Apps die het kamperen nóg leuker maken

 11 Februari 2015   Femke

Kamperen is leuk, dat weten we natuurlijk al lang. En met behulp van de nieuwste technologieën kunnen we het nog leuker maken. Én makkelijker!

Waar de liefhebbers van dure hotels en restaurants een ontelbaar aantal apps tot hun beschikking hebben, kwamen we er als fans van campings en éénpitsmaaltijden tot voor kort bekaaid van af. Terwijl wij als kamperende smartphonegebruikers ook wel een aantal goede tips kunnen gebruiken. Niet alleen over het bereiden van campingmaaltijden, maar ook over het verbruik van onze gasfles en het ontdekken van de natuur. En wat te denken van een waterpasapp, insmeerapp en schatzoekapp? Hieronder vind je enkele onmisbare apps die je een extra onbezorgde, relaxte en fijne vakantie beloven.

Kampeer Apps


Gasfles Inhoudsmeter App
Als raskampeerder weet je dat een gasfles op z’n zachtst gezegd belangrijk is en dat je op de camping niet te lang zonder wilt zitten. Met de Primagaz EasyBlue Inhoudsmeter App kun je kijken hoeveel gas er nog in je gasfles zit en hoe lang je er nog mee kunt doen. De techniek staat voor niets, want de app werkt op een innovatieve doch verrassend simpele manier. Je tikt met een hard voorwerp tegen de gasfles terwijl je je iPhone ernaast houdt. De telefoon herkent, aan de hand van het geluid, hoe vol de fles is. Als je de app vertelt waarvoor je het gas gebruikt, bijvoorbeeld om te barbecuen, krijg je ook nog te zien hoe lang het duurt voordat hij leeg is. Dat is nu eens handig gebruikmaken van de digitale mogelijkheden!

Zonnig Terras App
Kijken of uw favoriete terras in de schaduw ligt of niet. Een terrasje uitzoeken waar je nog uren lekker van het zonnetje kunt genieten. Het kan allemaal met deze geniale app Pints in the sun. U hoeft nooit meer in de schaduw te zitten! Door nauwkeurige weersinformatie, de stand van de zon en de aanwezigheid van schaduw met elkaar te combineren, kunnen ze gedetailleerd weergeven of uw favoriete terras in de zon ligt of niet.

Regen Apps en Zonneschijn Apps
Uiteraard handig om vroegtijdig te weten of het gaat regenen of niet. Apps als Buienradar en Regenmelding komen van pas als je gaat kamperen in een gebied waar het regelmatig met bakken uit de hemel valt. Bij Regenmelding kun je zelfs kiezen hoeveel minuten van tevoren je een pushbericht wilt ontvangen, hoeveel pushberichten je krijgt en hoe heftig de regenval moet zijn om in actie te komen. Het zusje van Buienradar, Zomerradar, behoeft waarschijnlijk weinig toelichting meer…

Natuur Ontdek App Noah
Met de app Project Noah ontdek je de natuur zoals nooit tevoren! De app is onderverdeeld in drie secties: waarnemingen, ontdekkingen en missies. Spot je onderweg een dier, dan kun je er een foto van maken en deze delen. Mocht je meer over het dier willen weten, dan kun je terecht bij de sectie ’ontdekkingen’. Bij missies is het de bedoeling dat je zelf actief op zoek gaat naar een dier. Té leuk gewoon.

Waterpas App
Onmisbaar bij het neerzetten van de camper of caravan: een waterpas. Omdat je niet de hele inhoud van je garage wilt meezeulen op vakantie, download je voortaan gewoon even deze gratis app op je mobieltje. Een kind kan de was doen. En de kampeertafel recht zetten in dit geval. Op je iPhone of iPod gebruik je de iHandy, maar er zijn veel varianten voor alle soorten telefoons.

Wifi Finder App
Misschien hadden we deze app bovenaan de lijst moeten zetten. Weten waar je gratis wifi hebt en waar de dichtstbijzijnde hotspot zich bevindt, is niet geheel oninteressant als je een aantal apps wilt downloaden.

Insmeer App
De Nivea Sun Zon Wijzer laat je, op basis van je huidtype en de UV-sterkte op locatie, weten hoe lang je in de zon kunt zitten en wanneer je je moet insmeren.

Schatzoek App
Schatzoeken via je mobiel; de buit was nog nooit zo dichtbij. Het zogenoemde Opencaching of geocaching wordt steeds populairder. Op basis van je locatie of een zoekopdracht krijg je de schatten (caches) in de buurt te zien en kun je op zoek!

Kampeer Checklist App
Er ’s avonds om 23 uur - na een lange autorit en een lange namiddag en avond gevuld met het opzetten van de tent en het doen van de boodschappen - achterkomen dat je geen pomp voor de luchtbedden bij je hebt, is nooit grappig. Reuzehandig dus, de checklist van Camping List Pro+. Hij bevat alles wat je bij het kamperen nodig hebt. Zodat je niks meer vergeet.

Kampeerrecepten App
Natuurlijk doen recepten op gewone websites het ook prima, maar de recepten in de app van Smulweb zijn speciaal geselecteerd en benoemd tot kampeerrecepten. Je vind er ruim 250 recepten, van campingkerrie tot campinglasagne.

Navigatie Apps
Het vinden van je weg tijdens de vakantie is soms een aardige uitdaging. Check daarom eens de TomTom, Sygic of Navigon navigatieapps, die ook offline perfect werken. GPS tracking apps zoals Topo en Gaia zijn ideaal als u gaat wandelen, fietsen of andere buitenactiviteiten gaat ondernemen.
Anderen lazen ook onze blogs over  internetvakantiekamperentips