Park Drentse Aa
Recreatieplas
Kindvriendelijk
 • Beoordeling toevoegen ▷ 8.0
 • Kleine campingS
 • Boeken op camping Akenveen? Kies hier verblijf en organisatie:

   CHALET/HUISJE/APPT
   

  Accommodaties op camping Akenveen

  Over camping Akenveen, Drenthe

  Dit luxe villapark is gelegen in het vijf sterren nationale park van de Drentse Aa, in Tynaarlo, nabij het fraaie brinkdorp Zuidlaren. Centraal in het park ligt een grote, zeer heldere recreatieplas van 6 hectare, alsmede een rijk gevulde visplas van 4 hectare.

  Zowel in het park als in de directe omgeving zijn er voor alle leeftijden talrijke mogelijkheden om zich te vermaken. Zo kun je bijvoorbeeld fietsen, wandelen, zwemmen, golfen, vissen en duiken.

  Aan de rand van de plas bevindt zich een snackbar en een restaurant met een mooi, verwarmd en deels overdekt terras aan het water. Voor kinderen is er de ruime indoor speelplaats, waar ze zich uitstekend zullen vermaken. In het hoogseizoen zorgt het recreatieteam voor een afwisselend programma voor diverse leeftijden. Zo worden er bijvoorbeeld skelterraces en kinderdagen georganiseerd. Verder zijn er in het park vele speeltoestellen, sport- en speelvelden en een kinderboerderij.

  Fietsen kunnen worden gehuurd in de omgeving van het park, op circa 1,5 kilometer afstand. Het uitgebreide fietspadennet leid je door het stroomdallandschap Drentse Aa, over heidevelden, langs hunebedden en door pittoreske dorpjes. Behalve in de recreatieplas, kan er ook gezwommen worden in het subtropische zwembad Aqualaren in Zuidlaren, dat op 2 kilometer van het park ligt. Bezitters van het golfvaardigheidsbewijs kunnen terecht op diverse golfbanen in de omgeving, waarvan er een op slechts 3 kilometer afstand ligt.

  Parkgasten kunnen duiken in de zeer heldere recreatieplas. Het schoonste meer van Drenthe is maar liefst circa 19 meter diep en heeft kraakhelder water. In het meer zijn objecten zoals een zoetwater krabbenwand, een mosselbank en snoekenwand aangelegd. Hengelsporters kunnen hun hengel gratis uitslaan in de visplas, die gevuld is met onder meer voorn en paling. Er is het hele jaar door van alles te beleven op Villapark Akenveen!

  Faciliteiten zijn tijdens het laagseizoen vaak gesloten, controleer hiervoor de website van de aanbieder!

  Via Huurtent.nl boek je de ideale familievakantie naar Camping Akenveen!


  Boeken op Akenveen

  Roompot Vakanties verhuurt op Akenveen chalets,bungalows of appartementen.
   

  Bekijk prijs bij:

  Bekijk Prijs