Frankrijk heeft het grootste aantal campings met glamping accommodaties!

 26 Februari 2016   Virginie

Glamping, het luxe kamperen in comfortabele safaritenten of lodgetenten op grote en kleine campings kom je gelukkig in heel Europa tegen. De keuze in glamping accommodaties is in Frankrijk toch wel het grootst. Gelukkig maar want Frankrijk blijft bij de Nederlandse kampeerder favoriet. De Franse campingeigenaren zijn zich er heel erg bewust van dat zij het verschil moeten maken, want hun gasten gaan steeds vaker voor comfort en luxe. Kamperen in een safaritent of lodge tent is bijzonder, is avontuurlijk, is hot. De ouders zijn vaak van vroeger uit gewend om te gaan kamperen en willen dit hun kinderen meegeven, maar hun drukke leventje vraagt ook om wat meer comfort. Glamping is een mooie combinatie van een luxe vakantie op de camping.

safaritenten in Frankrijk


Wat wordt het, een kleine of een grote glamping camping in Frankrijk?

In Frankrijk kun je kiezen tussen mooie groene charmecampings, voornamelijk in de Dordogne, Limousin of de Auvergne en wat dichterbij in Lotharingen, en de meestal grotere glamping campings aan de Côte d’Azur of in de Languedoc.
Ook de westkust van Frankrijk; Bretagne, Normandie, de Vendee en Aquitaine/Les Landes heeft een groot aanbod glamping-campings. Aan de westkust van Frankrijk vind je zowel grote, populaire campings als kleine groene rustieke campings waar je kunt logeren in safaritenten.

Kortom keuze genoeg als je op zoek bent naar een glamping-accommodatie in Frankrijk.

De Dordogne dé favoriete glampingregio van Frankrijk

Een van de favoriete regio’s in Frankrijk is de Dordogne. Deze veelzijdige Franse regio is heel geliefd bij jonge gezinnen. Vakantie in de Dordogne betekent vaakt mooie kastelen en charmante oude plaatsjes bezoeken maar ook kamperen in een heuvellandschap met mooie rivieren. Wat dacht je van een fijne kanotocht over Dordogne, Vézère of de Dronne? Ook wandelaars, fietsers en mountainbikers zullen in de Dordogne hun hart ophalen. De Dordogne daagt haar bezoekers vaak uit om er een actieve vakantie van te maken. De keuze aan glamping-campings in de Dordogne is groot. Je vindt hier ook gespecialiseerde glamping-organisaties zoals Tendi, Tentocamp, Greencamp, Villatent en Glamping4All. Zij weten als geen ander wat glamping inhoudt: luxe ingerichte en ruime safaritenten soms zelfs lodgetenten met sanitair en meestal op ruime kampeerplaatsen op kleinschalige campings.

Even wat campings uitlichten in de Dordogne met mooie safaritenten:

Camping Domaine du Moulin des Sandaux: een minicamping (20 plaatsen) midden in de Dordogne. Je vindt er een zwembad met kinderbad en glijbaan. Op deze kleine camping kun je genieten van de fantastische omgeving en zelfs gebruik maken van de kleine Wellnessruimte. Bezoek voor een dag de stranden aan de Atlantisch kust(ongeveer 150 km.) Dan s’avonds lekker eten op het gezellige terras bij het restaurant van deze kleine glampingcamping. De ligging is mooi centraal in de Dordogne.
Tendi (Nederlandse Glampingorganisatie) verhuurt hier luxe safaritenten voor 4 tot 6 personen.

Camping Domaine du Moulin des Sandaux


Camping Bleu Soleil nog een kleine camping in de Perigord Noir. Een klein paradijsje voor jonge gezinnen die rust zoeken. Hier wordt je als gezin niet vermaakt. Je zult het zelf moeten doen. De ligging van deze camping is fantastisch, ook vanuit de safaritenten, aangeboden door Greencamp (Nederlandse Glampingorganisatie), heb je een adembenemend uitzicht op de omgeving. De eigenaren Sophie en Arnaud werken sinds 4 jaar met hart en ziel aan deze mooie groene camping. Er is een fijn zwembad, een leuke speeltuin en in 2016 wordt er een Boomklimtraject gerealiseerd op deze camping. Ook kun je je energie kwijt op een nieuwe trampoline. Tijdens het hoogseizoen 20 juli tot 17 augustus kun je op maandavond genieten van een muzikale avond in het restaurant.

Camping Bleu Soleil


Nog een camping in de Perigord Noir is camping Les Grottes de Roffy. Een middelgrote camping, terrasvormig en zeer groen aangelegd. Deze camping heeft werkelijk een fantastisch uitzicht over de groene heuvels van de Dordogne. Gastvrijheid, rust, genieten en lekker eten dat is wat je hier vindt. Op de ruime kampeerplaatsen staan enkele safaritenten welke verhuurd worden door Tentocamp (Nederlands Glampingorganisatie). Vanaf het terras van je safaritent heb je werkelijk het mooiste uitzicht. Dat wordt s’avonds genieten van de sterrenhemel.

Camping Les Grottes de Roffy


Dan heb je nog een kleine, vrij nieuwe camping, Camping PomPort Beach. Deze kleine camping ligt in de Perigord Pourpre. Deze kleine gastvrije camping ligst slechts 18 minuten van Bergerac. De ligging direct aan een fijn meer met strand is natuurlijk voor waterliefhebbers een pre. Verder is er in het hoogseizoen Nederlands sprekende animatie, leuk voor de jongste kinderen. In 2016 komt er een nieuw zwembad met glijbanen en terras, dus water genoeg. Zowel
Vacanceselect als Eurocamp verhuren hier mooie ingerichte safaritenten. De safaritent die Eurocamp verhuurt op camping PomPort Beach is zelfs geschikt voor wel 6 personen (4 volwassenen).

Camping PomPort Beach


De andere landen die in de top 5 staan wat betreft glamping campings zijn Italië, Nederland, Spanje en Duitsland. De glamping-campings in Italië liggen zowel in Toscane als aan de Adriatische kust maar ook aan het Gardameer kun je een Italiaanse Glamping ervaring opdoen.Anderen lazen ook onze blogs over  2016accommodatieglampingFrankrijkkinderenbelevingDordogne