De leukste kampeerspullen voor thuis

 23 September 2016   Femke

Wat is de ideale tijd om je nieuwe kampeeruitzet te kopen? Nu! Alle kampeerspullen zijn immers afgeprijsd én je kunt rustig rondsnuffelen. Scheelt je komende zomer weer een hoop stress, als iedereen tegelijkertijd nieuwe spullen moet hebben. En als je spullen koopt waar je thuis ook heerlijk van kunt genieten en die dus niet naar zolder hoeven tot juli 2017, wordt het helemaal leuk. Je hoeft deze items maar tevoorschijn te toveren om in de vakantiestemming te komen!

Plastic wijnglazen en kleurrijk servies
Geen glampingvakantie zonder een glaasje Franse wijn op z’n tijd. Kaasje erbij, wie doet je wat? Grote kans dat je jouw wijntje drinkt uit een limonadeglaasje of een glazen wijnglas dat halverwege de vakantie sneuvelt. Een tip voor volgend jaar: neem van die gezellige gekleurde plastic glazen mee! En wat denk je van die leuke melamine borden en mokken? Zonde om maar twee weken per jaar te gebruiken. Boven is alles kindproof én vaatwasserproof, ook belangrijk. Wij zelf eten thuis al maanden van ons Mepal servies. En die wijnglazen zet ik op mijn verlanglijstje!

kampeerspullen in de tuin


Sfeerverlichting
Deze zomer zag ik het weer bij menig safaritent: zo’n slinger met feestverlichting. Reuze sfeervol en knus en ik dacht meteen: waarom zou je die alleen op de camping gebruiken? Hetzelfde geldt voor zo’n praktische handlantaarn oftewel stormlamp. Zo gezellig en kneuterig! Dit soort verlichting doet het ook prima op de veranda of onder de overkapping thuis. Voor mij het ultieme relaxen.

Skottelbraai
En dan de skottelbraai. Als er iets het vakantiegevoel naar boven haalt, is het wel braden en bakken op iets anders dan je gasfornuis of inductieplaat. De een zweert bij de barbecue, de ander bij de steengril of skottelbraai. Hoe en wat dan ook, dit ding doet het thuis ook goed. Er zijn ook volop tafelbarbecues of bakplaten voor zowel buiten als binnen te koop. Weer eens wat anders dan gourmetten met Kerst of steengrillen op Pakjesavond.

Loungestoelen
Toen ik laatst bij vrienden op de koffie was, zat ik in de meest comfortabele tuinstoel die je maar kunt bedenken. Zo’n opklapstoel waarbij je benen omhoog kunnen liggen, echt ultieme ontspanning! Toen ik ernaar vroeg, vertelden ze dat ze deze relaxstoelen speciaal voor de kampeervakantie gekocht hadden, maar ze niet meer wilden opbergen omdat ze zo lekker zitten. En dat kon ik goed begrijpen. Want zeg nou zelf, zo’n lekkere stoel zit veel fijner dan een harde bank of picknicktafel. Zo wordt glamping ook echt glamping. En oja, ook langs de lijn op zaterdag is-ie handig.

kamperen in de tuin


Ga je een dergelijke tuinstoel kopen? Let dan goed op het zitcomfort, de afmetingen (past de stoel in de caravan of het opbergvak van je camper?) en het gewicht. Een lekkere campingstoel is een goede investering waar je geen spijt van krijgt.

Hangmat
Typisch eigenlijk. Dat je op de camping uren in je hangmat ligt te lezen, en thuis binnen op de bank voor de tv hangt. Dat kan anders! In plaats van die hangmat naar zolder, kan hij ook tussen de twee bomen in je tuin of tussen de palen van de terrasoverkapping! Da’s nog eens lekker nazomeren …

Badmintonset
Badminton. Beachball. Zo’n klittenband-vangspelletje. Eigenlijk geldt voor alle buitensportspellen: pak ze thuis ook eens uit de kast. Je kinderen vinden het gezellig als je mee speelt, je bent lekker buiten en je bespaart jezelf weer een abonnement op de sportschool. Drie in één dus.

Hebben we je warm gemaakt voor een of meer van bovenstaande campingartikelen? Dat wordt rennen naar de campingwinkel bij jou in de buurt!

Noord-Brabant:
De Wit in Schijndel

Gelderland:
De Kampeerwereld Hendriks in Ermelo
Obelink in Winterswijk

Zuid-Holland:
De Vrijbuiter in Gouda

Drenthe:
De Vrijbuiter in Roden
Mega-Camp in Emmen

Limburg:
De Vrijbuiter in Roermond

Noord-Holland
De Vrijbuiter in Zaandam

Utrecht:
De Bever in Utrecht
De zwerfkei in Woerden



Anderen lazen ook onze blogs over  2017belevingglampingvoorprettentvakantietipsnagenietenkamperenkinderenbarbecuecampingwinkel