Blue Monday overleven doe je zo

 14 Januari 2018   Typisch Fem

De feestdagen en bijbehorende vrije dagen lijken alweer tijden terug en de volgende vakantie mijlenver weg. Van je banksaldo en je decembervetrol word je niet bepaald vrolijk. Het weer is niet om over naar huis te schrijven en het grootste deel van je goede voornemens is al gesneuveld. Kortom: het is blue monday. Vandaag is de meest deprimerende dag van het jaar.

Voordat je dit artikel huilend sluit, zwelgt in zelfmedelijden, je werkgever belt om te zeggen dat je niet komt vandaag en de dekens weer over je heen trekt, wacht even. Bij Huurtent.nl hebben we namelijk de oplossing gevonden. Boek een vakantie! Wedden dat je in no time weer vrolijk bent?

Decemberdip-formule

Blue Monday is geen term die we zelf verzonnen hebben. Het is ooit in het leven geroepen als marketingcampagne en inmiddels is wetenschappelijk aangetoond dat de derde maandag van het jaar de meest depri dag van het hele jaar is. Anno 2018 staat deze blauwe maandag wereldwijd symbool voor de post-decemberblues oftewel januaridip. Volgens wetenschappers luidt de formule als volgt: [W + (D - d)] x TQ gedeeld door M x Na. Hierin staat W voor het weer, D voor je schulden, d voor je salaris per maand, T voor de tijd sinds kerst, Q voor je goede voornemens, M voor je motivatieniveau en Na voor je bereidheid tot actie. Dat klinkt inderdaad alsof erover nagedacht is, toch?

Vakantie boeken maakt gelukkig

Allemaal leuk dit, maar hoe komen we nu uit onze januaridepressie? Aangezien wegdromen bij vakantiefoto’s en droombestemmingen ons slechte humeur als sneeuw voor de zon laat verdwijnen, ligt de oplossing voor de hand. Blue Monday schijnt serieus de dag te zijn waarop de meeste zomervakanties geboekt worden. In tegenstelling tot een materiële aankoop, waarbij ons geluksgevoel meestal van korte duur is, zorgen het boeken van een reis én de reis zelf voor tevredenheid en geluk op langere termijn. Kijk, dat willen we.

Boek jouw zomervakantie en weg depressieBoek nu jouw glamping vakantie

Wordt het komende zomer een luxe glamping accommodatie op een camping in Toscane of Zuid-Frankrijk? Een comfortabele huurtent of stacaravan op een groene camping in de bergen? Of toch een lodge of safaritent dichtbij huis, in de Ardennen of aan de Belgische kust bijvoorbeeld? We hebben de fijnste en vrolijkste aanbiedingen voor je op een rij gezet.


Vaarwel winterdepressie, welkom zonnige vakantieplannen!
Anderen lazen ook onze blogs over  2018accommodatieBleu mondaytipsvoorbereidingvroegboekkortingbelevinggezondvakantievakantie boeken