Huurtent bestaat 15 jaar

 18 Januari 2017   Huurtent

Het idee voor ons online overzicht van kampeervakanties ontstond, hoe kan het ook anders, op de camping. Met een wijntje in de hand. Anno 2017 vieren we alweer onze vijftienjarige verjaardag! Uiteraard met wijn. Én met trots.
In al die jaren is er namelijk zo veel veranderd aan onze kampeerzoekmachine, dat we een veelgebruikte, onafhankelijke informatiebron zijn geworden voor iedereen die een campingvakantie zoekt in een gehuurde tent of stacaravan. Onze tool is gebruiksvriendelijk, overzichtelijk, uitgebreid en zit goed in elkaar. Aldus onze gebruikers. En daar hebben we hard voor gewerkt!

Het begin van Huurtent

Even terug naar de zomer van 2002. Daar zitten we dan. Op onze campingstoelen voor de gehuurde bungalowtent in Zuid-Frankrijk. “Zie je die sticker op die tent daar Ruud? Ken jij die verhuurorganisatie?” “Nee, geen idee. Het lijkt wel alsof ik op deze camping al zeker vijf verschillende namen van verhuurders van tenten gezien heb!” Net als de vorige keren dat we in een gehuurde tent op een camping verbleven, valt het ons ook hier weer op dat er op één camping veel meer organisaties zijn die tenten en caravans verhuren. Overal waar we komen, zien we steeds weer nieuwe namen.

Huurtent 15 jaar


Omdat wij zelf door de bomen het bos steeds minder helder zien, vragen we ons af of meer mensen behoefte hebben aan een overzicht van welke verhuurder op welke camping staat. Zodat je gemakkelijk kunt zoeken naar de beste tent of caravan op jouw favoriete camping. Uiteraard moet het een overzicht zijn dat we zelf kunnen onderhouden, omdat de organisaties hun aanbod ieder jaar weer aanpassen. Al nippend aan onze Sauvignon Blanc krijgt het idee vorm. Na die zomervakantie gaan we ermee aan de slag en in het najaar van 2002 promoveert ons online tenten- en caravanoverzicht van idee naar uitvoering. huurtent.nl is online!

Voor huurtenten, stacaravans, safaritenten en lodgetenten

De eerste seizoenen werkten we vooral hard aan het aanbod op de site en de vindbaarheid voor zoekmachines. In die tijd vormden bungalowtenten nog het grootste aandeel van accommodaties op de camping, dus de naam huurtent was goed gekozen. In de loop van de jaren werden tenten steeds vaker ingewisseld voor luxere en meer comfortabele stacaravans. De domeinnaam huurtent.nl was intussen echter zo bekend, dat we die niet meer wilden veranderen.

Stiekem hadden we toen ook al een vooruitziende blik, want intussen is onze naam weer toepasselijker dan ooit. Dit komt door de toenemende populariteit van glamping. Tegenwoordig willen mensen safaritenten en lodgetenten, de meest trendy en luxe vorm van huurtenten.

De ontwikkeling van Huurtent

Naarmate de jaren verstreken, begrepen we steeds beter waar we onze bezoekers mee konden helpen. Google kwam met nieuwe mogelijkheden zoals Google Maps en Analytics, online vakantie zoeken en boeken is de standaard en de vakantieganger van nu is kritisch en veeleisend. Er wordt veel meer gespeurd naar informatie voordat er geboekt wordt, en in dat traject hebben wij een belangrijke rol.

We hebben in die 15 jaar niet alleen steeds meer organisaties toegevoegd aan het aanbod, we hebben ook veel moeite gedaan de informatie over campings en accommodaties actueel te houden. Ook de functionaliteit en vormgeving van onze kampeertool zijn enorm verbeterd. De informatie over de campings, aanbieders, landen en streken is verrijkt, thema’s en zoekfuncties zijn toegevoegd, het gebruiksgemak is beter dan ooit en moderne techniek is toegepast om de site goed te kunnen gebruiken op verschillende apparaten als pc, tablet en smartphone. Kortom, wij zijn meegegroeid met de tijd en de eisen die je tegenwoordig stelt aan een site als de onze.

Huurtent: begrip in kampeervakanties

Huurtent is een standaardbegrip in kampeervakanties geworden, net als bijvoorbeeld buienradar is voor regenvoorspelling. En laat dit nu precies zijn wat we hoopten toen we onze tool bedachten. Wij geloven in de toekomst van kamperen en de toekomst van Huurtent. Dat er nog maar vele goede jaren mogen volgen.
Proost!Anderen lazen ook onze blogs over  2017algemeenglampinghuurtenteninternetnieuwsRent-a-Tenttentvakantievakantie boekenverslag