Het Corona Virus; huidige stand van zaken bij Organisaties

 25 Mei 2020   Robert Gras

Delen van deze informatie kunnen inmiddels verouderd zijn, kijk voor de meest recente informatie op onze nieuwe pagina: "Maatregelen Europese Vakantielanden"

(Laatste update 02-06-2020 15:50)


Het is inmiddels niet meer te missen, het COVID-19 virus houdt de gemoederen bezig in heel Europa. Wij kunnen ons voorstellen dat veel bezoekers en vakantiegangers hier vragen over hebben. Veel organisaties en campings hebben al maatregelen getroffen. Hieronder lees je welke grenzen weer open gaan voor vakantiegangers, en welke maatregelen de diverse organisaties treffen.

Veel campings houden de deuren langer dicht, en zullen pas later in het hoogseizoen open gaan. Diverse organisaties bieden inmiddels ook lossere annuleringsvoorwaarden aan, of bieden mogelijkheden aan tot gratis omboeken. Wij hebben voor jullie een lijst gemaakt waar je de maatregelen per aanbieder kan vinden.

Corona Voucher

Diverse organisaties bieden bij annulering inmiddels de zogeheten "Corona Voucher" aan. Reizigers kunnen met deze voucher de geannuleerde reis op een later tijdstip opnieuw boeken en alsnog op vakantie te gaan.

Indien de organisatie aangesloten is bij de SGR ben je als reiziger met de Corona-voucher er zeker van dat je reissom veiliggesteld is, mocht je reisorganisatie in financiële problemen komen (geldig voor boekingen gedaan vóór 16 maart 2020). Deze voucher wordt ondersteund door de ANVR.


Het Ministerie van Buitenlandse zaken (Nederland) heeft op 17 maart 2020 het reisadvies voor alle reizen naar het buitenland aangepast. Het advies van het Ministerie luidt: "Reis alleen naar het buitenland indien noodzakelijk". Hiermee komt het reisadvies naar alle landen op ten minste code Oranje.

Op 3 juni heeft Premier Rutte aangekondigd dat voor een tiental Europese landen het reisadvies naar code geel gaat vanaf 15 juni 2020. Meer hierover lees je in onze nieuwe blogpost: "We mogen weer!"


Let op: deze reisadviezen van de rijksoverheid zijn niet bindend. Organisaties zijn niet verplicht zich aan deze reisadviezen te houden.

Huidige status per land:

  • Italië heeft op 16 mei bekend gemaakt dat de grenzen per 3 juni 2020 weer open zullen gaan voor toeristen en buitenlanders. Dit betekent niet dat de campings en vakantieparken in Italië dan open mogen. Dit verschilt per regio. In de meeste regio's mogen de campings en vakantieparken weer open tussen 15 en 25 juni 2020.
  • De grenzen van Spanje worden weer geopend op 1 juli. Wat voor effect dit heeft op vakanties en campings in Spanje is nog niet duidelijk.
  • In Frankrijk mogen de meeste campings weer open per 2 juni 2020. Dit betekent alleen nog niet direct dat hier ook Nederlandse toeristen welkom zijn. Vanaf 15 juni gaan de grenzen weer open en zijn ook Nederlandse toeristen weer welkom. Alleen de regio Île de Ré blijft nog gesloten tot ten minste 22 juni.
  • In Duitsland zijn diverse parken en campings weer open voor buitenlandse gasten. Wel is een mondkapje verplicht in alle algemene ruimtes.
  • In Kroatië zijn de meeste campings inmiddels geopend. Vanaf 28 mei heeft Kroatië de grenzen geopend voor een aantal EU landen. Nederlanders mogen Kroatië in met een reserveringsbewijs van een accommodatie.
  • Ook de grens naar België gaat per 15 juni open, voor toerisme en doorreizen. De vakantieparken en campings gaan weer open rond 8 juni (de exacte openingsdatum hangt af van de regio).
  • Ook in Portugal goed nieuws, hier zijn de campings en vakantieparken weer open. Voor autovakanties moeten we nog wel even geduld hebben tot we door Spanje mogen reizen.
  • In Luxemburg zijn de campings ook weer open vanaf 15 juni. Net als in Duitsland geldt dat hier mondkapjes verplicht zijn in alle openbare ruimtes.Lijst van maatregelen per Organisatie

