Kamperen bij de boer!

 22 Februari 2020   Typisch Femke

De perfecte vakantie met kinderen

Heb je een gezin met jonge kinderen en wil je graag op vakantie dichtbij huis? Geen punt! Ons eigen Nederland is prachtig en je vindt in alle windrichtingen de leukste kindvriendelijke kampeerbestemmingen. Hou je van natuur en wil je kroost het liefst iedere dag naar de kinderboerderij om de hoek? Dan is kamperen bij de boer op een camping van Farmcamps een topidee!
Met een paard wandelen op een Farmcamps camping


Groen, groener, groenst
Je logeert op echte boerenbedrijven middenin het groen, met overal dieren om je heen die je kinderen (en jij natuurlijk!) mogen knuffelen, voeren en verzorgen. Terug naar de natuur en dan wel op een luxueuze manier, want op de kleinschalige campings van FarmCamps kampeer je in compleet uitgeruste safaritenten. Glamping op het platteland dus. Aan jou en de kinderen om te bepalen welke dieren favoriet zijn en op welke boerderij je daarvoor het beste terecht kunt.

Paardencamping voor paardenmeisjes
Zijn jullie gek op paarden en pony’s, dan kun je je hart ophalen op camping De Verloren Kost in Limburg. Op deze boerderij spelen pony’s namelijk de hoofdrol. Je kinderen mogen ze samen met de boerin verzorgen, kunnen paardrijles krijgen en natuurlijk de hele dag spelen op het erf of in het bos. Een dagje eropuit? Valkenburg en Maastricht liggen vlakbij.

Schaapjes tellen op de boerderijcamping
Willen je kinderen knuffelen met wollige schapen? Op camping Mariekerke in Zeeland lopen er zo’n 200 rond. Je kunt helpen met scheren en melken, kijken hoe van de schapenmelk kaas wordt gemaakt en het eindresultaat proeven natuurlijk. En dat is niet het enige. Op deze schapenboerderij kan ook de hele dag geknuffeld worden met andere boerderijdieren zoals koeien, geiten, kippen, konijnen en nandoe’s (soort struisvogels). Er is een speeltuin met trampoline, een tof maïsdoolhof en een prachtig bloemenplukveld. Je vervelen? Onmogelijk! Het strand van het inmiddels bekende plaatsje Zoutelande is vlakbij en heb je zin in een stedentripje? Middelburg, Vlissingen en Veere liggen ook in de buurt.
Schaapjes knuffelen op een Farmcamps boerderij


Grazende koeien rond de tent
Altijd al willen weten hoe het er op een melkveebedrijf aan toe gaat? Op Camping ’t Looveld grazen zo’n 70 koeien rondom je glampingtent. Hier mogen je kinderen kijken en helpen bij alles wat er op de boerderij gebeurt: bij het melken, de geboorte van een kalfje, het voeren en bij het ophalen van de koeien uit de wei. Natuurlijk mogen ze alle koeien en kalfjes ook aaien, net als de geiten, kippen, schapen en konijnen op de kinderboerderij op het erf. Spelen kun je hier de hele dag, op de verschillende speeltoestellen en het skelterveld. En willen je kinderen wat extra spanning en uitdaging? Dan kunnen ze meedoen aan de spannende speurtochten en droppings in het bos die regelmatig georganiseerd worden. Ook in de omgeving van deze camping is genoeg te beleven. Je kunt er bijvoorbeeld op uit naar Plopsa Indoor in Coevorden of naar Wildlands Adventure Zoo Emmen, voor als je een dagje exotische dieren wilt bekijken.

Volop keus voor ouders met scharrelkinderen
Het zijn slechts een paar voorbeelden van de Farmcamps campings die je via Huurtent.nl kunt boeken, van Friesland tot Zeeland en van Noord-Holland tot Overijssel. Een weekend, week of langer logeren bij de boer in een stoere, gezellige en vooral comfortabele lodgetent. Zodat je na een heerlijke dag tussen de dieren fijn kunt relaxen op je eigen plekje, met een keuken, heerlijke bedden, een toilet en als je wilt ook een badkamer. Op je ruime veranda geniet je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat van de rust, de mooie natuur om je heen en natuurlijk van je kinderen, die hier in alle vrijheid kunnen rondscharrelen. Blijer kun je ze niet maken!Anderen lazen ook onze blogs over  2020Boerderijcampingkleine campingsgroene campingsFarmcampsEigen Landglampingluxetent