Campinghoppen - een bijzondere beleving

 28 Maart 2015   Ellen

Het is maart en het regent, net onze voorjaarsvakantie op de camping geboekt. Wat een verschil, de prijzen in het voorjaar zijn zóveel lager dan in het hoogseizoen. Ben bewust op zoek gegaan naar een camping met veel voorzieningen zodat wij niet op een erg stille camping komen. Dit voorjaar gaan we naar Italië, zonder kinderen. Wij gaan Toscane bezoeken vanaf 2 campings. Op verzoek van manlief een luxe stacaravan gehuurd op camping Norcenni Girasole en een Lodgetent op camping Pianacce, want glamping stond op mijn verlanglijstje.

Dit wordt onze eerste voorjaarsvakantie zonder kinderen op de camping. En wij gaan het beleven, glampen! Je kunt op dit moment geen tijdschrift openslaan of er is wel een artikel over glamping, logeren in een Safaritent, of Lodgetent of superdeluxe Stacaravan. En keuze genoeg, niet alleen glamping in Frankrijk maar ook glamping in Spanje, Italie, Duitsland en zelfs Nederland is een echt glampingland aan het worden.

Thuis de koffers gepakt. Zo'n glamping vakantie op de camping is gelukkig niet zo ingewikkeld, je hoeft geen bergen mee te nemen. Zelfs geen safari-outfit. De koffer met makkelijke kleding inpakken, eventueel een kratje met eerste boodschappen en verder veel boeken en makkelijke schoenen zodat je veel leuke plekken kunt bezoeken.

Manlief snapt het niet helemaal, waarom niet 2 weken een stacaravan huren? Ja waarom niet, helemaal niets mis met een stacaravan, maar ik wil gewoon een glamping ervaring op de camping meemaken. En aangezien ik onze vakanties zoals vele moeders en vrouwen boek, gaan wij dit nu mooi meemaken.

Onze eerste week, ik moet toegeven, was heerlijk. Je komt aan op een camping die in het hoogseizoen bomvol gezelligheid zit, maar in het voorjaar zeer relaxed en compleet is. Het zwembad, de wellness, het restaurant, de ijssalon, de winkel, alles is al in bedrijf. Het personeel is allervriendelijkst, staan altijd voor je klaar, top. Noteren voor volgend jaar, altijd een camping boeken die al vol in bedrijf is in het voorjaar. En ja zo'n stacaravan is toch wel fijn als het nog niet zo warm is, en die kans loop je natuurlijk in het voor- en najaar.

Dus met beetje heimwee gevoel afscheid genomen van onze fijne stacaravan en hup naar onze Lodgetent op camping Pianacce. Ik heb altijd zo'n naar gevoel als we aan het campinghoppen zijn, want ben je net gewend en verwend moet je naar de volgende camping, kan die nog leuker zijn? Ja dat kan. Beetje onwennig kwamen we op de volgende camping. De ligging aan de voet van de berg was al direct een uitdaging, maar gelukkig ons onderkomen lag zo'n beetje op de helft, tegenover zwembad en restaurant, op zich natuurlijk al heel luxe. Na een hartelijk welkom door de couriers van onze verhuurorganisatie konden wij dan eindelijk de Lodgetent bewonderen.

Tjonge dat was een ervaring. Onze eerste gevoel was ruim, ruim en ruim. Daarna tjonge echte bedden, eigen luxe sanitair, fijne terras en ruime plek. En ja je krijgt meteen iets avontuurlijks, manlief was ook super enthousiast en dat is natuurlijk ook meegenomen. Dat was ons eerste gevoel, maar na 2 dagen slapen, eten en genieten, wij zijn om. Geef ons maar een Lodgetent of Safaritent, je bent lekker buiten, je hebt alle ruimte, je hebt echte bedden en alles is luxe en gezellig ingericht.
Anderen lazen ook onze blogs over  belevingverslagglampingkamperencampingvakantievroegboekkorting