Om jullie zo veel mogelijk te kunnen helpen met jullie zoektocht naar informatie hebben wij de maatregelen van diverse organisaties die wij promoten op een rijtje gezet. Mocht de organisatie waar jij bij geboekt hebt niet in dit rijtje staan, dan heeft deze zover wij weten nog geen extra maatregelen gecommuniceerd.:

ANWB camping

Bij een boeking via anwbcamping.nl boek je rechtstreeks bij de camping. Hierom adviseert de ANWB je de voorwaarden en openingsdata van de desbetreffende camping door te nemen en rechtstreeks contact op te nemen met de camping.

Meer informatie en de voorwaarden: "Coronavirus" bij ANWB camping

Ardennen Online

Bestaande boekingen tot 30 juni 2020 zijn gratis uit te stellen naar een andere datum. Voor boekingen na 8 juni gelden de gebruikelijke annuleringsvoorwaarden.

Voor nieuwe boekingen bij Ardennen Online wordt "Flexibel boeken" aangeboden. Hiermee kan je tot 30 juni gratis je boeking wijzigen.

Voor meer informatie en de voorwaarden: "Informatie betreffende het coronavirus COVID-19" bij Ardennen Online

BestCamp

Indien openingsdata van campings gewijzigd zijn, nemen deze zo snel mogelijk contact op met de mensen die boekingen hebben gedaan die niet door kunnen gaan. Indien mogelijk helpt BestCamp je graag om je boeking te wijzigen.

De openingsdata voor alle Franse campings is verschoven naar ten minste 19 juni 2020.
De openingsdata voor alle Belgische parken en Campings is verschoven naar ten minste 8 juni.

Camping Gulperberg is enkel geopend voor gasten met een reserveringsbewijs.
De Nederlandse kampeerplaatsen op de TopParken zijn gesloten tot en met 1 juli.
De rest van de Nederlandse parken en campings zijn nog gewoon open, of gaan open op de geplande openingsdata. Wel zijn alle horeca en overige faciliteiten gesloten.


Meer informatie en de voorwaarden: "Coronavirus" bij BestCamp

Budget Glamping

Budget Glamping heeft door de omstandigheden moeten besluiten om de tenten op de locaties in Frankrijk dit jaar niet meer op te bouwen. Dit betekend dat alle vakanties met Budget Glamping naar Frankrijk dit jaar geannuleerd moeten worden.

De locatie van Budget Glamping in Duitsland, Borken am See, bieden nog wel een optie om veilig te genieten van je welverdiende vakantie.

Ook is het mogelijk bij Budget Glamping om je reis gratis om te boeken. Indien je boeking naar een duurdere periode gaat, wordt er een 15% coulance korting toegepast.

Meer informatie en de voorwaarden: "Gratis Omboeken!" bij Budget Glamping

Canvas Holidays

Bij Canvas Holidays is het mogelijk om je reservering, tot 14 dagen voor vertrek te wijzigen. Ook betaal je tijdelijk geen reserveringskosten.

Indien je vertrek binnen 4 weken is en je bestemming in een gebied met beperkende maatregelen ligt, dan neemt Canvas Holidays contact met je op.

Mocht je reis onverhoopt geannuleert worden door Canvas Holidays, dan ontvang je een "Corona Voucher" waarmee je een vervangende reis kan boeken.

