Ik ga op vakantie en ik neem mee terug…

 1 September 2014   Femke

Kaarsjes, boeken, schelpen die mijn kinderen op het strand gevonden hebben en natuurlijk heel veel foto’s. Dankzij souvenirs houd ik mijn vakantiegevoel na thuiskomst lekker lang vast. En ik beleef mooie momenten keer op keer weer! Wat ik dan zoal meeneem? Ik zal een samenvatting maken.

Ansichtkaarten
Kaarten met daarop het Toscaanse landschap en de mooiste fonteinen in Rome sieren de muur van het kleinste kamertje in mijn huis. Elke keer als ik mezelf even afzonder, word ik herinnerd aan La Dolce Vita.

Serviesgoed
Dol ben ik er op. Mokken om in het najaar op de bank mijn warme chocomel uit te drinken. Terracotta en bontgekleurde schaaltjes voor de tapas die ik thuis uiteraard ga maken. Mijn servieskast wordt jaarlijks aangevuld met kleurrijke potten.

Wishlist wereldkaart


Magneten
Het is misschien een beetje cliché, maar ik koop overal waar ik kom een magneet. Voor in de keuken op het magneetbord. Aangezien er bij mij nogal wat adreslijsten van school, uitnodigingen voor kinderfeestjes en afsprakenkaartjes van de tandarts en de logopedie hangen, voel ik de magneetjes - en daarmee de plek waar ik geweest ben - geregeld door mijn handen gaan.

Hebbedingetjes
Sommige dingen zie ik en dan móet ik ze gewoon hebben. Zo heb ik wierook en een boeddhabeeldje uit de Ardennen. Gekocht tijdens een meditatiereis. Ook dat uiltje - in mijn lievelingskleuren - in een souvenirwinkeltje in Praag kon ik niet laten staan.

Eten en drinken
Lekkere wijn uit Frankrijk, ambachtelijke gemaakte olijfolie uit dat kleine winkeltje in Italië… ik neem het allemaal mee. Ook pasta en kruiden kan ik de schattige bejaarde verkoper in San Gimignano niet weigeren overigens. Zo haal ik de smaak en de geur van het vakantieland gewoon mijn eigen huis in.

Sieraden
Vorig jaar kocht ik in Frankrijk een mooie ketting met bijpassende oorbellen. Op de een of andere manier voel ik dit soort uitgaven op vakantie toch minder dan thuis. Het bedrag verdwijnt op de grote hoop zullen we maar zeggen. Gezellige armbandjes met vrolijke kleuren doen het ook altijd goed.

Make-up en shampoo
Als ik op Schiphol kom, neem ik altijd een mascara van mijn favoriete merk mee. Hij is misschien een paar euro goedkoper, dus de moeite amper waard, maar toch. Thuis bij de drogist vind ik hem te duur… Hetzelfde geldt voor de enige shampoo die mijn haar niet laat pluizen en mijn favoriete nagellak.

Kleding
Zelden kom ik van vakantie terug zonder een leuk truitje voor mezelf of een nieuw shirt voor een van de kinderen. Naar mijn vrienden in de USA vertrek ik standaard met lege koffer, zodat ik hem daar kan vullen met leuks van Victoria’s Secret, Abercrombie en GAP. Ik kan er niks aan doen.

Wat ik nu nog op mijn wish list heb staan? Een wereldkaart. Die ga ik ophangen in de gang of zo. Door middel van magneetjes, punaises of vlaggetjes ga ik aangeven waar ik ben geweest en waar ik nog heen wil. Dat lijkt me wel wat.
Lang leve de vakantie
Anderen lazen ook onze blogs over  tipsvakantiebelevingnagenietenkledingfotos maken