Douchen op de camping?

 17 Februari 2015   Anique

De echte kampeerder weet niet beter, beginnende kampeerders vergeten het: het uitzoeken en inpakken van een douche outfit.

Een goede douche outfit c.q. voorbereiding is van essentieel belang om op een effectieve en ontspannen manier te kunnen douchen op de camping. In huis huppel je misschien in je panterstringetje richting douche, maar op de camping kun je dat beter niet doen. Naast de kans op een campingverbod wil je ook enigszins charmant overkomen. Veel beginnende kampeerders denken: "wat Yolanthe kan tijdens haar Ibiza kampeertrip, kan ik ook!" En daarom wordt veel te vaak, o hemel, gekozen voor een onhandige douche outfit zoals de bohemian-surflook-jumpsuit. Zo fashion...

Tja. Daar sta je dan in je jumpsuit voor zo'n 30 douchehokjes. Een moeilijke keuze, maar hoe goed jij je hokje ook kiest, droog zal je zo'n cabine zelden aantreffen. In elk hokje zit altijd een soort grens tussen de douche en het droge deel. Dat werkt niet dus. Nooit. In het "droge" gebied hangt één haakje, een nat bankje en er is een hoekplankje met daarop een gratis verdwaald object (haar, watje, oorstaafje of ondefinieerbaar plastic dingetje).


douchen op de camping


Aangezien het bankje nat en het plankje vies is moet je aan dat ene haakje je jumpsuit, Marlies-Dekkers BH, onderbroekje, handdoek, make-up tasje, shampoo en haarborstel hangen. En dan kom je er toch achter dat al die spullen niet aan één haakje passen. Alsof je Mikado voor volwassenen speelt stapel je daarom alle spullen voorzichtig op en sprint je snel onder de douche.

Het moment waarop echt alles mis gaat is wanneer je je moet afdrogen en aankleden. Je handdoek hangt onderaan de stapel (klassieke fout), dus met je hand druk je je kleding tegen je natte lichaam aan terwijl je de andere hand de handdoek van het haakje haalt. Uiteraard valt je onderbroek op dát moment altijd op de grond en wanneer je hem opraapt stoot je je hoofd aan de deur waardoor je nieuwe make-up tasje valt op het vieze watje/ oorstaafje/ plastic. Al je spullen zijn ondertussen dus nat of vies.

Half afgedroogd stap je dan maar in de jumpsuit, voet voor voet uit je slippers. Alhoewel de naam doet vermoeden dat je zo in het pakje springt, is het meer een soort sumowedstrijd om hem aan te krijgen. Je maakt de meest onmogelijke bewegingen, waardoor je tijdens je jumpsuit-dans continue tegen deur, muur en doucheknopje stoot. Wanneer je klaar bent is je jumpsuit een wetsuit geworden en kom je tot het besef dat Yolanthe niet menselijk kan zijn.

Tja, herkenbaar voor elke beginnende kampeerder, niet? Maar van een doorgewinterde kampeerder heb ik geleerd dat dit makkelijk te voorkomen is. Neem mee: een badjas en doorzichtige plastic tas. Draag je Eva/Adam kostuum onder je badjas, doe alles in de plastic tas en vergeet je handdoek en slippers niet.

En een gratis tip van mij: mocht je er zelfs dan nog een nat potje van maken…….. een zwembad is ook een bad.


Anderen lazen ook onze blogs over  tipscampingkamperenkledingonderwegverslag