Voor meer informatie: "Update Coronavirus" bij Canvas Holidays

Center Parcs

Center Parcs volgt de richtlijnen van de overheden in elk land. Hierdoor verschillen de nieuwe openingsdagen per land, op dit moment zijn de openingsdagen per land:

Nederland: Het Meerdal en Parc Sandur (20 mei 2020), de Eemhof, het Heijderbos, de Kempervennen, de Huttenheugte, Port Zélande en Limburgse Peel (29 mei 2020), Park Zandvoort (5 juni).
België: 8 juni 2020
Duitsland: Park Nordseeküste, Bispinger Heide en Park Hochsauerland (25 mei 2020), Park Eifel, Park Bostalsee en Park Allgäu (29 mei 2020)
Frankrijk: 5 juni 2020

Bij Center Parcs geldt nu voor elke nieuwe boeking dat deze gratis kan worden omgeboekt tot en met december. Zie ook de flexibel boeken pagina van Center Parcs

Voor meer informatie: "Coronavirus Info" bij Center Parcs

Country Camp


Met betrekking tot het voorseizoen (tot en met 1 juli 2020):
Bij Country Camp gaan de vakanties door op Nederlandse campings waar de tenten beschikken over eigen sanitair. Dit is de Safaritent de luxe op camping de Kooiplaats en camping de Gulperberg.

Op de overige campings in Nederland en accommodaties van Country Camp wordt gebruik gemaakt van het sanitairgebouw. En kan dus niet gekampeerd worden tot en met 1 juli.

Duitsland, Luxemburg en Frankrijk:
Op campings in Duitsland, Luxemburg en Frankrijk kunnen binnnekort weer gasten ontvangen worden. De openingsdata zijn:
Camping Echternacherbruck in Duitsland vanaf 10 juni 2020
Camping Seeburgersee in Duitsland vanaf 1 juli 2020
Camping Nommerlayen in Luxemburg vanaf 15 juni 2020
Camping Auf Kengert in Luxemburg vanaf 15 juni 2020
Campings van Country Camp in Frankrijk vanaf 15 juni 2020

Op dit moment kunnen de vakanties van Country Camp in Spanje nog niet doorgaan. Zodra hier weer mogelijkheden zijn om te kamperen informeert Country Camp hierover.

In het hoogseizoen (na 1 juli) hoopt Country Camp dat de situatie alweer is genormaliseerd. Wellicht zijn er nog wel diverse maatregelen. Gasten die het zekere voor het onzekere willen nemen kunnen omboeken per mail.

Voor meer informatie en de voorwaarden: "Coronavirus huidige stand" bij Country Camp

De Jong Intra

De Jong Intra heeft alle buitenlandse reizen tot en met 18 juni opgeschort, klanten waarvan de boeking wordt geannuleerd ontvangen een "Corona Voucher".

Neem voor meer info contact op of bekijk hun actualiteiten pagina.

De Krim Texel

De Krim volgt de aanbevelingen van de overheid en het RIVM. Hierom gaan vanaf 11 mei weer diverse faciliteiten open.

Op dit moment zijn alle parken van De Krim Texel, met accommodaties die beschikken over eigen sanitaire voorzieningen, open. Hier is veelal self-checkin.

De campings van de Krim zijn ook weer geopend. Let op: de sanitair gebouwen zijn nog wel gesloten. Je kan dus alléén komen kamperen als je over eigen sanitaire voorzieningen beschikt of een accommodatie hebt gehuurd met privé sanitair.

Voor alle accommodaties geldt; hier mag je alleen verblijven met maximaal 1 huishouden plus 2 personen buiten het huishouden. Én let op: aan boord van de veerdienst naar Texel is een mondkapje verplicht zodra je uit je voertuig wil (of te fiets/lopend bent).

Meer informatie vindt je op de website van De Krim: "Informatie COVID-19" bij De Krim Texel

Dutchen

Dutchen heeft in deze periode "aangepaste voorwaarden verzachtende omstandigheden" om de gasten te beschermen en tegemoet te komen aan de gast. Ook zijn er strengere maatregelen op de parken tegen de verspreiding van het virus.

