De rage van vakantie in eigen land

 6 Juli 2018   Robert

Vandaag is er weer eens een onderzoek uitgebracht over toerisme in Nederland, en in hoeverre de Nederlander hier zelf aan bijdraagt. De misschien verrassende conclusie: Nederland als vakantieland wordt steeds populairder, voor onze Oosterburen en onze Zuiderburen. Maar ook voor ons Nederlanders!

Wij van huurtent.nl zagen dit allang aankomen, de vakanties in Nederland lopen namelijk als een trein. Met het lekkere weer van deze zomer (tot nu toe in ieder geval; snel afkloppen) is het bijna niet meer nodig om naar Italië, Spanje of Kroatië af te reizen. Maar gaan we die pizza, dat croissantje of dat ijsje dan niet missen? Natuurlijk niet! De beste pizzeria’s, ijszaken en Franse bakkers zitten tegenwoordig in Nederland.

De Italianen en Fransozen brengen deze producten voortaan naar Nederland. Zo ken ik alleen in Utrecht Centrum al Roberto Gelato bij het Griftpark (voor het beste Italiaanse ijs) en Tutti Gusti op de Hamburgerstraat (voor de beste Italiaanse Pizza). Beide zaken worden beheerd en geleid door echte Italianen die naar Nederland zijn verhuisd. Ook op de meer toeristische plekken zoals de Waddeneilanden of Zeeland vind je overal Pizzaria’s, Bakkers en Ijszaken. En als je het niet voor het weer of het eten hoeft te doen, waarvoor dan wel!?

De mooie natuur rondom Valkenburg
Ook de omgeving van Valkenburg kan opeens een Franse uitstraling hebben!

Op vakantie gaan in Nederland heeft ook nog andere voordelen. Zo zijn de meeste accommodaties in Nederland van hoge kwaliteit, en zijn het vaak de luxere accommodaties. Ze moeten tóch rekening houden met de ‘normale’ Nederlandse regenzomers, wel zo fijn als het een dagje regent. Je hebt een hoop minder reiskosten en de kinderen hoeven maar maximaal een paar uurtjes vermaakt te worden op de achterbank. Budget technisch moet je overigens nog wel opletten, dat avondje uit eten is toch vaak een stukje goedkoper in Kroatië dan in Nederland!

Belgen en Duitsers vieren volgens ons graag vakantie in Nederland om een aantal dingen: zo zijn wij, ondanks we dat zelf niet altijd doorhebben, een gastvrij volk, hebben we goede voorzieningen én een lange kuststrook met veel watersport. Daarnaast is het vlakke Nederland natuurlijk perfect om lange fietstochten te maken, zeker als je niet meer zo makkelijk omhoog fietst.

Wat zijn dan een beetje de populaire regio's in Nederland kan je je afvragen? Uit onze eigen cijfers blijkt dat jullie vooral opzoek zijn naar vakanties in Zeeland, op de Waddeneilanden, op de Veluwe en in, jazeker, Limburg! Zuid-Holland en Noord-Holland volgen op de voet, maar lopen wel achter qua populariteit bij onze bezoekers.

Ben je nou zelf nog last minute op zoek naar een camping in Nederland? Kijk dan ook zeker even op onze beschikbaarheid blog, om zeker te weten dat je naar campings kijkt die nog voldoende beschikbaarheid hebben.
Anderen lazen ook onze blogs over  2018NederlandVakantieLimburgWaddeneilandFrankrijkItaliëEigen Land