Kleding en vakantie op de camping

 25 Mei 2016   Femke

Campingkledingkwestie... Iedere vrouw weet wat we bedoelen. Wat neem je allemaal aan kleding mee naar de camping? Zeker in het voorseizoen, waarin het werkelijk alle kanten op kan met het weer, heb je wel het een en ander nodig. Tenminste, als je niet elke dag in een standaard campingsmoking wilt lopen. Wij van Huurtent gingen drie weken kamperen in Frankrijk en zijn, mede dankzij ons bezoek aan een fijne kledingzaak met meedenkende eigenaresse, inmiddels expert op het gebied van campingkleding.


kleding mee naar de campingDe ideale campingoutfit

De een zweert bij een trainingspak, comfy joggingbroek of warme fleecetrui. De ander wil een beetje fashionable voor de dag komen en kijkt niet alleen of kleding praktisch is, maar ook of het leuk staat en het daglicht enigszins kan verdragen. Wij behoren tot de laatste categorie, al is een joggingbroek op z’n tijd natuurlijk heerlijk. Het is niet zo dat je in onze koffer galakleding, hoge hakken of dertig soorten oogschaduw vindt, maar crocs en unisex regenjassen laten we in elk geval thuis. We zoeken naar een middenweg, zeg maar. We kijken of alles een beetje te combineren is, of we bijpassende schoenen bij ons hebben en of we nog nieuwe mascara moeten halen voor vertrek. We willen iets bij ons hebben voor de koude avonden, iets luchtigs voor de zonnige dagen, iets sportiefs voor op de fiets… Dit jaar resulteerde dat in een shopsessie waarin we de nodige basisitems scoorden. Zo waren we in één keer klaar voor de meivakantie.

Kledingtips voor de voorjaars- en zomervakantie

Moet je nog gaan shoppen voor komende zomer? Of vind je het fijn een soort checklist te hebben van wat je mee moet nemen aan kledingstukken? Zie hier onze tips:

1 Draag laagjes
Zeker in landen of seizoenen waarin het wel eens fris kan zijn, geldt dat laagjes ideaal zijn. Een topje met daaroverheen een shirtje en nog een vestje. Breekt de zon door? Strippen maar!


***2 Zorg voor een goede jeans
Op vakantie zonder jeans is voor ons niet in te denken. Hij past overal bij, wordt niet snel (zichtbaar) vies en gaat met de dag lekkerder zitten. Need we say more?

basisjeansopdecamping


3 Neem een vestje of (dunne) trui mee
Zie tip 1. Zeker in het voorseizoen kun je wel wat warmte gebruiken. Een neutrale trui in een goed model past op je jeans, over je topjes, op je rok, over dat jurkje…


jurkje op de camping4 Investeer in topjes en shirtjes
Ze nemen amper ruimte in beslag. Met een schoon shirtje voel je je bovendien, ondanks dat je die blouse of trui al avonden achter elkaar aan hebt, elke dag lekker fris. Je kunt ze ook nog eens aan in elk seizoen. Nu over je bikini en straks naar kantoor met een jasje erover. Fijn toch?


topjes en shirtjes5 Ken je grenzen
Kijk voordat je iets aantrekt of je leeftijd en/of figuur het toelaat. We blijven niet eeuwig jong en strak… Natuurlijk mogen de buren zelf weten wat ze van je kledingkeuze denken, maar om de buurvrouw nu verplicht mee te laten genieten van je cellulitis en vetrollen? Lang leve het lange hemd, de oversized trui en de rokjes tot de knie. Zo zijn rollen tellen en liplezen verleden tijd.

5 Neem minder kleding mee
Neem jij ook elk jaar een hele koffer vol schone was mee terug? Kom je na drie weken tot de conclusie dat je vooral je badpak, dat ene jurkje en een paar shirts aan gehad hebt? Halveer je bagage de volgende keer. Voor de zekerheid kun je een handwasmiddel meenemen. En een creditcard. Shoppen in Zuid-Frankrijk of Italië is immers niet bepaald een straf.

Kledingtips heren

Ben je een man en wil je advies over je campingoutfit? Ten eerste: knap dat je al zover bent gekomen met lezen. Ten tweede: voor jou zijn we zo klaar. Korte broek, shirts en 1 jeans. That’s it.
Verschil moet er zijn.


N.B. Deze blog is tot stand gekomen met dank aan Het & Heads. Aanrader voor iedereen die nog stijlvolle en kwalitatieve kleding voor op vakantie zoekt!
Anderen lazen ook onze blogs over  campingfotos makenkamperenvoorbereidingvoorpretkleding