Ook hebben ze versoepelde annuleringsvoorwaarden, nieuwe lastminutes zijn tot 7 dagen na boeking gratis te annuleren.
Nieuwe reserveringen in het hoogseizoen die onverwachts toch niet door kunnen gaan kunnen kosteloos verplaatst worden.

Meer informatie en de voorwaarden: "Informatie in verband met het coronavirus" bij Dutchen

Easyatent

Easyatent annuleert alle aankomsten tot en met 12 juni 2020. Kan je vakantie hierdoor niet doorgaan? Dan behoudt je je betaling als tegoed voor een volgende vakantie.

Vanaf 28 mei zijn de grenzen van Kroatië weer geopend. Voor Nederlanders is het wel verplicht om een reserveringsbewijs van een accommodatie te hebben bij een toeristisch bezoek.

Voor meer informatie en de voorwaarden: "Coronavirus" bij Easyatent

Estivo Travel

Door de situatie in Italië heeft Estivo Travel besloten de opening van hun Italiaanse campings uit te stellen tot ten minste 15 juni 2020. Indien je vakantie hierdoor niet kan doorgaan neemt Estivo Travel contact met je op. Je kan je vakantie dan omboeken, en als dat niet mogelijk is ontvang je een voucher.

Ook heeft Estivo Travel aangepaste boekingsvoorwaarden voor boekingen gemaakt vanaf 20-05-2020 met aankomst in 2020 in de stacaravans Estivo Premium of Mirage. Hier hoeft geen aanbetaling voor gedaan te worden, en deze kan je gratis annuleren tot 2 weken voor vertrek. Zie hiervoor de homepage van Estivo.

Voor meer informatie en de voorwaarden: "Meest gestelde vragen Coronavirus" Bij Estivo Travel

FamilyHolidays

FamilyHolidays valt onder de SGR voorwaarden. Mocht de gereserveerde accommodatie niet aangeboden kunnen worden, dan ontvangt de klant hier een "Corona-Voucher"

Voor meer informatie en de voorwaarden: "Coronavirus (COVID-19)" bij FamilyHolidays

FarmCamps

Vanwege het coronavirus zijn er aangepaste voorwaarden met betrekking tot gratis omboeken naar andere periodes. Hierdoor kan je tot één dag voor de geboekte aankomstdatum gratis omboeken.

Ook indien je een accommodatie hebt geboekt zonder sanitaire voorzieningen is het mogelijk om je vakantie bij FarmCamps door te laten gaan. Ze zijn momenteel druk bezig om bij alle accommodaties privé sanitair te zetten.

Ook als je door het uitreisverbod in Duitsland en België niet naar Nederland kan komen, of door ziekte thuis moet blijven, wil FarmCamps samen met je naar een oplossing zoeken.

Op dit moment zijn door deze maatregelen alle locaties in Zeeland weer geopend. Helaas mogen de parken alleen gefaseerd open, en is dit nu pas op 15% van de capaciteit. (vanaf 15 mei: 50%, vanaf 29 mei: 75%) Dit gaat om de FarmCamp locaties: De Kamperhoek, Five Star, Mariekerke en Oranjepolder.

Alsook een locatie in Zuid-Holland, dit betreft; Op Flakkee, waar vanaf 15 mei weer 25% capaciteit mag worden gevuld. vanaf 22 mei 50%, vanaf 29 mei 75%, en vanaf 1 juli de volle 100%.

Voor meer informatie en de voorwaarden: "Veelgesteld vragen Coronavirus" bij FarmCamps

France Comfort

Bij France Comfort kan je nu een nieuwe vakantie boeken met 100% garantie. Indien je overheidswege niet naar de parken kan, heb je zekerheid dat je je volledige geld terug krijgt.

