Herfstvakantie in Nederland? Kies voor Drenthe.

 3 Oktober 2017   Virginie

De maanden augustus en september liggen achter ons, ook het nazomeren is al bijna verleden tijd. De scholen zijn weer begonnen en het is weer stil op straat. Ik verheug me nu al weer op de herfstvakantie, heerlijk spelende kinderen op straat en een weekje weg naar een fijn vakantiepark in Nederland, keuze genoeg.

Herfstvakantie in Nederland

Voor het Zuiden van Nederland begint de herfstvakantie in 2017 al op 13 oktober, een week eerder dan de rest van Nederland. Dit kan dus gunstiger zijn qua prijs bij het kiezen van een weekje vakantie voor de Brabanders, Limburgers en Zeeuwen.

Een mooie provincie, voor jonge gezinnen, om je herfstvakantie te beleven, is toch wel Drenthe! Je kunt hier volop genieten van de natuur en de mooie landschappen. Wandelen, fietsen, leuke indoor speeltuinen bezoeken zoals Plopsa Indoor Coevorden en het attractiepark Drouwenerzand.

Vakantieparken met indoorspeeltuin en waterparadijs

Verder zien wij bij ons bezoek aan Drenthe diverse leuke indoor speeltuinen op o.a. Landal parken zoals Aelderholt en Orveltermarke of bij Center Parcs het Parc Sandur. Voor waterratjes ook genoeg te vinden wat dacht je van het waterparadijs Aqua Mundo op de Huttenheugte, het subtropische zwembad en recreatieplas op Roompot park Hunzedal of de grootste Indoor Waterglijbaan op Landal Hof van Saksen.

Strand bij Roompot Hunzedal


Bij ons bezoek aan de diverse vakantieparken in Drenthe hebben wij Zuidlaren met Berend Botje en het Zuidlaardermeer uitgebreid op de fiets bezocht maar zijn wij later ook afgeslagen bij het Hunebedcentrum in Borger.

Dagje Borger, genoeg te zien

Trek voor een bezoek aan dit centrum zeker een dag uit loop vanuit hunebedhoofdstad Borger de Zwerfsteenroute via het Zwerfsteenpad (13 kilometer, route van 8 km en van 5 km) en je komt vanzelf het indrukwekkende Geopark de Hondsrug tegen. Behalve een museum en exposities vind je hier ook het grootste hunebed van Nederland (D27), een Oertijdpark en een keientuin.

grootste hunebed van Nederland (D27)


Wij kwamen oren en ogen tekort. Je krijgt een mooi beeld van de prehistorische geschiedenis van het Hondsruggebied, het wel en wee van de hunebedbouwers en de omgeving waarin ze verbleven en leefden. Het grootste geopark van Nederland met een UNESCO status. Nog niet genoeg hunebedden gezien? Op korte afstand van Borger, in het Drouwenerveld, ligt hunebed D26, hier werden duizenden scherven van potten, bijlen, pijlpunten en verbrande botresten bij opgravingen gevonden, die je allemaal kunt bezichtigen in de vitrines van het centrum.

Geopark de Hondsrug


Buiten loop je dan ook nog eens het Oertijdpark in, hier vind je 150.000 jaar geschiedenis. Je loopt van de ijstijd naar de ijzertijd en bij binnenkomst zie je prehistorische boerderijen met wat bijgebouwtjes.

Prehistorische boerderij


Na een leuke wandeling door de geschiedenis kun je nog even je lekkere trek stillen in het museumcafé de Trechterbeker. Wordt het een hunebedkoek of een broodje oergezond?