Goedkope meivakantie als alternatief voor zomervakantie

 6 November 2015   Femke

De meivakantie is voor steeds meer gezinnen de ideale periode om op vakantie te gaan. Sinds deze vakantie voor de meeste kinderen twee weken duurt, zien mensen deze periode vaker als een buitenkans. Je zou zelfs kunnen stellen dat de meivakantie de vervanger van de zomervakantie aan het worden is. Waarom is weggaan in de meivakantie eigenlijk zo aantrekkelijk? Ik dacht hier eens over na en kwam tot de volgende tien antwoorden op deze vraag.

1 Het is nog lekker rustig
In tegenstelling tot in het hoogseizoen, is het in de meivakantie nog relatief rustig op de campings en vakantieparken. Geen lange rijen, hossende jongeren of afgeladen volle zwembaden, maar rust en hooguit gezellige drukte. De ideale tijd voor uitstapjes dus! Het personeel van de camping heeft bovendien alle aandacht voor je, is nog fit en helemaal klaar voor een nieuw kampeerseizoen. Pluk er de vruchten van!

lekker rustig in de meivakantie2 De vakanties zijn goedkoper
Veel mensen kunnen hun geld wel beter besteden en vinden het niet erg om goedkoper op vakantie te gaan. Weggaan in de meivakantie is veel aantrekkelijker, met lagere prijzen en kortingen oplopend tot wel 30%, dus aanzienlijk goedkoper dan in de zomermaanden! En als je een beetje goed zoekt, kun je zomaar nóg veel goedkoper uit zijn. Toch fijn als je niet extra hoeft te sparen voor wat vakantiegeld.

3 Je hebt tijd voor elkaar i.p.v. voor de rest van de camping
In mei zijn er weinig vriendjes en vriendinnetjes op de camping in Spanje. Dit betekent dat jullie als gezin juist nu tijd voor elkaar hebben. Om spelletjes te doen, samen te koken, erop uit te gaan etc. Genieten van elkaar en bijkomen van een druk jaar, is dat niet waar vakantie voor bedoeld is?

lekker weer in de meivakantie4 Het is lekker weer
Voor lang niet iedereen hoeft het in de vakantie 35 graden te zijn. Sterker nog, de meeste mensen vinden 25 graden veel lekkerder. In Turkije of Italië is het hartje zomer soms echt heter dan heet, zodat je niet veel anders kunt dan liggen. En zeg nou zelf, soms wil je ook wel eens iets dóen, toch? Op veel plaatsen in bijvoorbeeld Zuid-Frankrijk en Spanje is het in mei juist heerlijk weer. Vestje mee voor de frisse ochtenden en avonden en off you go.

5 De natuur is op z’n best
In het voorjaar komt de natuur tot leven. Jonge dieren worden geboren, bloemen en planten komen in bloei. Alles staat er fris bij en al kamperende, fietsende of wandelende geniet je hier optimaal van in de meivakantie.

6 Je krijgt makkelijker vrij op je werk
Ken je dat, het terugkerende gevecht om de bouwvakperiode? Al je collega’s willen in de zomer op vakantie en het is een ware puzzel wie wanneer weg kan. Wedden dat je hier in mei stukken minder last van hebt?

7 Het is een ideaal voorproefje op de zomer
Hoe lekker is dat, je zomer beginnen terwijl je al volop in de stemming bent. Voorgebruind en wel. Als je in de meivakantie alvast in de vakantiemood komt, is de kans groot dat je deze vibe maandenlang vasthoudt. De zon gaat immers voorlopig door met schijnen en ook aan de zwoele avonden komt voorlopig geen einde. Summer to the max!

8 Je hebt meer keuze
Wil je graag een SunLodge stacaravan 5-8 pers. op die populaire camping? Of zo’n safaritent die altijd meteen volgeboekt is? Doordat mensen in andere landen geen vakantie hebben, is de bezetting van accommodaties in de meivakantie niet te vergelijken met die in augustus. Je kunt nu kiezen waar je heen wilt en de kans dat een accommodatie nog vrij is, is groter dan ooit.

9 Luxe is nu wél bereikbaar
Is een luxe stacaravan of volledig ingerichte tent in het hoogseizoen te duur voor je? In de meivakantie is de door jou zo begeerde bestemming waarschijnlijk een stuk bereikbaarder. Misschien kun je je nu zelfs een luxe lodge met zwembad veroorloven, terwijl dat in de zomer niet mogelijk is. En wat te denken van een comfortabele vliegreis in plaats van een vermoeiende autoreis? In mei krijg je voor hetzelfde geld een stuk meer luxe.

10 De zomer is al druk genoeg
In de zomer hebben je kinderen het al druk genoeg. Ze moeten op kamp, meedoen aan de jeugdvakantieweek en logeren bij opa en oma. Het komt dus prima uit als je dit jaar eens niet op vakantie hoeft. Zo kunnen jij en je kinderen eens écht uitrusten.
Anderen lazen ook onze blogs over  meivakantiekinderenaccommodatiebelevinggeldvakantie boekenvroegboekkortingvoorpretvoorjaarspanje