De mooiste eilanden van Europa met de auto

 16 Januari 2023   Typisch Fem

Vorige keer schreven we over Denemarken, wat prachtig is en top te bereiken met de auto. Maar Europa heeft meer mooie eilanden! Wat denk je bijvoorbeeld van de prachtige eilanden in Kroatië? Of een van de zonnige Zuid-Europese eilanden als Corsica, Ile de Ré of Sardinië? En laten we vooral ook onze eigen Waddeneilanden Terschelling en Texel niet vergeten!

Rügen in Noord-Duitsland

Het eiland Rügen ligt op zo’n 7 uur rijden van Nederland, in Noord-Duitsland aan de Oostzee. Een uitstapje naar Denemarken en Zweden is met de boot zo gemaakt. Verder geniet je hier volop van veel zonuren, uitzicht over de Oostzee, de beroemde krijtrotsen en gezellige vissersdorpjes. Boek een stacaravan op campingpark Knaus en je bent slechts één trap van het kindvriendelijke strand verwijderd. Viel Spass!

Het eiland Rügen in Noord-Duitsland aan de Oostzee


De Kvarner baai in Kroatië

De Kvarner baai, op zo’n 1200 kilometer rijden van Nederland, heeft heel wat in huis met haar eilanden Krk, Cres Josjn en Rab. Zon, zee, ontspanning en watersport komen hier samen in, op en rond het azuurblauwe water.

Op het prachtige eiland Lošinj in Kroatië ligt de gezellige familiecamping Cikat.


De baai in Noord-Kroatië is populair bij gezinnen en kampeerders en aan campings dan ook geen gebrek hier. Van minicampings tot megacampings. Met of zonder aquapark, glijbanen, animatie. Kiezen maar!

Škrila Sunny Camping ligt op een beschutte en rustige plek, dicht bij Stara Baška in het zuidelijke deel van het eiland Krk.


De zonnige eilanden van Italië

Ten eerste het eiland Elba. Uurtje met de veerpont vanaf het vasteland in Zuid-Toscane en je bent in de hoofdstad. Naar Elba ga je om te snorkelen, duiken, zonnen, zwemmen, wandelen of simpelweg te genieten van het heerlijke klimaat.

Geniet volop van de zonsondergang op het mooie Italiaanse eiland Elba vanaf de camping Rosselba Le Palme


Ook het eiland Sardinië is wat dat betreft een aanrader. Mensen noemen het ook wel het meest Caribische eiland van de Middellandse Zee. In het noorden is Sardinië toeristisch, in het zuiden wat rustiger. Natuur, cultuur, watersport; het is er allemaal.

Sardinië, een Caribische vakantie in de Middellandse Zee


Tot slot noemen we Sicilië. Door de zuidelijke ligging zie je hier zowel invloeden van de Italiaanse geschiedenis als van de Griekse en zelfs Arabische oudheid terug. De reis per veerboot is al een avontuur op zich voor de kinderen. En natuurlijk doe je een Etna-safari met het hele gezin!

Sicilië


Deze eilanden heeft Frankrijk in huis

In de Middellandse Zee ligt ook het Franse eiland Corsica. De vakantie begint al in de auto en op de boot, eenmaal op het eiland wordt het alleen nog maar mooier. Vanuit een van de vele campings ontdek je de rijke natuur, witte stranden en pittoreske stadjes.

Iets noordelijker en dus minder ver rijden ligt het eiland Ile de Ré, in de regio Nouvelle Aquitaine. Zelf hebben we hier ooit genoten van een paar uur blokarten oftewel strandzeilen met ons gezin. Maar ook als je liever een wat rustigere vakantie hebt, zit je hier goed. Je komt er via een tolbrug en hoeft dus niet op een boot om er te komen.

Ook op Ile de Bréhat in Bretagne is het leven goed. Dit eilandje ligt op slechts 10 minuten varen van het Noord-Bretonse vasteland, midden in een groep kleine eilandjes. Het staat ook wel bekend als bloemeneiland met een ruige kust.

Waddeneilanden

Tot slot ons eigen Nederland. Favoriet bij ons zijn Terschelling en Texel. Kinderen genieten van het strand, de mooie vakantieparken, de zeehonden of een gezellig boerderijbezoek inclusief zelfgemaakt schapenroomijs. Op Terschelling kom je via de veerboot vanuit Harlingen, die ongeveer 1,5 uur onderweg is. De overtocht van Den Helder naar Texel duurt slechts 20 minuten.

Terschelling voor een topvakantie


Neem je zwemspullen mee en een fijne vakantie alvast!
Anderen lazen ook onze blogs over  2023eilandSardiniëSiciliëIstriëKrkElbaCorsicaRügenKvarnerDalmatië.RabFrankrijkItaliëKroatiëkustTerschellingTexel