Kamperen in Spanje - een verslag

 1 Maart 2014   Robert

Toen wij opnieuw boekten voor een stacaravan, dit jaar in Spanje op Cala Gogo, een van de grote campings aan de Costa Brava, wilden we het weer eens wat anders doen. We zijn vrij sportief aangelegd en het idee was dan ook om een paar mountain-bikes mee te nemen. Het voordeel van fietsen is dat je in een paar uurtjes veel te zien krijgt. Meer dan wandelend of per auto.

We hebben het geluk een trekhaak en een fietsendrager te bezitten en het was daarmee makkelijk om die sportieve fietsjes achterop te bevestigen. Ik heb wel vaker met fietsen op het rek gereden, maar nog nooit de 1400 kilometer naar de Costa Brava. Het viel me achteraf enorm mee. In het begin voorzichtig, maar naarmate de reis vorderde steeds wat brutaler tot ik tenslotte in Frankrijk weer voluit 140 over de Autoroute reed.

Eenmaal op de camping aangekomen de fietsjes netjes op slot en aan de balustrade van het terrasje van de caravan vastgemaakt. Zo. Die stonden klaar voor de volgende ochtend. Wij zijn echte ochtendmensen; we vinden het heerlijk om rond 8 uur 's-morgens op te staan en onze dingen te doen . Als onze laatopstaanders van kinderen wakker worden dan hebben wij alweer gesport, gedouched en croissants en warme broodjes gehaald.

Toen we de volgende ochtend wegfietsten (helmpje op) van de steile heuvel van camping (doen de remmen het wel?), hadden we nog geen idee of er een geschikte en niet al te gevaarlijke route langs de weg zou zijn. Wie schetst onze verbazing dat er in het centrum van het dorp verschillende fietsroutes aangegeven stonden. Niet alleen verschillend in lengte, maar ook in zwaarte. Als je dat wilde kon je regelrecht de achterliggende bergen in! Wij zijn ongeoefende bikers, dus we kozen voor een vrij vlakke route langs enkele schitterende kustplaatsjes. We vielen van de ene verbazing in de andere. Niet alleen was de bewegwijzering top, maar op alle fietspaden kon je voluit fietsen zonder auto's tegen te komen. Bij de doorgaande wegen liepen de fietspaden onderlangs en bovenover, en er waren onderweg genoeg aanlegplaatsen. Het viel ons op dat ons veel vriendelijke Spaanse mountainbikers tegenmoet reden, maar dat het wel allemaal senores waren. Hun spontane 'Olé' zal daarom wel speciaal voor mijn vrouw geweest zijn.

Wij hebben tijdens onze campingvakantie nog veel op de mountainbikes gezeten, en hebben besloten om daar dan ook maar een goede gewoonte van te maken voor de komende jaren. Want wat is er prettiger dan een uitgebreid campingontbijt met jus d'orange en een ochtendkrantje na een sportieve inspanning?

Anderen lazen ook onze blogs over  belevingkamperencampingspanjeverslag