Capri, het onbetaalbare eiland!

 19 Oktober 2017   Valérie

Wat wilde ik graag naar Capri! Met onze privéboot, zonder het gepeupel om dan vervolgens alle winkels daar leeg te shoppen.
Grapje natuurlijk van dat gepeupel en dat winkelen, aangezien de meeste winkels op Capri prijzen hebben met 4 cijfers. Wat toch wel veel was om uit te geven aan een T-shirtje.

Wat geen grapje is, was het rondvaren met een privéboot, of semi-privé dan. Via Gianni’s boat (echt een aanrader!), hadden we een full day trip geboekt, waarbij we vanaf Sorrento naar Capri werden gevaren en onderweg langs alle hoogtepunten van het eiland gingen. Dit kosten ons 90€ per persoon, wat erg meevalt als je mee rekent dat je voor alleen een overtocht naar Capri met een veerboot al 40-50€ per persoon kwijt bent!

Enigzins zenuwachtig (ik in ieder geval) meldden we ons om 9.30u bij de haven in Sorrento. Ik kan last krijgen van zeeziekte en die houten bootjes, met voor noodgevallen roeipalen erin, bleven mij maar achtervolgen. Ik hoor het het mezelf nog tegen mijn vriend zeggen, ‘hoezo voor als de motor uitvalt? Er gaat helemaal niks uitvallen’!

De relaxte overtocht

Samen met een Italiaans gezin met 2 kinderen en een Russisch gezin met een volwassen dochter en haar vriend, stonden we te wachten tot Salvatore, de gids/bootbestuurder, ons kwam halen.

De Faraglioni, eeuwige liefde voor elk stelletje daar hieronder kust


Wat bleek? We mochten op een van de grootste jachten die er lag, een heuse jacht! Mijn geluk kon natuurlijk niet op, dat zul je begrijpen. Toen Salvatore ook nog vroeg of we op het dek van het jacht wilden liggen, voor de overtocht was ik al helemaal in de wolken. Na een rustige vaart en wat gezwaai naar andere erg blije toeristen, kwamen we aan op Capri.

Salvatore voer ons langs verschillende grotten, zoals de Grotta dei Coralli, Grotta Bianca en Grotta Verde en langs de Faraglioni. Hier had ik al van alles over opgezocht. De mythe gaat, dat als je onder de Faraglioni door vaart en je met je liefde kust, samen voor eeuwige de liefde zult hebben. Onder luid gejoel van Salvatore hebben we het volgehouden tot aan het einde, waar we ook meteen wat mooie instagramwaardige kiekjes hebben genomen. Wat kan iets simpels je blij maken zeg!

Met kleine busjes van Marina Piccola naar Capri stad


Capri, love it

Na ons liefdestafereel hebben we, via de Marina Piccola, Capri in 2uur vrije tijd proberen te ontdekken. Vanaf de ‘kleine haven’ reed er een bus naar Capri-stad. We begonnen in het centrum, waar met name ik heb staan kwijlen voor de ramen van elke, te dure, winkel. Daarna hebben we de Duomo, de ‘Giardini di Augusto’ (een prachtig tuin met geweldig uitzicht) en de Belvedere Cannone bezocht (even klimmen maar dan wordt je wel beloond met een adembenemend uitzicht op de Faraglioni).

Na al die mooie locaties hadden we gelukkig nog tijd voor een heerlijke lunch onder het genot van een glas Italiaanse wijn.
Salvatore wachtte ons weer om precies 14.00 uur op om de tocht via het water te vervolgen.

Als je goed kijkt, zie je een hartje in de Grotta Amore


Het werd tijd voor de laatste bezienswaardigheden, zoals de grotta Amore, de vuurtoren van Punta Carena en natuurlijk Grotta Azurro (de Blauwe Grot). Deze laatste is een attractie op zich. Opgehaald door een zwetende Italiaan in roeiboot, die vervolgens aan gaf dat je alleen liggend in de boot de grot in kunt. Vervolgens zingend zijn verhaal over de grot vertelde. Ook nog een mooie foto van ons schoot met als grapje Mozarella om ons te doen lachen. Hoe slecht, maar uiteraard lagen zowel ik als mijn vriend dubbel.

Capri Stad


Het allerlaatste, op het Capri programma, was zwemmen in het natuurzwembad van de Villa di Pollio Felice- Regina Giovanna. Vanaf de boot doken we samen met Papa Rusland richting het serene zwembad, gelegen tussen enorme rotspartijen. Prachtig was het en een hele goede afsluiter.

Man, dit tripje was nog beter dan ik ooit had verwacht, ik zeg allemaal een dagje naar Capri!

Anderen lazen ook onze blogs over  CapriItaliëboottochtamalfikuststeden