Meer informatie en de voorwaarden: "Nu reserveren met 100% garantie" bij France Comfort

Gebetsroither

Gebetsroither neemt contact op met klanten die geboekt hebben in periodes die niet meer mogelijk zijn in verband met de langere sluiting van sommige campings. Onder voorwaarden is het mogelijk om je boeking te wijzigen.

Kijk hier voor de voorwaarden en extra informatie: "FAQ COVID-19" bij Gebetsroither

Glamping4all

Alle vakanties via Glamping4all zijn helaas tot half juni geannuleerd

Glamping4all denkt graag met je mee als je al een duidelijk beeld hebt over wat je wel of niet wilt deze zomer. Neem gerust contact met ze op om samen de beste oplossing te vinden.

Meer informatie: "Update Corona" bij Glamping4all

Glampo Tent Holidays

Glampo Tent Holidays heeft alle boekingen tot en met 31 mei moeten annuleren. Mocht je een boeking hebben voor deze periode en wordt je vakantie geannuleerd dan ontvang je een voucher. Hiermee kan je je boeking verzetten naar 2020 of 2021.

Voor meer informatie en de voorwaarden: "Update Corona Situatie" bij Glampo Tent Holidays

Greencamp

Greencamp heeft alle boekingen in Frankrijk en Italië tot en met 15 juni moeten annuleren. Indien je een boeking in Frankrijk in deze periode had geboekt ontvang je een voucher waarmee je je vakantie kan omboeken naar 2020 of 2021.

Vooralsnog ziet het ernaar uit dat alle vakanties bij Greencamp na 15 juni door kunnen gaan.

Voor nieuwe boekers biedt Greencamp een optie, onder voorwaarden, aan waarmee je je vakantie kosteloos kan annuleren. Deze optie kost 4,99€.

Voor alle voorwaarden en meer informatie: "Je vakantie en het corona virus" bij Greencamp

Gustocamp

Zodra Gustocamp doorkrijgt dat gereserveerde accommodaties niet open kunnen gaan nemen ze contact met de beïnvloede boekingen.

Indien de reis niet door kan gaan ontvang je een voucher waarmee je later een nieuwe boeking kan maken.

Meer informatie: "Doorgang reservering i.v.m. Corona" bij Gustocamp

Koko Holidays

Koko Holidays neemt contact met hun gasten op op volgorde van aankomstdatum. Mocht je reis geannuleerd worden door Koko, dan ontvang je hiervoor een voucher waarmee een vervangende reis op een later tijdstip geboekt kan worden.

Voor meer informatie en de voorwaarden: "Corona virus (COVID-19)" bij Koko Holidays

Landal

Alle parken van Landal in Nederland zijn inmiddels weer open.

Ook zijn op alle parken in Nederland diverse faciliteiten weer open. (o.a. winkels, snackbar, zwembaden, bowling, sportvelden en midgetgolf)

Per 20 mei zijn alle Nederlandse Landal Campings weer open, dit is voor nu wel alleen nog voor caravans en campers die volledig zelfvoorzienend zijn. De faciliteitsgebouwen, zoals het sanitair, gaan pas weer per 1 juli open.

Ook diverse parken en campings in Duitsland zijn open of gaan weer open op korte termijn.

Alle parken in België, Denemarken, Oostenrijk, Hongarije en Tsjechië en Groot Brittannië zijn helaas helemaal gesloten.

In Zwitserland is Vierwaldstättersee (CH) gesloten door de maatregelen, en zijn alle faciliteiten gesloten bij Alpine Lodge Lenzerheide (CH)

Landal hanteert ook extra maatregelen met betrekking tot bezetting van de accommodaties; er mogen maximaal twee huishouden in een accommodatie.

