Gramping, de trend van dit moment

 29 Januari 2020   Typisch Fem

Met opa en oma op vakantie en gramping


Nee, we hebben het hier niet over glamping met een nieuw sausje erover, maar over grootouders die er samen met hun kleinkinderen even tussenuit gaan voor een heerlijke kampeervakantie met elkaar. Hartstikke leuk, want het geeft jou als opa of oma de kans je kleinkinderen echt een tijdje achter elkaar mee te maken, waardoor je ze op een andere manier leert kennen. En de kleinkinderen? Die vinden het top dat ze eens wat langer achter elkaar vreselijk verwend worden! Samen leuke dingen doen, alleen maar lekkere dingen eten en véél meer mogen dan thuis. Dat wordt een vakantie om nooit meer te vergeten. Ook voor de thuisblijvers. Want laten we eerlijk zijn, die zeggen vast ook geen nee tegen wat quality time met z’n tweeën.

Kies voor een ‘makkelijke’ vakantie

Boek bijvoorbeeld een vakantie met je kleinkind(eren) in het voor- of najaar, tijdens de kortere schoolvakanties, zoals de meivakantie of herfstvakantie. Kies voor een vakantiebestemming wat dichterbij huis, dan duurt de reis ernaartoe niet te lang, en ga voor een camping waar genoeg te doen is. Dan kun je samen leuke activiteiten ondernemen en de omgeving verkennen, maar kunnen de kleinkinderen óók zichzelf vermaken op de camping. Geloof me, als je het niet meer gewend bent jezelf dag in dag uit met kinderen bezig te houden, ben je als een kind zo blij met wat hersteltijd ;-).

Leuke bestemmingen in Nederland en net daarbuiten

Wat is nou een leuke camping om als opa en oma samen met de kleinkinderen naartoe te gaan? Op Huurtent.nl vind je een ruime keuze in campings met uitgebreide voorzieningen voor jonge en oudere kinderen en faciliteiten waar je samen van kunt genieten. Dichtbij huis of juist in een andere regio en ook over de grens.

Limburgs mooiste

Camping en vakantiepark Buitenhof de Leistert in het Limburgse Roggel is een grote 5-sterrencamping met ruime kampeerplaatsen (ook met eigen sanitair), luxe glamping accommodaties en moderne en authentiek Limburgse vakantiebungalows. Aan jou de keuze. De kinderen vermaken zich in het subtropisch zwemparadijs met glijbanen en kleuterbad, de grote binnen- en buitenspeeltuin, op de skate- en skelterbaan en de trampolines. Bij mooi weer is het goed toeven in het golfslagbad buiten met glijbanen of op het strandje bij de zwem- en roeivijver. Ook in de omgeving is meer dan genoeg te doen. Wat dacht je van een boottochtje over de Maas of een wandel- of fietstocht door natuurgebied de Groote Peel of de Maasvallei? Attractiepark Toverland in Sevenum, vlakbij Venlo, is top voor een (ont)spannen(d) dagje uit voor jong en oud!

Glamping met grootouders op De Leistert


Kamperen aan de Zeeuwse kust

In Zeeland ligt direct aan het Veerse Meer en op slechts een paar kilometer van het Noordzeestrand recreatiepark RCN de Schotman, met luxe lodgetenten en compleet nieuwe bungalows. Deze 4-sterrencamping is een heerlijke vakantieplek als je van water en watersportactiviteiten houdt. Je kunt er kanoën, zeilen en surfen, er is een verwarmd buitenzwembad met peuterbad en een compleet nieuw binnenzwembad. En ook op het droge is genoeg te doen. Lekker minigolfen of eropuit naar Middelburg voor een bezoek aan familiepretpark Mini Mundi of Vlissingen voor het zeeaquarium of piratenpark. Een ritje met de stroomtrein van Goes naar Borsele is niet alleen voor kinderen, maar ook voor grootouders leuk om te doen.

Glamping met grootouders op RCN de Schotsman


Uitwaaien op Terschelling

Helemaal aan de andere kant van Nederland, op Waddeneiland Terschelling, is het heerlijk uitwaaien op Landal Schuttersbos. Het eiland ontdekken is eenvoudig vanaf dit vakantiepark met smaakvol ingerichte cottages, dankzij de 70 km aan fietspaden door bossen, duinen, langs dijken en door dorpen. Je kunt ook een huifkartocht maken met de kleinkinderen, wandelen langs het strand, op een boot zeehonden spotten of ze rustig bekijken tijdens een avontuurlijke wadlooptocht.

