De 5 voordelen van de voor- en najaarsvakantie

 18 Augustus 2019   Typisch Femke

De afgelopen weken liep onze timeline vol met zonnige strandfoto’s en andere zomerse kiekjes. Hashtags als #qualitytime, #summervibes en #happyfamily lieten zien dat de zomervakantie ons jaarlijkse hoogtepunt is. En nu we weer zo’n beetje terug zijn van de camping in Frankrijk en Italië, is het zaak af te kicken van de siësta’s, fiësta’s, stracciatella-ijsjes en croissants. En dan het liefst zónder in de nazomerdip terecht te komen. Geen zorgen, wij hebben dé levensreddende tip in deze. Zoom vol goede moed in op je volgende break: de herfstvakantie of voorjaarsvakantie!

Impressie van het Landal park de Amerongse berg

Bestemming: vakantiepark

Steeds meer mensen gaan weg in de carnavals- of voorjaarsvakantie en ook de herfstvakantie is een populair moment voor een after summer of pre winter break. De favoriete bestemming van ons Nederlanders? Zonder twijfel het bungalowpark, en dan eentje van het kaliber Roompot, Landal of CenterParcs. Campings zijn immers nog niet of niet meer open en een wereldreis is niet bepaald budgetproof. Buiten het hoogseizoen kiezen we en masse voor een vakantiehuisje in eigen land. En zeg nou zelf, wat is er lekkerder dan de herfst inluiden in een knusse bungalow met open haard? Of die idiote carnaval ontvluchten in ruil voor een midweek subtropisch zwembad met de kinderen? Precies.

Een vakantiepark in voor- of najaar? Daarom!

  1. Vakanties in najaar en voorjaar zijn goedkoper
  2. In de herfstvakantie of voorjaarsvakantie krijg je meer vakantie voor je geld. In tegenstelling tot in het hoogseizoen, dat grofweg loopt van 1 juli tot 31 augustus, betaal je eens niet de hoofdprijs. En bovendien profiteer je in het na- en voorseizoen - buiten de schoolvakanties – vaak lekker van jongegezinnenkorting, familiekorting, 55+ korting en andere leuke seizoensaanbiedingen.

  3. Korte Breaks zijn gezond
  4. Er is al veel over geschreven: je kunt beter vaker op vakantie gaan en dan korter, dan één keer per jaar drie weken weggaan. Uit naam van je gezondheid: kies voor meerdere korte vakanties verspreid over het hele jaar! Ook fijn aan het voorjaar en najaar? In tegenstelling tot veel campings in het hoogseizoen, kun je op vakantieparken in deze periodes gewoon terecht voor een weekend of midweek. Je lichaam en geest danken je bij voorbaat.

  5. In herfst en lente is het zulk lekker weer
  6. Afgelopen zomer gevoeld dat 40 graden iets te veel van het goede is voor jou? Je bent niet de enige. Een iets lager temperatuurtje is stukken relaxter en je kunt ook nog eens iets ondernemen zonder klotsende oksels. En op die ene dag dat je wél zin hebt in een tropisch klimaat, duik je gewoon het subtropisch zwemparadijs in.

  7. In na- en voorseizoen is er volop beschikbaarheid
  8. Zeker als je op tijd bent, zoals nu nog. Kijk bijvoorbeeld eens bij de herfstacties van CenterParcs, Roompot Vakanties en Landal GreenParcs. Voor de voorjaarsvakantie heb je het natuurlijk ook nog aardig voor het kiezen. Hup. Snel. Voordat meer mensen dit blog gelezen hebben.

  9. Vakantieparken zijn ideaal voor grote families en vriendengroepen
  10. Op veel bungalowparken vind je ook huisjes voor 8, 10 of 12 personen. Wat enorm fijn is voor een samengesteld gezin, vriendenweekend of familietrip. Weg met de hele familie inclusief opa, oma en de kleinkinderen? Check zeker CenterParcs eens, met cottages tot 18 personen. Ook Roompot kent familievilla’s en groepsbungalows vanaf 10 personen. En bij Landal maken ze het helemaal mooi: op De Schatberg in Sevenum kun je serieus met z’n 32-en terecht! Gezellig meevragen dus, die achterneven en -nichten.


Roompot biedt verschillende familie villa
Anderen lazen ook onze blogs over  2019aanbiedingCenterParcsLandalRoompotvakantieparkenvakantiewoningnajaarvoorjaarwaterparkCarnaval