Bezoek eens een glampingspecialist in 2019. Je gezondheid vraagt erom!

 31 December 2018   Typisch Femke

Een goed begin van het jaar begint bij de Glampingspecialist


Zoals ieder jaar aan het eind van december, is het weer de hoogste tijd voor goede voornemens. Misschien is het – zoals geldt voor driekwart van de Nederlanders - je voornemen om af te vallen, gezonder te gaan eten, te stoppen met roken of de wijn eens wat vaker te laten staan. Of om weer eens wat vaker naar de sportschool te gaan in 2019. Alles voor je gezondheid hè. Maar wist je dat uit onderzoek is gebleken dat stress misschien wel slechter voor je is dan welk ongezond drink-, eet- of beweegpatroon dan ook?

Na een paar dagen van reflectie staat míjn beste voornemen voor het nieuwe jaar vast: meer loslaten, ontspannen en genieten. En laat me dat nu het allerbeste lukken tijdens de vakantie, met de mensen van wie ik hou gezellig om me heen en de stilte van de natuur om de hoek. Mijn bureaustoel blijft komend jaar dus wat vaker leeg en ik kies voor de glampingspecialist in plaats van de specialist in het ziekenhuis. In de naam van mijn hart, mijn hersens en mijn algehele gezondheid, amen.

Top 10 glampingspecialisten in 2019

1 Vacanceselect

Als grote organisatie met tal van safaritenten, lodgetenten en extra luxe stacaravans, op zowel grote als kleine campings, weet Vacanceselect precies wat jij zoekt als vakantieganger. Vacanceselect heeft veel eigen glamping accommodaties, maar fungeert ook als touroperator met accommodaties van de camping zelf. Verder is de hergebruikte en restylede stacaravan "de Bohemian Lodge" op camping Orlando in Chianti zeer duurzaam te noemen. Dat noem ik nou zorg op maat.

Bohemian Lodge op camping Orlando in Chianti


2 Eurocamp

Ook Eurocamp weet als geen ander wat glamping betekent. Als ik na een gezellige dag op de veranda van mijn safaritent (zonder sanitair) of stacaravan zit, met een kop thee en een goed boek, voel ik me vast als herboren. En ’s avonds spoel ik mijn stress zo door het putje van mijn eigen privésanitair.

De Avant stacaravan van Eurocamp voor een echte glamping ervaring


3 Roan

Roan heeft zich de afgelopen jaren omhoog gewerkt van kleine specialist naar een van de grotere jongens op glampingvlak. Safaritenten en lodgetenten en veel stacaravans met lounge veranda’s. Kijk, precies wat ik nodig heb met mijn drukke hoofd.

4 Suncamp

De sunlodges en safaritenten van Suncamp vind je door heel Europa. Ruime en comfortabele tenten en chalets op mooie campings in populaire vakantiegebieden. En tja, als de kinderen het eenmaal naar hun zin hebben, volgt mama vanzelf ;-)

5 Greencamp

In de categorie kleine glampingspecialisten neemt Greencamp een prominente plek in op deze lijst. Met haar luxe accommodaties - met en zonder sanitair - op kleine, groene campings in Frankrijk, Italië en Nederland is dit glamping pur sang. En de ontspanning die ik keihard nodig heb.

De XL Safari-lodgetent van Greencamp, inclusief sanitair!


6 Tendi

Tendi is ook zo’n kleine aanbieder van glampingvakanties. In hun assortiment vind je zowel kleine als grotere campings en accommodaties met én zonder sanitair. Van Italië tot en met Zweden(!).

7 Vodatent

Vodatent is thuis in glamping door heel Europa, maar vooral ook in Nederland en de Benelux. Veel van hun safaritenten bieden de nodige luxe, doch niet té. Omdat je voor sanitair nog op de meeste plekken gewoon de camping over moet lopen, heb je toch nog dat echte campinggevoel. En oja, wees gerust. Dat sanitairgebouw ligt op een kleine of middelgrote camping nooit heel ver weg.

8 Villatent

Ook Villatent kan me vast helpen met mijn voornemen tot meer rust en ontspanning. Kleine campings. Check. Mooie, luxe safaritenten met het nodige gemak. Check. Frankrijk, Italië of Nederland, we komen eraan.

De Villatent Luxe XL safari-lodgetent met Sanitair, dat mag je met recht glamping noemen!


9 Glamping4all

Glamping4all snapt dat kamperen met tieners om andere campings vraagt dan kamperen in je eentje of met kleine kinderen. Ze hebben dan ook zowel kleine als zeer grote campings met faciliteiten voor jongeren in de aanbieding. In bijna alle Europese landen, behalve Nederland. Hun safari-lodgetenten hebben eigen sanitair en staan garant voor een comfortabele kampeervakantie.

10 Campings die zelf verhuren

En dan hebben we natuurlijk nog de particuliere specialisten met kliniek aan huis, oftewel de campings die hun eigen glamping accommodaties verhuren. Vaak zijn dit minicampings en hebben ze een Nederlandse eigenaar. Naast bovenstaande glampingspecialisten zeker ook de moeite waard om naar te zoeken! En laat ik eerlijk zijn. Zolang het mijn stresslevel verlaagt, vind ik alles goed.
Anderen lazen ook onze blogs over  2019glampingglampingdorpenVacanceselectvakantie boekensafaritentlodgetenttop 10