De WC-roll-of-shame!

 2 Augustus 2014   Anique

Voor vele mensen is het WC-papier-debacle de belangrijkste reden om niet te gaan kamperen. Voor iedereen waarvan schaamte het overwint van schijt-aan-heid; in deze column alle tips & tricks om je WC-rol schaamte te overwinnen.

Wanneer je aankomt op de camping moet je altijd even wennen. Je slippers schuren tussen je tenen, het plastic stoeltje zit een beetje wankel en wat je van de bulldog van de buren vindt weet je ook nog niet zeker. Na een rit van minstens tien uur merk je na je eerste kop koffie/biertje/sigaret dat je de WC moet gaan inspecteren.

En dan komt hét moment wat vele kampeerders haten en wat vele vakantiegangers naar hotels toe jaagt: de WC-roll-of-shame. Wij Nederlanders doen graag heel stoer en vol zelfvertrouwen. Maar zelfs (of juist) de stoerste kerel krimpt een beetje als de walk-of-shame naar de toilet moet worden gelopen.

De WC roll-of-shame


Daar ga je dan, met je page-plus-extra-soft-with-rose-buttons-smell-and-soft-layers-extra-strong-toilet-paper. Ineens zijn die roze bloemetjes die je billetjes altijd zo fijn schoonmaken niet zo stoer meer. Nee, dan kun je nog wel de juiste Adidas-slippers aan hebben en die stoere Ray-Ban zonnebril, een WC-rol onder je arm breekt toch een beetje af. En dat wéét je. Daarom is die eerste tocht een helse tocht. Alsof je terug bent in de brugklas en met je veel te grote Kipling tas onwennig door de gang loopt. Niemand kent je en iedereen kijkt je aan. “Wie is die nieuwe man met zijn page-papier, van plek 44, waar vorig jaar Jos en Ans zaten?” of erger “Wie is die nieuwe man die zijn WC-rol probeert weg te duwen onder zijn shirt?”. Want verstoppen: dat doe je!

In de tijd dat ik ook last had van WC-rol onzekerheden heb ik van alles geprobeerd. Ik heb bijvoorbeeld stukjes papier afgescheurd en in mijn broekzak gestopt. Best prima, totdat je ineens last krijgt van de pizza die je gisteren at, dan is één lapje papier totaal niet oké. Een ander idee was om een rol te verstoppen in het toilet. Geen goed idee; WC-rollen zijn al jaren de aanleiding van ruzies en huisgenoot-rellen, zo ook op de camping. Nee. Face-it. Onder de WC-roll-of-shame kom je niet uit.

Dus hierbij mijn tip: doe zoals wij Nederlanders altijd doen. Alsof het de aller normaalste zaak van de wereld is! Hang de WC-rol aan je badjas-riem (= HEEL HANDIG!) of met een touwtje om je nek. Draag de WC-rol als een trofee; wees blij dat je gaat! Schijt aan! Hou de WC-rol parmantig in je hand terwijl je naar al je nieuwe kampeervrienden zwaait en juicht. Ben trots op je roze bloemetjes! Loop die walk-of-shame met opgeheven hoofd en met je WC-rol als pronkstuk van je kampeeroutfit.

En als je het écht heel erg vindt… op veel campings hebben ze nu ook gewoon WC-papier op het toilet hangen. Ik heb even gekeken, helaas heeft Huurtent.nl daar nog géén zoekoptie voor. Maar wie weet, in de toekomst..

Anderen lazen ook onze blogs over  belevingkamperenvakantiecamping