Zie voor meer informatie en de voorwaarden: "Coronavirus" bij Landal Greenparcs

Lodge Holidays

Lodge Holidays heeft alle boekingen tot en met 31 mei moeten annuleren. Indien je in deze periode een vakantie geboekt had bij Lodge Holidays zal je een voucher ontvangen. Hiermee kan je je reis omboeken naar een andere periode in 2020 of naar 2021.

Meer informatie en de voorwaarden: "Update Corona Situatie" bij Lodge Holidays

Molecaten

Molecaten heeft op basis van het nieuwe advies (21 april) van de overheid nieuwe maatregelen afgekondigd. Naar aanleiding van die maatregelen hebben ze besloten om tot en met 1 juli alle sanitairgebouwen te sluiten.

Dit houdt in dat verblijven in deze periode op de passantenplaatsen in de jachthaven, trekkershutten en korte kampeervakanties helaas niet door kunnen gaan. Hierover wordt je geïnformeerd per mail.

Verblijven in huuraccommodaties met eigen sanitair kunnen wel gewoon doorgaan.

Ook voor kampeerders die eigen accommodatie meenemen geldt; deze moet uitgerust zijn met eigen sanitaire voorzieningen. Is dit niet het geval en sta je langer op de camping? Dan mag je je accommodatie wel al komen plaatsen.

Meer informatie en de voorwaarden: "Informatie rondom het coronavirus" bij Molecaten

Oostappen Vakantieparken

De Oostappen Vakantieparken in Nederland zijn weer geopend. Oostappen is ervan overtuigd dat zij de nodige maatregelen hebben getroffen voor een veilige en verantwoorde vakantie.

Vanaf 21 mei opent Oostappen ook weer de zwembaden van Vakantiepark De Berckt, Prinsenmeer en Arnhem. Ook het indoor speelpaleis en het stradbad van Vakantiepark Prinsenmeer zijn weer open per 21 mei.

De Belgische vakantieparken blijven gesloten tot en met ten minste 8 juni. Oostappen hoopt dat tegen deze tijd het virus onder controle is en de parken volgens planning open kunnen gaan.

Reserveringen met aankomstdagen op Belgische parken vóór 8 juni kunnen gratis omboeken.

Voor meer informatie en de voorwaarden: "Update over het coronavirus" bij Oostappen Vakantieparken.

RCN

De RCN parken in Frankrijk zijn tot 15 juni gesloten.

De Nederlandse RCN parken zijn allemaal gewoon open.

Ook zijn alle sanitair gebouwen op alle parken van RCN in Nederland gesloten tot ten minste 1 juli, kamperen kan tot dan dus alleen op kampeerplaatsen met privé sanitair of wanneer je kampeermiddel is voorzien van eigen sanitair.

De zwembaden op de parken van RCN in Nederland gaan weer open per 11 mei. Vanaf 2 juni gaan het terras en de brasserie weer beperkt open voor maximaal 30 gasten, na 1 juli wordt dit een maximum van 100 gasten. Vanaf 1 juli zullen ook de de sanitairgebouwen weer toegankelijk zijn. Vanaf 5 juli worden ook de kerkdiensten weer hervat.

Bij RCN kan je gratis omboeken onder bepaalde voorwaarden. Ook zijn er speciale aangepaste voorwaarden voor personeel in de zorg.

Voor meer informatie en de voorwaarden: "Informatie betreffende COVID-19" bij RCN

Roan Camping Holidays

Bij Roan Camping Holidays zijn momenteel alle buitenlandse vertrekken tot en met 14 juni 2020 geannuleerd. Indien je reis bij Roan wordt geannuleerd ontvang je een "Corona Voucher", hiermee kan een vervangende reis op een later tijdstip worden geboekt.

Nieuwe boekingen bij Roan voor 2020 zijn nu tijdelijk zonder risico! Boekingen zijn gratis te annuleren tot 2 weken voor vertrek, ook de aanbetaling hoeft pas 2 weken voor vertrek voldaan te zijn. Kijk hier voor de speciale actievoorwaarden.