Opa


Compleet vakantiepark op Texel

Een ander Waddeneiland proberen? Dan huur je een stijlvolle glamping tent met eigen keuken en badkamer op 5-sterrencamping de Krim op Texel, of logeer je in een compleet ingerichte bungalow, chalet of stacaravan op het vakantiepark. Met een binnen- en buitenzwembad, binnen- en buitenspeeltuin, midgetgolf, bowlingbaan, klimpark en zelfs de mogelijkheid om te lasergamen zullen je kleinkinderen zich hier niet snel vervelen. Er samen op uit? Je fietst in slechts 10 minuten naar het strand waar je heerlijk kunt wandelen of luieren. De elektrische Krim trein voert je langs de mooiste plekjes van Noord-Texel, zoals het haventje van Sil.

Met je grootouderes glampen op Texel in een glamptent op vakantiepark de Krim


Kampeerkeuzes genoeg in Overijssel

In Overijssel is een enorme keuze aan kindvriendelijke campings, zoals camping De Zandstuve (5*), camping De Belten (4*) en camping Pallegarste (4*). Allemaal in het prachtige Vechtdal. Hier kan je kanoën over de Vecht, leuke fiets- en wandeltochten maken en diverse pretparken bezoeken, zoals Slagharen, Avonturenpark Hellendoorn en Wildlands Adventure Zoo Emmen. Natuurlijk valt er op deze campings zelf ook heel wat te beleven. Met (binnen-)zwembaden inclusief vette glijbanen, (indoor-)speeltuinen en allerlei sportieve activiteiten zoals tennissen, roeien en vissen. Vervelen is geen optie!

Met opa en oma glampen in een lodgetent of luxe chalet op de Zandstuve


Viva la France

Wil je graag op vakantie over de grens en vind je het prima om een paar uurtjes te rijden? Dan is camping Le Lac d’Orient, in de Noord-Franse regio Champagne-Ardenne, ook een fijne kindvriendelijke vakantiebestemming. Boek een luxe safaritent op deze mooie groene 4-sterrencamping, op 200 meter van het grote recreatiemeer Lac ‘d Orient, waar je kunt surfen, zeilen, waterfietsen en vissen. Of ga lekker zwemmen in het verwarmde binnen- of buitenbad met glijbanen en kleuterbaden voor de allerkleinsten. Ook het speelveld met junglethema is favoriet. Dagje uit? Op 20 km van de camping ligt pretpark Nigloland. Een tip: rijd op de terugweg naar de camping even langs één van de vele Champagne Caves in deze regio. Dan kun je ’s avonds, als de kleinkinderen moe maar voldaan op bed liggen, op het comfortabele terras van je glampingtent stijlvol proosten op weer een leuke dag.

Grampen aan het Lac d Orient


Schnitzels eten in Duitsland

Houden de kleinkinderen niet zo van de Franse ‘haute cuisine’? In Duitsland zijn veel leuke kindvriendelijke campings waar je de lekkerste schnitzels kunt eten. Op camping Borken am See bijvoorbeeld, in het bosrijke Munsterland, net over de grens. Gelegen aan een zwemmeer staan hier luxe safaritenten met een eigen badkamer. Op het meer verderop kun je kanoën, waterfietsen en vissen en de omgeving staat bekend om de prachtige fietsroutes. Op de camping zelf is een leuke speeltuin en net naast de camping ligt een spectaculair outdoor center waar je kunt survivallen en klimmen. Uitdagend voor grote én kleine avonturiers. Attractiepark gezocht? Moviepark Germany ligt op een half uurtje rijden van de camping.

Met je grootouders lekker glampen op camping Borken am See in een Tendi Glamptent


Op circa 60 km van Koblenz ligt natuurcamping Bockenauer Schweiz. Ook dit is een heerlijke glampingcamping met luxe safaritenten, mooie stacaravans en vrijstaande vakantiewoningen. Over de camping lopen een paar beekjes, heerlijk om in te pootjebaden en rond te spetteren. In de leuke speeltuin maken de kleinkinderen snel nieuwe vriendjes en op de jeu de boules baan en bij de visvijver heb je alle tijd, rust en ruimte om samen plezier te maken en te genieten. Paardenliefhebbers? In de buurt van de camping is een manege waar jullie je zeker zullen vermaken.

Reisdocumenten
Tip: ga je met je kleinkinderen naar het buitenland, dan heeft je kleinkind altijd een eigen reisdocument nodig. Daarnaast is het handig een toestemmingsformulier in te laten vullen. Daarmee kun je bewijzen dat je als opa en oma toestemming hebt met je kleinkind te reizen.




Anderen lazen ook onze blogs over  grampingglampinggrootoudersbabybampingNederlandFrankrijkvakantie boekenvakantieparkenkinderenkindvriendelijk