Een kindvriendelijke camping

 18 Februari 2020   Typisch Femke

Fijn voor de kinderen én voor jou!

“Als de kinderen het naar hun zin hebben, hebben de ouders het ook naar hun zin”, zo luidt het cliché. En het is waar, weet ik uit eigen ervaring. Maar waar moet een camping aan voldoen om een echte kindercamping te zijn? Dat hangt natuurlijk onder andere af van de leeftijd van je kind(eren). De kleintjes zijn al snel tevreden met wat water, zand en een speeltuin. Grotere kinderen willen meer. Meer uitdaging, meer avontuur en vooral ook leeftijdsgenoten om gewoon lekker mee te chillen. We geven je graag wat tips.

Op vakantie met baby’s, dreumesen, peuters en kleuters

Ga je met jonge kinderen op vakantie, dan is het fijn om wat dichter bij huis te blijven. In Nederland en net over de grens zijn genoeg leuke (glamping) campings te vinden, die ideaal zijn voor jonge gezinnen. Een kleinschalige, groene camping in een rustige omgeving, met een speeltuintje en wat water om in de spelen, is vaak al voldoende voor je kleintje. Je houdt je kind hier eenvoudig in het oog en kunt zelf rustig genieten van je vakantie.
Kleuters op het springkussen


Over genieten gesproken…
Gun jezelf ook wat luxe; huur een compleet ingerichte safaritent of lodge. Dan kan de vakantie meteen beginnen! Op camping Ardoer de Ullingse Bergen in Noord-Brabant bijvoorbeeld, waar je de luxe glamping stacaravan "Lodge met bestee" kunt huren of de "Jonge Gezinnen Verandachalet", heb je vanaf dag één het vakantiegevoel. Ook in andere delen van Nederland vind je leuke, kindvriendelijke Ardoercampings met comfortabele en bijzondere kampeeraccommodaties.

Wil je graag dichtbij op vakantie in het buitenland, dan zijn bijvoorbeeld camping Val d’Or, in de Luxemburgse Ardennen, en natuurcamping Bockenauer Schweiz, in Duitsland (Rheinland-Pfalz), fijne kampeerbestemmingen. Zeker als je verblijft in de luxe 6-persoons safaritent van Vodatent.

Waar je ook naartoe gaat: overdag heb je plezier op de camping of ga je eropuit in de mooie omgeving. Om daarna heerlijk thuis te komen in je comfortabele, ruime tent, waar je iets lekkers klaarmaakt in je eigen keukentje. Ligt het kroost daarna moe maar voldaan op bed, dan geniet jij op de veranda van je glamping lodge in alle rust nog even na van weer een heerlijke, ontspannen dag.

Nog meer luxe tijdens je vakantie en extra pret voor de kinderen? Op kindvriendelijke camping Goolderheide in Belgisch Limburg verhuurt Vodatent safari-lodgetenten met eigen sanitair en een ingebouwde speelplek met heuse glijbaan!

Kampeerplezier voor alle leeftijden

Ook voor gezinnen met kinderen in verschillende leeftijden is er volop keuze uit campings met een compleet aanbod voor jong en oud. Dichtbij en wat verder weg. Camping Tahiti Village bijvoorbeeld, in Noord-Italië, aan de Adriatische Kust. De perfecte bestemming, zeker als je van glamping houdt.
Kinderen vermaken zich in het zwembad van camping Tahiti


Bestaat jouw gezin uit een baby en kinderen die wat groter zijn? Dan kan je hier de luxe ingerichte stacaravan Gusto Baby van Gustocamp huren, waar werkelijk aan alles is gedacht. Je hoeft niets mee te nemen van thuis. Er is een babykamer met kinderbedje, commode, babyfoon en nachtlampje, en verder (onder meer) een flessenwarmer, buggy en kinderstoel. De andere kinderen hebben ook een eigen slaapkamer. Zo krijgen ze allemaal hun rust. Deze luxe gezinscaravans hebben airconditioning en een groot terras. Heerlijk!

Ook op de camping kun je als gezin alle kanten uit. De kleintjes vermaken zich in de speeltuin, miniclub en het kinderbad. De groteren roetsjen lekker van de glijbaan in het zwembad, proberen het stoere klimparcours of gaan dansen in de kinderdisco. Het privé strand ligt op loopafstand en de honger wordt eenvoudig gestild in een van de restaurants en de gezellige bars op dit uitgebreide complex. Even een momentje voor jezelf? In het heerlijke wellnesscentrum kom je helemaal tot rust. Relaxte vakantie verzekerd!
Klik hier voor andere kampeerbestemmingen in Italië met stacaravan Gusto Baby.

Op avontuur met tieners

Heb je oudere kinderen? Dan is de ideale gezinsvakantie toch al gauw een camping met aquapark, glijbanen, een animatieteam, heel veel (water)activiteiten en een disco. Op onze website vind je ruim 400 kampeerbestemmingen waar tieners een toptijd hebben. Van Nederland tot Spanje en van Italië tot andere landen rondom de Adriatische Zee.
De Summer Dance Party op Camping Castell Montgri, tieners vermaken zich hier prima!


Op de Italiaanse camping Punta Navaccia, gelegen aan het prachtige Trasimenomeer, kun je naast alle andere activiteiten zelfs een duikcursus doen. Dat kan ook in de directe omgeving van camping Castell Montgri aan de Costa Brava in Spanje. Een perfecte plek voor als je kinderen oud genoeg zijn om er ’s avonds zelf op uit te gaan. Het plaatsje l’Estartit, met allerlei leuke barretjes en discotheken, ligt namelijk op loopafstand van de camping. De grote, populaire gezinscamping Lanterna Premium Camping Resort in Istrië, Kroatië, ligt ook direct aan zee. Hier zijn recent veel nieuwe faciliteiten bij gekomen waar de jeugd blij van wordt, zoals een aquapark, bioscoop en speciaal voor tieners een loungeplek met hangout zone en disco.

Op de meeste campings is trouwens (redelijk) goede WIFI. Een belangrijk gegeven voor tieners anno nu (en denk maar niet dat ze wel twee weken zonder kunnen…). Belangrijk voor jou om te weten: op alle bestemmingen kun je kamperen op jouw manier. In je eigen tent, een (glamping) stacaravan of compleet ingerichte luxe lodgetent. Jij mag het zeggen.

Kindvriendelijke glamping campings

Je ziet het, er zijn genoeg kindvriendelijke campings voor jonge gezinnen en families met oudere kinderen en tieners. Kies de camping die voldoet aan alle wensen van je kroost, welke leeftijd ze ook hebben, en je hebt geen kind aan ze. Zo heb jij alle tijd om eens lekker achterover te gaan zitten en te genieten van de rust, een goed boek, een lekker muziekje of het gewoon even helemaal niets hoeven. Fijne vakantie!




Anderen lazen ook onze blogs over  2020kinderenkindvriendelijkkindercampingtienertienervriendelijkbabyluxetent