Meer informatie en de voorwaarden: "Update Coronavirus" bij Roan Camping Holidays

Roompot Vakanties

Bij Roompot Vakanties zijn de voorwaarden omtrent omboeken versoepelt.

Alle Duitse parken zijn weer open, ook voor buitenlanders. Hier zijn maximaal 2 verschillende gezinnen per woning toegestaan. Ook is het dragen van een mondmasker verplicht in alle algemene gebouwen.

Alle Belgische parken zijn gesloten tot ten minste 8 juni

Ook zijn op basis van gemeentelijke noodverorderingen de volgende parken gesloten in Nederland:

Campings: Camping De Zandput, Camping Dishoek, Camping Roompot Beach Resort, Camping Hof Domburg, Camping Strandpark Zeeland, Camping De Katjeskelder, Camping Klein Vink, Camping Vakantiepark Kijkduin, Camping Vakantiepark Hunzedal, Camping Bospark 't Wolfsven, Camping Kustpark Egmond aan Zee, Camping Vakantiepark Callassande, Camping Bospark Lunsbergen, Camping Safari Resort Beekse Bergen, Camping Hunzepark, Camping Vakantiepark Beekse Bergen, Camping Vakantiepark Dierenbos, Camping Landgoed 't Wildryck
Uitzondering hierbij; kampeerplaatsen met eigen sanitair, jaarplaatshouders of een kampeermiddel met eigen sanitair. Deze zijn nu al welkom op de campings. De gemeenschappelijke sanitair voorziening openen weer op 1 juli.

De meeste faciliteiten (animatie, kidsclub, wellness en restaurants) zijn ook gesloten op de parken tot minstens 1 juni. Wel biedt Roompot bezorging van eten tot aan je huisje aan. De zwembaden op de roompot parken gaan weer open per 11 mei.

Voor meer informatie en de voorwaarden: "Coronavirus COVID-19" bij Roompot

Selectcamp

Bij Selectcamp is het mogelijk om je reservering, tot 14 dagen voor vertrek te wijzigen. Ook betaal je tijdelijk geen reserveringskosten.

Indien je vertrek binnen 4 weken is en je bestemming in een gebied met beperkende maatregelen ligt, dan neemt Selectcamp contact met je op.

Mocht je reis onverhoopt geannuleert worden door Selectcamp, dan ontvang je een "Corona Voucher" waarmee je een vervangende reis kan boeken.

Voor meer informatie: "Update Coronavirus" bij Selectcamp

Suncamp / Sunlodge

Door de maatregelen gaan veel campings niet eerder open dan begin juni. Mocht je een vakantie vóór deze periode geboekt hebben dan ontvang je een Corona-Voucher. Hiermee kan je een nieuwe vakantie op een later moment boeken.

Mocht je vakantie binnen 2 weken beginnen, dan neemt Suncamp contact met je op.

Kijk hier voor de precieze situatie en de voorwaarden: "Wat voor gevolgen heeft het coronavirus voor jouw vakantie?" bij Suncamp

Tent Holidays

De campings in Spanje zullen per 26 juni 2020 weer open gaan, als de omstigheden stabiel blijven. Reizen die in de periode hiervoor vallen ontvangen een voucher van Tent Holidays, waarmee je later een andere vakantie kan boeken.

Voor nieuwe boekingen bij Tentholidays is het mogelijk om een optie te nemen zonder enige verplichting.

