11 andere manieren om je was te drogen op de camping

 6 Juli 2017   Typisch Fem

Afgelopen kampeervakantie weer staan klungelen in het sanitairgebouw en opgejaagd door de wachtrij je nieuwe jurkje per ongeluk in de droger gestopt? Of heb je juist de drukte en het gedoe omzeild en bergen vuile was mee naar huis genomen? Dat kan anders!

De buuf als inspiratie

Ik kwam op het idee uit te zoeken hóe dan, toen ik onze buurvrouw in de meivakantie gadesloeg. De vrouw had werkelijk een fantastische vakantie, ze deed exact hetzelfde als thuis. Liep ze niet met een poetsdoek, dan liep ze wel weer met een volle tas was en een pak wasmiddel te hannesen. En ik me maar verbazen over haar wasfrequentie, waar haalt ze al die vuile kleren überhaupt vandaan? Ze waren slechts met z’n tweeën en de buurman liep toch echt elke dag in dezelfde bermuda. Met mijn drie kinderen heb ik nog niet de helft van hun was, maar vooruit. De tweede grote vraag die bij mij rees, was waar ze al die theedoeken, onderbroeken en shirts in godsnaam droogde. Ik zag namelijk nergens wasgoed hangen. Zou ze echt vier droogmuntjes per dag kopen?

wassen op de camping


Terugkerend wastafereel

Met een vermakelijke glimlach sloeg ik het vaste wastafereeltje maar weer gade. Keer op keer. Ze wist het zo te plannen dat - terwijl de eerste was van de dag in de wasmachine in het centrale washok zat - was twee in een waskom met handwas lag te weken. Ik verdenk haar er trouwens van de handdoeken te strijken en het bed dagelijks te verschonen, maar dat terzijde. Hadden die mensen nooit eens zin in een dagje uit of zo? Eén ding is zeker, mijn idee van een ideale vakantiedag is toch ietsje anders. Liever twee dagen dezelfde rok aan en tijd voor een ontspannen dagje cultuur of relaxte avond uit eten, dan elke dag schone kleren en tussen de soep en de aardappels op en neer racen voor de droger.

Opties voor het drogen van was op de camping

Maar goed, dan nu eindelijk naar de tips die ons leren hoe het ook anders kan. Het is dat ik het mailadres van de buren niet gevraagd heb, anders had ik hen ook even ge-cc’d. Wat denk je van deze ideeën:

- Bij de kampeerspeciaalzaak verkopen ze zo’n hangend droogmolentje of droogcarrousel voor aan de caravan of in de (voor)tent.
- Er bestaan ook speciale droogrekjes voor in een raamopening. Handig als je met de caravan of camper weg bent.
- Een inklapbaar droogrekje kan prima mee op vakantie. Opgevouwen past-ie gewoon onder het bed en uitgeklapt kunnen alle zwembroeken en
shirts eroverheen hangen. Huur je een glamping accommodatie, ingerichte bungalowtent of safaritent, dan is zo’n wasrekje meestal ter plekke aanwezig.
- Met behulp van een speciale chassishouder kun je zelfs een gewone (lees: grote) droogmolen gebruiken op de camping. Veel droogmolens passen ook op de dissel van de caravan. Handig!
- Een touwtje of lijntje spannen tussen de bomen doet het ook anno 2017 nog goed. Staat zo lekker kneuterig ook, dat wasgoed overal.

Wasje op de camping


Last minute droogplekken voor de vakantiewas

Niks bij de hand dankzij een matige voorbereiding op je kampeervakantie? Of heb je een camping getroffen waar je geen lijntjes mag spannen voor de was (ja echt, die bestaan)? Denk dan eens aan deze ietwat ongebruikelijke plekken, die ook goed fungeren als droogrek:

- De fietsendrager achterop de auto of caravan.
- De trap achterop de camper. Passen die natte kledingstukken prima overheen!
- De luifel aan de voortent of caravan. Handdoeken eroverheen en drogen maar.
- De douchecel in de tour- of stacaravan. Kleerhanger aan de douchecabine of gordijnrails en je natte kleding droogt waar je bij staat.
- Vaak zit er een kachel onder de hangkast in de caravan of camper. In dat geval is de hangkast ook een prima droogplek voor gewassen kleding. Zeker als je maar één bermuda bij je hebt, zoals mijn buurman afgelopen vakantie …
- Bij gebrek aan alle bovengenoemde plekken: over de stoelen hangen die was!

Heb je nog meer ideeën? Wij horen ze graag :-)
Anderen lazen ook onze blogs over  bampingcamping onder de zonkamperenkledingonderwegtipstrendsvakantievoorbereiding