Domaine des Ormes: daredevils in Bretagne

 10 Januari 2017   Ruud

Domaine Des Ormes is een grote camping op het domein van een indrukwekkend landhuis. Het contrast tussen het kasteel uit 1860 en het moderne subtropische waterpark met golfslagbad is bijzonder, en maakt dit een speciale camping onder de Bretonse zon.

Camping Domaine des Ormes


De eigenaren van het domein zijn ondernemend en hebben in de loop van de jaren heel wat vernieuwende activiteiten opgezet, zoals een golfbaan, overdekte manege en een labyrinth.

Voor daredevils vind je hier ook een tokkelbaan, een boomklimparcours, een klimmuur en sinds 2015 ook een waterski-kabelbaan waar je met wakeboard, luchtband of waterskis via een katrolsysteem over het water scheert. Sensatie en waterpret!

Waterskibaan op Domaine des Ormes


Camping Domaine des Ormes is één van de campings van “Les Castels”. Deze campingketen heeft van oorsprong als doelstelling om kasteeleigenaren ertoe aan te moedigen om hun domein open te stellen voor kampeerders zodat het erfgoed weer waarde krijgt en bewaard zou blijven voor de toekomst.

Niet ver hier vandaan ligt de havenstad St. Malo. Hier vind je historische straatjes en middeleeuse stadsmuren, en een spectaculair uitzicht over het water. Op een uurtje rijden vind je het bekende eiland Mont Saint-Michel met zijn middeleeuwse abdij. Voor een dagje winkelen kun je naar Rennes, de hoofdstad van Bretagne.




Anderen lazen ook onze blogs over  camping onder de zonFrankrijkBretagnewaterparkcampingkinderen