De paden op, de lanen in

 19 Maart 2016   Femke

Wat is er fijner dan op vakantie in je eigen tempo de omgeving verkennen? Wandelschoenen aan, rugzak met inhoud mee en huppetee.
Wandel je graag langs gebaande paden of zoek je juist je eigen route? Geef je de voorkeur aan het vlakke land of zoek je het liever wat hogerop? Ben je gek op warmte of hou je graag het hoofd koel? Je kunt overal en voor iedereen een perfecte wandelomgeving vinden. Loop je met me mee?

Wandelen op vakantie


… door Oostenrijk

Toen ik klein was, keek ik op tv graag naar Heidi. Altijd buiten, in die prachtige Alpen, met die weidsheid. In zomer en winter, het zag er altijd prachtig uit. En het ís er ook prachtig! Hou je van alpenweiden, prachtige vergezichten met imposante bergen en kraakheldere bergmeertjes? Van stevige wandelingen in een aangename temperatuur? Dan is een camping in Tirol, Karinthië of Salzburgerland ideaal. De Alpen bieden een oneindig netwerk aan wandelpaden en je vindt er wandeltochten voor beginners tot gevorderden. Je kunt bergen beklimmen of rustige, vlakke dalwandelingen maken.

… door Groot-Brittannië

Groot-Brittannië staat voor veel groene natuur, kabbelende beekjes en vredige weilanden met grazende schapen. De frisse buitenlucht geeft een ultiem buitengevoel. Wandelen in Engeland (prachtige tuinen en kathedralen), in Schotland (bekend van de whisky en de vele kastelen en forten) of in Wales (langs de grillige kusten) is fantastisch. Met een goede regenjas, camera en verrekijker beleef je een onvergetelijke wandelvakantie. Kers op de taart is de vriendelijkheid van de Engelsen, Schotten en Welshmen. Altijd behulpzaam, beleefd en met een groot gevoel voor onderkoelde humor, is mijn ervaring.
Zoek je een camping in Groot-Brittannië? Hou dan wel rekening met het veranderlijke weer. Hier worden vrijwel alleen stacaravans verhuurd.

… door Corsica

Het Franse Corsica is onder wandelaars bekend om de GR20. Dit is een wereldberoemde wandelroute van 168 kilometer lang door het binnenland van Corsica, met adembenemende uitzichten op zee. Wil je de hele GR20 wandelen, dan ben je zo’n twee weken zoet. In plaats daarvan kun je tijdens je kampeervakantie ook gedeeltes van de route lopen. Bijvoorbeeld vanaf Vizzavona, een dorp midden op Corsica en het middelpunt van de GR20. Vizzavona ligt midden in een natuurpark, aan de voet van de Monte d’Oro. Getrainde wandelaars wagen zich aan de beklimming van deze 2.389 meter hoge berg. Zoek je liever wat afkoeling aan het eind van een lekkere wandeltocht? Neem dan de route naar de Cascade des Anglais, een op 1.100 meter hoogte gelegen waterval. Heerlijk! Camping Sole di Sari heeft een prachtig uitzicht op de "Aiguilles de Bavella", een onderdeel van de GR20.


Wandelen op Corsica… door Zweden

Rustige campings, kampvuurtjes en uren wandelen zonder een mens tegen te komen… maar wél elanden. Dat is Värmland in Zweden. Boek bijvoorbeeld een mooie safaritent van Tendi op camping Storangens aan de Klarälven rivier en ontdek al wandelend de grote verscheidenheid aan natuurschoon. Je vindt diverse wandelroutes langs de Klarälvsbanan (wel 90 kilometer lang). Die voeren je langs bossen, rivieren en landelijk gebied met hier daar een stadje waar je een hapje kunt eten en bezienswaardigheden kunt bezoeken. Ikzelf heb Zweden alleen nog maar in de winter mogen ervaren. De zomer staat nog hoog op mijn lijstje!


Wandelen langs de Klaralven Rivier in Zweden… door heel Europa!

Het is moeilijk een keuze te maken uit de diverse, uiteenlopende wandelroutes die Europa biedt. Je kunt het dichtbij zoeken; in eigen land, België of Duitsland. Of wat verder weg; in Spanje, Portugal, Kroatië, noem het maar op. Er is volop keuze voor zowel de geoefende wandelaar als de hobbyist.

Wat je ook kiest, zorg er altijd voor dat je voldoende eten en drinken bij je hebt, een goede kaart van de omgeving (op je mobiel of juist zo’n heerlijk ouderwetse papieren plattegrond) en neem voor de zekerheid een handdoek en droge sokken mee. En check altijd het bereik van je telefoon! Makkelijk als je verdwaalt… Kun je al wachtende op de hulptroepen even rustig bijkomen met een snackje en wat water. Niet verdwaald, maar heb je je vergist in de route en moet je nog een eind naar de camping? Dan komen die droge sokken van pas om blaren te voorkomen. Goede tip van mijn tante die al 15 keer meeliep in de Nijmeegse vierdaagse:-).Anderen lazen ook onze blogs over  wandelenCorsicacamping