Gardameer en meer!

 25 Oktober 2016   Virginie

Voor het eerst naar het Gardameer? Wij wel. Met schaamrood op onze kaken moeten wij dit beamen. Maar we hebben onze achterstand ruimschoots goedgemaakt. In 6 dagen hebben wij een groot deel van de zuidwest- en de zuidoostkust van het Gardameer bezocht. En het goede nieuws, we hebben nog niet 10% gezien van alles wat het Gardameer te bieden heeft. Er zullen wat ons betreft nog heel wat vakanties volgen in deze prachtige omgeving.

Vanaf camping Weekend, niet ver van het mooie havenstadje Salò, zijn we diverse bezienswaardigheden en stadjes gaan bezoeken. Veel campings zijn vanaf Portese richting het Noorden terrasvormig aangelegd. Daartegenover vind je aan de zuidkust grotere campings die grotendeels vlak zijn, zoals camping Bella Italia.
Uitzicht op het Gardameer vanaf camping Weekend


Camping Weekend


Wij logeerden op een van de kleinere campings aan de prachtige Brescia-kant van het Gardameer. Camping Weekend bij San Felice del Benaco/Portese heet je van harte welkom in het Nederlands. Tijdens een wandeling over de camping merk je al direct dat dit een echte Italiaanse Glampingcamping is met diverse mooie accommodaties.

De Glamping-accommodaties zijn divers en verspreid over de hele camping. Je kunt de hoogte in wanneer je een Air-Lodge boekt of kies je voor wat dichter bij de grond dan kunnen wij de grote Glamptent, Cocosweet of Lodgetent met een complete comfortabele inrichting aanraden.
Ook kun je stijlvol kamperen in de Hybridlodge Clever, dé perfecte combinatie van een mobilhome en een luxe glamptent. Deze “slimme” acommodatie is van alle gemakken voorzien.

En dan heb je ook nog de Cottage Superior Next, meer een luxe vakantiehuis, met satelliet TV en airco en mooi ruim terras. De accommodaties staan veelal op ruime terrasvormige plekken. Voor de kampeerder die nog met hun eigen tent of caravan onderweg zijn kun je op camping Weekend ook goed terecht, mooie ruime kampeerplekken, ook met zicht op het Gardameer.

Bereid je voor op wat pittige wandelingen om een en ander te bereiken. Voor de jongste bezoekers is er een mooi Spotty’s Adventure parc met glijbanen, touwladders en andere leuke speeltoestellen. Verder een fijn zwembad met grote glijbaan en apart kleurterbad. Ondanks het feit dat wij zonder kinderen op vakantie was het enthousiasme van het animatieteam heel aanstekelijk. De kinderen op de camping genoten volop van de miniclub en Spotty de mascotte. Kortom een goed verblijf om het Gardameer te bezoeken, dus volgende dag een dagtrip naar Sirmione gemaakt.

Sirmione aan het Gardameer


Sirmione is een must!


Wow, dit is waarschijnlijk wel een van de drukste dorpjes aan het Gardameer. Aan de zuidkant van het Gardameer ligt dit stadje op een smal schiereiland. Je kunt met de auto helemaal tot aan de ophaalbrug rijden maar als je het niet erg vindt om een stukje te lopen plaats je je auto zo snel mogelijk op een van de gratis parkeerplaatsen vooraan op het schiereiland b.v. bij het Parco San Vito. Hoe dichter bij het centrum des te meer kans dat je in een flinke file terechtkomt, daarbij komt dat je dan zeker moet betalen voor je parkeerplaats. Na een wandeling van 20 minuten wandel je via de voetgangersbrug bij de Scaligeri-burcht de overwegend autovrije binnenstad in.

Relaxen aan het Gardameer, Sirmione


Wij liepen hier in de maand september en het was nog heel levendig! Dus bereid je in het hoogseizoen voor op grote drukte. Dat neemt niet weg dat wij vinden dat je Sirmione echt moet bezoeken. Geniet van de waterburcht van de Scaligeri bij de ingang, het leuke centrum, en loop over de Passeggiata Panoramica naar het uiterste puntje van dit schiereiland waar de Grotte die Catullo zich bevinden. Deze route loopt langs het kleine Chiesa di Santa’Anna Della Rocca kerkje, de Santa Maria Maggiore kerk, een deel van het fundament van het klooster van San Salvatore, diverse zwavelbronnen en mooie azuurblauwe strandjes.

Sirmione


Een fantastische wandeling, die je zeker moet onderbreken voor een heerlijk lunch, en dat hoeft niet persé met uitzicht op het water. Ook in de wat minder drukke straatjes van Sirmione vind je mooie plekjes om even bij te komen en te genieten van een heerlijke pizza of salade.

Genieten in Sirmione


Kortom een bezoek aan Sirminone wordt een bijzondere vakantiedag aan het Gardameer.Anderen lazen ook onze blogs over  algemeenbelevingbezienswaardigheidcampingGardameerglampingkamperenkinderenstadswandelingvakantie boekenwandelen