De devaluatie van Glamping

 31 Januari 2018   Ruud

Zo langzamerhand is iedereen wel op de hoogte van de nieuwe luxe manier van kamperen, Glamping. Glamping heeft de van oorsprong Afrikaanse safaritenten naar de camping gebracht en voorzien van veel meer ruimte en luxe dan we van de klassieke bungalowtent gewend zijn.

Glamping heeft een fantastische nieuwe campingbeleving geïntroduceerd. Luxe bedden, luxe meubilair, sanitair in de tent, het was een aantal jaren geleden nog onvoorstelbaar. Nu vind je naast de gepimpte safaritenten en luxe en comfortabel ingerichte lodgetenten nog vele prachtige Glamping-accommodaties zoals de twee-etages hoge Airlodge en Airdreamer van Vacanceselect en de Tendi Lodgetent Loft.

De 2 etages van de Airdreamer


En behalve de tent ontsnapt ook de stacaravan niet aan de Glamping-trend. De verwende vakantievierder wenst hotelluxe op de camping. Er zijn ruime super-de-luxe varianten van stacaravans die in niets meer lijken op de vierkante krappe-doos-op-wielen, met een loungebank op een royaal terras, boxspringbedden, magnetron, luxe barbecue, regendouche of badkuip en satelliet-TV.

Glampingstacaravan Aspect van Eurocamp


Wie nu nog denkt dat hij met de toiletrol over de camping moet lopen, loopt hopeloos achter.

NA HET SUCCES

Na de introductie van Glamping enkele jaren geleden is de term Glamping fors gedevalueerd. Veel campings en organisaties die een nieuwe doelgroep willen bereiken omarmen de term Glamping voor uiteenlopende accommodaties die nét iets meer bieden, of er nét wat anders uitzien, dan een standaard familietent of caravan. Het wordt moeilijk om zo nog een échte Glampingervaring te zoeken.

WAT IS GLAMPING EIGENLIJK?

Wij van Huurtent.nl hebben de Glamping-trend al jarenlang gevolgd via de media en via de tientallen bij ons aangesloten organisaties, waarvan er veel gespecialiseerd zijn in het échte Glamping.

Naar ons idee bestaat de échte Glamping-beleving uit twee delen: natuurlijk de accommodatie, maar ook de camping. Een magnifiek ingerichte lodgetent op een slordige camping is een vlag op een modderschuit.

Maar wat is dan een Glamping-camping? Voor de een zal het een kleine, groene camping zijn met rust en ruimte, en voor een gezin met opgroeiende kinderen staat de safaritent op een grote camping met heel veel faciliteiten en activiteiten en een superzwembad. In beide gevallen staat de accommodatie centraal, want zonder Glamping-tent of -caravan geen Glamping, dat is duidelijk.

ONS ADVIES VOOR DE KEUZE VAN JOUW GLAMPING!

Kijk kritisch naar de accommodatie – is de uitstraling, uitvoering en inrichting wel zodanig dat je van Glamping kan spreken? Maar kijk zeker ook kritisch naar de camping waar je terecht komt, en indien mogelijk de locatie op de camping waar de Glamping-tent/caravan staat.
Veel organisaties hebben de Glamping-accommodaties bij elkaar staan, zodat je naast gelijkgestemden je vakantie doorbrengt.

Op deze manier wordt jouw Glamping-vakantie een echte Glamping-beleving!

Een safaritent van Glamping4all
Anderen lazen ook onze blogs over  glamping2018campingglampingdorpenlodgetentsafaritentstacaravantrendsvakantievoorbereiding