Duurzaam vakantievieren bij Landal Greenparks

 1 Mei 2018   Typisch Fem

Duurzame vakantiewoningen Landal Greenparks


Energieneutrale bungalows die hun eigen stroom opwekken. Milieuvriendelijke zonnepanelen op je vakantiehuis en een warmtepomp om je accommodatie mee te verwarmen. Het klinkt allemaal heel aannemelijk en logisch, maar zeg eens eerlijk. Sta jij hier ooit bij stil als je een gezellig familieweekend, comfortabele gezinsvakantie of dat jaarlijkse vriendenuitje boekt?

Landal wint Sustainable Brand Index 2018

Bij Landal doen ze dat wél. Sterker nog, met hun duurzame vakantiewoningen winnen ze de titel ‘meest duurzame reismerk van Nederland’. En tja, eerlijk is eerlijk. Als je weet dat je het milieu niet belast en dat je achter-achter-kleinkinderen er straks ook nog in kunnen verblijven met hun kinderen, is dat toch een stuk geruster vakantie vieren.

Zelfvoorzienende vakantiehuisjes

Landal De Reeuwijkse plassen in Zuid-Holland is een nieuw park dat eind 2016 geopend is. Alle 145 vakantiewoningen en de centrale gebouwen op het vakantiepark zijn nieuw gebouwd. En wie nieuw bouwt, kan tegenwoordig niet meer aankomen met verwarming op gas, een slecht energielabel en milieuonvriendelijke bouwmaterialen. Alle nieuwe accommodaties op het park zijn dus gemaakt met duurzame materialen en hebben luchtwarmtepompen in plaats van een gasaansluiting. De Reeuwijkse plassen is bovendien het eerste vakantiepark dat helemaal zelf haar stroom opwekt en opslaat.

Eerst zien dan geloven? Check hier voor de verschillende accommodaties en beste aanbiedingen. Misschien iets voor de zomer- of herfstvakantie?

Gerecyclede bungalows

En dat was nog niet alles. Ook bij het vernieuwen van parken kijkt Landal Greenparcs naar het milieu. Op park Mont Royal in Duitsland hebben ze oude huisjes afgebroken en zo’n 80% van het materiaal opnieuw gebruikt voor 74 nieuwe huisjes. Deze nieuwe bungalows hebben zonnepanelen, zijn gasvrij en hebben warmtepompen voor de verwarming van lucht en water. Door al deze duurzame maatregelen wekken de vakantiehuisjes zelfs meer energie op dan ze verbruiken.

Duurzaam op vakantie in Duitsland met Landal


Kijk, hoef ik me niet meer druk te maken om al de telefoon- en tabletopladers als ik met mijn zoons in zo’n huisje zit. En of je vandaag nog een derde keer in bad mag? Tuurlijk jongen.

Anderen lazen ook onze blogs over  duurzaamLandalaccommodatieawardsvakantiewoningvakantieparkenvakantie boekenkindvriendelijknajaarvoorjaarNederlandDuitslandverslag