Voor meer informatie en de voorwaarden: "Aangepaste Voorwaarden" bij Tent Holidays

Tohapi

De Tohapi campings worden bij ons aangeboden via Canvas Holidays (dit zijn zuster bedrijven). Kijk voor de informatie hierover dus bij ons kopje Canvas Holidays

TUI

Alle buitenlandse reizen tot en met 18 juni die via TUI zijn geboekt worden geannuleerd bekijk voor meer informatie hierover de FAQ. TUI heeft verder een uitgebreide FAQ over het coronavirus, hier vind je informatie over hoe TUI omgaat met de COVID-19 uitbraak. Bij annulering van de reis ontvang je een "Corona Voucher". Daarnaast heeft TUI zijn omruilgarantie aangepast. Hierdoor kan je je reis omruilen tot zeven dag voor vertrek. (tot en met 31 augustus)

De FAQ vindt je hier: "Informatie Coronavirus" bij TUI

Vacanceselect

Bij Vacanceselect is het mogelijk om je reservering, tot 14 dagen voor vertrek te wijzigen. Ook betaal je tijdelijk geen reserveringskosten.

Indien je vertrek binnen 4 weken is en je bestemming in een gebied met beperkende maatregelen ligt, dan neemt Vacanceselect contact met je op.

Mocht je reis onverhoopt geannuleert worden door Vacanceselect, dan ontvang je een "Corona Voucher" waarmee je een vervangende reis kan boeken.

Voor meer informatie: "Update Coronavirus" bij Vacanceselect

Vacanze col Cuore

De parken van Vacanze col Cuore gaan weer open! De openingsdata per park zijn als volgt;

Camping Boutique Sivinos: 12 juni 2020
Park Residence Il Gabbiano: 18 juni 2020
Glamping Resort Weekend: 26 juni 2020
Glamping Resort Vallicella: 26 juni 2020
Glamping Resort Orlando in Chianti: 26 juni 2020
Camping Boutique Vacanze: 10 juli 2020

Mocht je vakantie geannuleerd zijn, dan ontvang je van Vacanze col Cuore een voucher. Hiermee kan je een nieuwe boeking maken voor een andere periode.

Ook zijn de annuleringsvoorwaarden gewijzigd op basis van de nieuwe Italiaanse wetgeving.

Voor meer informatie en de aangepaste annuleringsvoorwaarden: "Annuleringsvoorwaarden en beleid in verband met het Covid-19"

Venue Holidays

Venue Holidays houdt scherp in de gaten waar een negatief (rood) reisadvies geldt.

Tot en met 19 juni zijn geen van de Venue campings open, boekingen die op de data hiervóór vallen moeten helaas geannuleerd worden. Venue neemt hiervoor contact met deze boekingen op.

Boekingen bij Venue Holidays, met een aankomstdatum tot en met 19 juni 2020, kunnen kosteloos worden gewijzigd naar een latere datum in 2020.

Door de maatregelen in Engeland, waar het reserveringskantoor zich bevindt, is Venue Holidays momenteel minder goed te bereiken dan normaal. Hierdoor is het erg druk.

Voor meer informatie en de voorwaarden: "Vragen en Antwoorden over het Coronavirus" bij Venue Holidays

Villatent

Villatent biedt een gratis omboekgarantie aan bij nieuwe boekingen, hiermee kan je gratis omboeken tot 2 weken voor vertrek.

Indien je aankomstdatum binnen 14 dagen is, en je vakantie locatie in een gebied ligt waar code oranje of rood geldt, kan je een voucher aanvragen. Hiermee kan je je vakantie op een later moment in 2020 of 2021 boeken.

Voor alle boekingen met vertrekdatum tot en met 31 mei; deze kunnen hun boeking omzetten in een "Corona-Voucher".

Voor meer informatie en de voorwaarden van de "extra dekking garantie": "Het omboeken en Annuleren van je vakantie" bij Villatent

Vodatent

Mocht een camping sluiting in de periode van je boeking, dan neemt Vodatent contact met je op om je verblijf om te boeken naar een andere periode of locatie.

Bij annulering verstrekt Vodatent een voucher, om een nieuw verblijf op een later moment te boeken.

Voor meer informatie en de voorwaarden: "Coronavirus en mijn verblijf" bij Vodatent
Anderen lazen ook onze blogs over  2020Corona