Bella Italia in de keuken!

 21 Januari 2015   Femke

La bella lasagna

Het duurt nog even totdat je afreist naar die overheerlijke camping of agriturismo in Toscane, Umbrië of Marche. Nog een paar maandjes geduld en je kunt weer neerploffen op je handdoek aan de Middellandse Zee of de Adriatische kust en volop genieten van la dolce vita! Van de karakteristieke dorpjes, de schilderachtige landschappen, de pittoreske pleintjes, de smaakvolle wijnen en natuurlijk de voortreffelijke kookkunst van de Italianen. Je kunt waarschijnlijk niet wachten…

En dat hoeft ook niet! Om thuis alvast in de stemming te komen, kun je in de tussentijd natuurlijk de keuken in gaan om de lekkerste pizza of pasta gewoon zelf te maken. Of je waagt je aan die traditionele lasagna zoals de Italianen hem ook maken… En denk nu niet dat je dat niet kunt, want dat kun je wel! Om het je gemakkelijk te maken en je een online zoektocht naar hét recept te besparen, hebben we voor je op een rij gezet hoe je de lekkerste lasagne maakt met ambachtelijke bolognesesaus. Puur. Zoals de Italianen het bedacht hebben.

Bella Italia in de Keuken!


Benodigdheden voor 4 personen

olijfolie
400 gram rundergehakt
2 teentjes knoflook
4 uien
2 winterwortels (middel)
2 stelen bleekselderij
2 theelepels oregano
snufje peper
1 eetlepel pesto
1 eetlepel olijventapenade
1 klein flesje kookroom
1 zakje geraspte Parmezaanse kaas
1 half zakje geraspte jonge kaas
1 fles Passata di pomodoro (500 ml. tomatensaus) of 500 gram gepureerde tomaten

Hoe ga je te werk?

Snij alle groenten fijn en rul het gehakt met scheutje olijfolie. Voeg de fijngesneden groenten bij het gehakt in de pan en wacht een kwartiertje, tot het geheel echt gaar is. Giet de tomatensaus erbij en voeg om het af te maken de pesto, olijventapenade, oregano en peper toe. 10 minuten laten pruttelen en klaar is je saus!

Nu kun je de lagen gaan bouwen. Begin met een laagje saus in de ovenschaal. Sprenkel daar wat kookroom overheen en daarbovenop komt de Parmezaanse kaas. Vervolgens komen de lasagnebladen erop en deze vier stappen herhaal je drie keer. Je sluit af met een laatste laag saus en de jonge kaas die helemaal bovenop komt, maakt je lasagne helemaal af. Een half uur in de oven op 180 graden en… buon appetito!

Anderen lazen ook onze blogs over  receptenbelevingvakantieitaliëetengezond