Daarom glamp ik op een kleine, groene camping

 19 Maart 2018   Typisch Femke

Een camping uitkiezen voor de vakantie klinkt vaak gemakkelijker dan het is. Ga je naar het oosten of het zuiden? Vertrek je voor één week, twee, drie of nog langer? Blijf je de hele vakantie op één camping of reis je tijdens de vakantie ook nog wat rond? Boek je een kampeerplaats, een stacaravan of wordt het dit jaar het wat luxere glampen? En wat is er te doen voor de kleine én grotere kinderen? Er valt nog heel wat te beslissen voor alles vastligt en de vakantievoorpret kan beginnen!

Kleine camping, grote luxe

Veel gezinnen met kinderen kiezen min of meer automatisch voor een grote camping met tal van zwembaden en animatie. Zijn de kinderen lekker onder de pannen. En natuurlijk verblijven we in een tent, want dat vinden kinderen één groot avontuur. Ben jij uit hetzelfde hout gesneden? Prima, genieten! Maar mijmer je soms wel eens over een wat luxere vakantie, op een plek waar het ietsje rustiger is? Kijk dan hier eens voor glamping op kleine groene campings.

Safaritent op camping Ambiance Morvan


Rust voor jou, actie voor de kinderen

Op deze pagina vind je een overzicht van kleine, groene campings met glamping-accommodaties. De maar liefst 89 kleine campings in Frankrijk, 28 groene campings in Italië en meer dan 40 kleine natuurlijk gelegen glampingcampings in Nederland zijn niet alleen leuk voor volwassenen die rust zoeken, maar ook geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Ook voor Spanje, Duitsland, Kroatië en andere Europese landen geldt dat de kleinere campings vaak in prachtige, uitgestrekte natuurgebieden liggen, waar meer dan genoeg te beleven is voor groot en klein. Doordat de campings overzichtelijk zijn, houd je je kleine grut eenvoudig in de gaten, terwijl ze zelfstandig ronddartelen. En grotere kinderen vermaken zich iedere dag met activiteiten, zoals kanovaren, fietsen of zwemmen in het meer. Alle gelegenheid voor jou om te genieten van de luxe van je ruime, compleet ingerichte lodgetent, met eigen douche en toilet, al loungend op je comfortabele terras. Zo kom je pas echt tot rust, omringd door de pracht en stilte van de natuur.

Les Sapins in de Languedoc-Roussillon


Dat noemen wij nou persoonlijk

Bijkomend voordeel van kleinere campings, die variëren in grootte van 10 tot 99 plaatsen, is dat je vaak direct en persoonlijk contact hebt met de eigenaren. Gastvrijheid staat hoog in het vaandel en de campingeigenaren doen er alles aan om het hun gasten naar de zin te maken. Mij geeft dat altijd een bijzonder prettig gevoel; die oprechte belangstelling en service op een kleine camping. Je bent meer dan ‘dat gezin in caravan 467’, de eigenaren kennen de omgeving op hun duimpje en geven de perfecte tips voor een dagje uit. Op campings met een beperkt aantal plaatsen organiseren de eigenaren ook wel gezamenlijke avonden voor hun gasten, bijvoorbeeld met een barbecue. Een gezellige en smakelijke manier om de andere campinggasten te ontmoeten en snel aansluiting te vinden. Zowel voor jullie als de kinderen ;-)

Van non-stop wifi naar ‘nu even niet’

Wij gaan nog steeds om met het gezin dat wij jaren terug op deze manier tegenkwamen. En we hebben besloten dat het tijd is voor een vakantiereünie. Na jaren van gezellig grote, drukke campings met tig zwembaden, gaan we weer eens een keer samen op vakantie. Naar een kleinere camping wel te verstaan. Terug naar de rust en de ruimte, de kinderen vermaken zich wel. In een wereld waarin ze het hele jaar door gamen en via internet non-stop prikkels voorgeschoteld krijgen, is een weekje zonder supersonische flipperkasten en flitsende gamehonken allesbehalve slecht voor ze. En wij? Wij genieten van onze luxe safaritent, voorzien van alle gemakken. Want die bestond nog niet de eerste keer dat wij elkaar ontmoetten.

Is ’t al zomer?
Anderen lazen ook onze blogs over  glampingkleingroenagriturismo2018lodgetentsafaritent