Lekker loungen met Roan

 24 December 2018   Typisch Femke

Loungen is misschien wel woord van het jaar. Waar we er tien jaar terug amper van gehoord hadden, en bij het woord lounge hooguit dachten aan een wachtruimte of theaterfoyer, hebben we tegenwoordig allemaal wel een lekkere loungebank of loungeset in de tuin. Dat relaxte loungemuziekje is niet meer weg te denken uit onze playlist en op zondag lopen we standaard rond in een comfi loungepak. Niet zo gek dus dat ook de grote glampingaanbieders het loungen ontdekt hebben en de koppeling met luxe stacaravans gelegd hebben. Neem nou glampingkoning Roan. Zo wil zelfs het grootste luxepaard wel switchen van hotelvakantie naar kampeervakantie!

Tot rust komen op de Lounge Veranda


Wat is loungen precies?

Allereerst voor degenen die onder een steen gelegen hebben: loungen betekent zoveel als chillen. Wikipedia vindt dat een lounge een plek of kamer is die is ingericht om tot rust te komen. Je vindt er comfortabel zittende banken of kussens waar je op kunt liggen en je hoort er langzame, toegankelijke muziek zodat je lichamelijk optimaal ontspant. Via een of andere online encyclopedie brengt het intikken van het woord loungen me op de woorden relaxen en luieren. En de Van Dale zegt met haar ‘zich in een comfortabele, rustige omgeving ontspannen’ eigenlijk precies hetzelfde. Nou, past perfect bij de zomervakantie dacht ik zo.

En niet onbelangrijk in het voorjaar en de meivakantie kan deze korting oplopen tot wel 60%* ook op diverse loungevakanties! (zie *voorwaarden Roan Camping Holidays)


Stacaravan met luxe veranda en loungeset

Het verschil tussen een gewone stacaravan en een loungecaravan? Vraag het maar aan Roan. Typ je in Google ‘loungen’ en ‘camping’ in, dan verschijnt deze aanbieder van kampeervakanties bovenaan. Dat komt omdat Roan de meeste van haar stacaravans tot extra luxe loungevarianten heeft omgetoverd door er een grote veranda aan te maken. Een overdekte houten veranda met lekkere loungebank om precies te zijn, zodat je gezellig en beschut zit en zonder felle zon in je ogen je croissantje nuttigt. Alle loungecaravans hebben airco, muggenhorren in de slaapkamers en goede bedden van 2 of zelfs 2.10 meter lang. En oja, bij alle lounge stacaravans tref je een gratis barbecue of grillplaat aan. Gewoon omdat lekker eten bij loungen hoort, zeg maar.

Welk loungetype ben jij?

Ben jij van luxe, luxer of luxest? Wil je twee of drie slaapkamers? Is een barbecue goed genoeg, of wordt het een extra grote grillplaat? Je hebt het helemaal zelf voor het zeggen. Ook een afwasmachine in je stacaravan? Eindschoonmaak inbegrepen en een eigen wifi-netwerk? Alles kan. Zelfs aan mensen met behoefte aan een écht goed kopje koffie ‘s morgens is gedacht.

De Prestige Lounge stacaravan van Roan


Van burgerlijk tot koninklijk loungen

Roan heeft veel type stacaravans voorzien van een loungebank op de veranda en een zwevende parasol. We hebben het hier over de Excellent Lounge, de Casa Royal Lounge, de Verde Lounge en de Vision Lounge. Een stapje hoger op de trap van luxe staat de Prestige Lounge. Deze drieslaapkamer stacaravan beschikt over een grote half overdekte, afsluitbare veranda met loungebank en zwevende parasol. Je vindt hier ook een stijlvolle tuinset bestaande uit vier verstelbare stoelen, drie kuipstoelen en een super-de-luxe ligbed. Wil je helemáál niks tekort komen? Dan wordt het komende zomer de Supreme Lounge. Met grote overdekte houten veranda met luxe loungebank, waar je uren op zit zonder een harde kont te krijgen. Ook je privé wifi-netwerk, afwasmachine en Nespresso koffiezetapparaat ontbreekt niet.

Kies je eigen loungecamping

Je luxe-level gekozen? Tijd voor het kiezen van de camping. Roan Camping Holidays is vertegenwoordigd op menig camping in Italië, Frankrijk, Spanje, Kroatië, Slovenië, Oostenrijk en Nederland. Op Huurtent.nl/Roan vind je een uitgebreid overzicht. Alvast heel veel loungeplezier gewenst voor 2019!
Anderen lazen ook onze blogs over  2019RoanLoungeglampingstacaravanbeleving