Citytrip + camping = best of both worlds

 2 Oktober 2016   Femke

Ik ga op stedentrip en verblijf … op de camping! Heerlijk. Ga ik eindeloos wandelen door Parijs om ’s avonds met de voetjes omhoog, roseetje in de hand, bij te komen voor mijn stacaravan? Of reserveer ik toch die leuke camping vlakbij Rome? Kunnen de kinderen de hele ochtend in het zwembad plonsen om daarna uitgebreid te lunchen op dat ene leuke terrasje vlakbij het Colosseum. Er zijn zoveel mooie Europese steden waar ik graag naartoe wil. Het is moeilijk kiezen. Gelukkig is er altijd wel een leuke camping in de buurt!


Citytrip vanaf de camping


Parijs

Oelala! Lichtstad, romantiek, kunst en cultuur. Parijs spreekt tot ieders verbeelding, ook de mijne. Ook al ben ik er meer dan eens geweest, deze stad waar overdag en ’s avonds altijd wat te beleven is, blijft me trekken. Ik wil nu echt een keer de Eiffeltoren beklimmen en het Louvre bezoeken. Me weer vergapen aan de Basilique du Sacré-Cœur met dat prachtige uitzicht over Parijs. En natuurlijk shoppen op de Avenue des Champs-Élysées. Om moe maar voldaan met de trein of de auto terug te gaan naar de camping en lekker in mijn luie stoel voor de bungalowtent te gaan zitten. Alle indrukken van de dag verwerken onder het genot van een typisch Frans wijntje. Dan ben ik morgen weer helemaal klaar voor een dagje EuroDisney! In de buurt van Parijs vind je een aantal prima campings met een goede verbinding (auto/trein) naar de stad en naar Disneyland Parijs.


Citytrip Parijs vanaf de campingBarcelona

Si si! Stad van Gaudí, heerlijke tapas, strand en voetbal. Daar wil ik heen! Naar de beroemde Sagrada Família en het Parc Güell. Cultuur snuiven. En voor mijn drie zoons mag een bezoekje aan Camp Nou, het stadion van FC Barcelona, natuurlijk niet ontbreken! Ploffen we na een drukke dag neer in een knus restaurantje voor tapas en een goed glas Spaanse wijn (vooruit, een frisje voor de kinderen). Kunnen we de volgende dag nagenieten op onze ligbedjes aan het strand. De campings in deze omgeving liggen namelijk allemaal aan de kust. Waar je minstens tot eind oktober kunt genieten van heerlijk weer!


Citytrip Barcelona vanaf de campingPraag

Ohromující! De hoofdstad van Tsjechië is één groot openluchtmuseum volgens insiders. Waarom ben ik daar nog niet naartoe geweest? Voor een bezoek aan de Praagse Burcht, het grootste kasteelcomplex ter wereld? Om te flaneren over de Karelsbrug met haar 16 (!) bogen? Geen idee! Deze prachtige historische stad is niet alleen leuk voor de echte cultuursnuivers onder ons. Je kunt er ook een bezoek brengen aan een van de wijngaarden of bierbrouwerijen die Praag rijk is. Dat lijkt me wel wat. Kunnen we de cultuur ook proeven als we ’s avonds chillend voor onze stacaravan een typische Praags afzakkertje nemen. Ik reserveer meteen een stacaravan voor de herfstvakantie. De twee campings bij Praag zijn van alle gemakken voorzien. Dat wordt dus nog het enige moeilijke vanavond: voor welke camping gaan we?

Rome

La Bella Italia! Bakermat van de twee favoriete gerechten van mijn kinderen: pizza en pasta. Tijdens deze stedentrip wordt in ieder geval niet moeilijk gedaan over het eten. Wat een rust! Alleen daarom is deze stedentrip al goud waard. Maar laten we het Colosseum, de Trevifontein en de Spaanse trappen niet vergeten. Of het Vaticaan! Stuk voor stuk redenen om Rome te ontdekken. Dat kan ook gewoon op de fiets. Ben ik daarna wel toe aan een duik in het zwembad en een lekkere pasta. Zelf gemaakt uiteraard. Proeven we de avond erna in een restaurantje op het beroemde Piazza Navona of mijn pasta net zo goed is als de originele Italiaanse. Op huurtent.nl vind je zeven campings in de buurt van Rome. Moet toch lukken om daar een keuze uit te maken.

Citytrip Rome vanaf de camping


Houd geld over voor de leuke dingen!
En denk je nou: een stedentripje … leuk, maar duur … Welnee! Die camping in de buurt van jouw favoriete Europese stad is niet alleen leuker en gezelliger, maar ook veel goedkoper dan die dure appartementen in de binnenstad. En als je in het voor- of naseizoen reserveert, houd je helemaal geld over om heerlijk te shoppen, terrasjes te pakken en alle culinaire specialiteiten te proeven.

Ik heb nog heel even om te beslissen naar welke Europese hoofdstad ik graag heen wil in de herfstvakantie. Als de kinderen hun energie kwijt kunnen in een zwembad, heb ik verder vrije keuze, hebben ze me verteld. Top!Anderen lazen ook onze blogs over  2017accommodatieBarcelonaRomeParijsPraagcampingstedentipsherfstvakanitievoorjaarnajaarcitytrip