Gadgets voor op de camping of onderweg

 30 Maart 2022   Virginie

Wij zijn al jaren onderweg naar campings en steeds weer staan we verbaasd dat kleine en grote handigheidjes het verschil tijdens je reis of op de camping kunnen maken.

Een goede gadget voor op vakantie is gewoon degelijk en handig

De contacten die je maakt tijdens een vakantie op de camping zijn een groot voordeel. Zo troffen wij fijne mensen uit de Flevopolder die na een gezellige avond kletsen ons de volgende ochtend uitzwaaiden met vers gebakken appeltaart.

Een beetje overdonderd door zoveel gezelligheid en gastvrijheid staat het oventje dat wij toen zagen nog op ons verlanglijstje, helaas kunnen wij zo’n luxe oventje als zij hadden nog niet vinden. Misschien gaan we daarom de Omnia campingoven dit jaar maar eens uitproberen. Met deze "oven", bak je jouw pistoletjes en croissantjes gewoon op het gasfornuis. Uiteraard zullen wij onze ervaringen met deze campingoven met jullie delen...

De camping oven van Omnia


Ook altijd handig: een compacte barbecue

Geweldig voor een geslaagde vakantie op de camping. De keuze is groot en afhankelijk van je gezinssamenstelling heb je keuze uit iets grotere, kleinere of tafelmodellen. Zowel op houtskool, elektrisch of op gas zijn er diverse opties. Aangezien wij altijd een gasstelletje bij hebben kiezen wij voor gemak met de Outwell Asado gasbarbecue. Zo is de warmte van de bbq direct en makkelijk te regelen, afhankelijk van je stukje vlees, vis of groente.

Outwell Asado GasBBQ


Ben je met twee onderweg en wil je nog wat makkelijker/sneller je vlees en groenten grillen/bakken dan hebben wij altijd nog dit elektrisch bakplaatje in onze bagage liggen. Gewoon je visje kruiden, je groenten klein snijden, knoflookje erop wat kruiden erbij en zilverpapier eromheen en op het bakplaatje erbij. Kind kan de was doen. En die afwas blijft beperkt tot de bakplaat en twee bordjes, bestek en twee wijnglazen.

Gadgets voor in de zon en in de avond uren

Tijdens onze vakantie in Nederland, de afgelopen twee jaar, hadden wij heerlijk weer. En aangezien onze kampeerplek nogal zonnig was hadden we behoefte aan wat schaduw. Een grote parasolvoet is natuurlijk veel te zwaar en ook niet handig. Na twee plastic parasolpins stuk gedraaid te hebben kwamen wij uiteindelijk bij dit metalen exemplaar van Bo-camp. Ideaal, stevig en betrouwbaar ook bij windkracht 7….en aan het strand.

En dan wordt het langzaam donker en heb je wel een tafellamp nodig om je sudoku af te maken. Van deze handige en stijlvolle tafellamp zijn wij fan geworden, leuk in onze voortent en makkelijk in gebruik. Zowel sfeerlicht als leeslicht, van alle markten thuis dus. Een nadeeltje, niet oplaadbaar, wel aantrekkelijk geprijsd.

Tafellamp Siirius donkerrood


Avonturieren

En dan nog even een stukje nostalgie voor ons maar o zo handig: het zakmes. Zowel mijn man als ik hebben in onze jeugd zo’n super Zwitsers zakmes gekregen. En al jaren vergezeld dit item onze vakanties en heeft ons al vaak uit de brand heeft geholpen (met name de kurkentrekker heeft ons al regelmatig gered…).
Anderen lazen ook onze blogs over  2022GadgetsObelinkkamperenhuurtenten