Herfst in Le Marche, dat voelt als zomer!

 3 September 2018   Typisch Fem

Laten we het eens hebben over Le Marche in Italië. Of De Marken, wat jij wilt. In deze charmante, ongerepte regio in midden Italië zijn alle ingrediënten voor de perfecte nazomerbreak of herfstvakantie aanwezig. De kust met haar mooie stranden. De rijke cultuur en goddelijke keuken. De beste wandelplekjes en misschien wel de allergrootste plus: het fijne klimaat. De regio is van zichzelf wat minder toeristisch dan bijvoorbeeld Toscane of Umbrië, dus je geniet zonder massa’s toeristen om je heen. Zeker in het naseizoen heb je in Le Marche alle schoonheid voor jezelf!

De herstzon in Marche, rond Tenuta Tredici Ulivi

Graadje of 24 graag

Het najaar is de ideale tijd voor een lange of korte vakantie richting Le Marche. Dankzij de aangename temperatuur doet de regio in de herfst perfect dienst als locatie voor een city trip, rondreis of glampingvakantie. In september is het nog zo’n 26 graden, in oktober 21 graden. Een verademing na die tropische perikelen van afgelopen zomer!

Neem je wandelschoenen mee

Het heuvellandschap, de bergen, de kust en de prachtige uitzichten in Le Marche lenen zich uitstekend voor een of meerdere wandeltochten. Of je nu houdt van de Adriatische kust met lange zandstranden, hoge kliffen en woeste rotsen, van de hoge bergen in de Apennijnen of van de kleurrijke heuvels en vlaktes in het binnenland. Waar het in de zomer vaak te warm is om je in te spannen, is een flinke wandeling nu een goed idee.

Stedentrippen voor gevorderden

Precies hetzelfde geldt voor een stedentrip. De hoofdstad Ancona is prachtig, maar met 40 graden is het toch ietsje lastiger genieten dan met pakweg 24 graden. In Ancona loop je van de ene kerk in de andere en ook aan boten is in deze havenstad geen gebrek. Verder zijn onder andere de kathedraal San Ciriaco en de Romeinse triomfboog bij de haven het bekijken waard.

Villa Ti Amo in Le Marche met een herfstzonnetje

Sfeervol slenteren

Liever wat kleinere, sfeervolle plaatsjes bezoeken? Denk dan eens aan de badplaatsen Portonuovo, Sirolo en Numana. De steden Urbino en Ascoli Piceno in het binnenland zijn ook nog niet ontdekt door de massa en daardoor nog bijzonder authentiek. In universiteitsstad Urbino moet je beslist gaan kijken in het hertogenpaleis op de heuvel, Il Palazzo Ducale. In Ascoli Piceno zijn de San Francesco kerk, de markten en het Piazza del Popolo de grootste trekpleisters.

Tax free shoppen

En dan is er natuurlijk nog San Marino, de republiek in het noorden van Le Marche met haar racecircuit, bonen-speksoep en belastingvrije winkels. In de zomer zit deze oude, onafhankelijke staat van 61 vierkante kilometer bomvol toeristen. In het naseizoen is het een fijne, groene plek vol met forten, wijhuizen, onbedorven landschappen en mooie musea. En oja, die extra voordelige Italiaanse merkkleding en outlets met mode, elektronica en parfum mogen ook best de reden van je bezoek zijn hoor ;-).

Charme wordt Marche

Na dit artikel snap je ongetwijfeld waarom de Italianen de letters van het woord charme door elkaar gehusseld hebben toen ze deze regio een naam gaven. Wij van Huurtent konden dan ook niet anders dan de charmantste campings in deze Italiaanse regio in een makkelijk overzicht zetten voor je. Kiezen maar!
Anderen lazen ook onze blogs over  MarcheglampingItaliëlast-minutesnazomernajaarnagenietenzonder kinderen