Luxe en dichtbij kamperen, wordt het glamping in Nederland?

 26 Juni 2018   Typisch Fem

Duinen Noord Holland


Zomers in Nederland. Dat betekent zon, warmte en soms een dagje minder weer tussendoor. Een uitstekende gelegenheid om eens wat anders te doen dan zonnebaden of zwemmen, zoals een stedentripje of indoor activiteit. Perfect voor wie niet zo nodig alleen wil luieren op vakantie, maar juist ook wat actiefs wil doen. Boek dan wel een luxe kampeeraccommodatie op de camping. Een ruime safaritent of comfortabele lodgetent. Van alle gemakken voorzien en vaak met overdekt terras. Dan geniet je altijd, ook als het weer een keertje typisch Hollands is.

Glamping campings in eigen land

Keuze genoeg! Op Huurtent.nl vind je, verspreid over Nederland, ruim 130 campings met luxe accommodaties. Uit het overzicht met prachtige glamping campings in Nederland zetten we van noord naar zuid en van oost naar west alvast een paar leuke vakantieadresjes op een rij.


1 Boerenbed Boerderij Ameland, Waddeneilanden
Glamping bij Boerenbed Boerderij Ameland is luxe kamperen middenin de natuur. ’s Morgens wakker worden in je compleet ingerichte safaritent met schitterend uitzicht op het plaatsje Hollum, de duinen en de dijk. En het strand en bos op slechts een paar kilometer afstand van de kampeerboerderij. Op deze schapen- en paardenhouderij is voor de kinderen volop ruimte om te spelen en mogen ze meehelpen met allerlei boerderijklusjes.

Boerenbed Boerderijcamping Ameland


2 Camping Koeksebelt, Overijssel
Ga avontuurlijk kamperen op deze 5-sterren camping, direct aan de rivier de Vecht. Boek de luxe River Cottage of zoek het hogerop in een Boomhut. Fantastisch, ook voor de kinderen! Net als het verwarmde buitenzwembad met stroomversnelling, glijbaan en kleuterbad, de speeltuintjes, de watertrampoline en het suppen. De prachtige omgeving van deze glamping camping verken je al wandelend of op de fiets. ’s Avonds geen zin om te koken? Reserveer een tafeltje in het restaurant of haal je bestelling af en geniet op je eigen terras van een complete maaltijd. Ook een dikke plus: alle glamping verblijven op deze camping zijn inclusief eigen sanitair. Dat is nog eens luxe!

Glamping op Camping Koeksebelt, Overijssel


3 Camping Herperduin, Noord-Brabant
Vakantiepark Herperduin ligt tussen Den Bosch en Nijmegen in een prachtig natuurgebied. Met bossen, vennen, heidevelden en zandverstuivingen. Vanuit je comfortabele safaritent fiets je zo naar de historische stadjes Ravenstein, Megen en Grave. Op de camping zelf is ook genoeg te doen. Er is een zwembad, waarvan de overkapping bij minder mooi weer dicht kan, een speeltuin, volleybalveld en tafeltennistafel. Een perfecte glamping accommodatie voor wie op zoek is naar rust, ruimte en natuurlijk die typisch Brabantse gemoedelijkheid.

Glamping op camping Herperduin, Noord Brabant


4 Camping De Watertoren, Landgraaf, Limburg
Ga ook eens glampen in Zuid-Limburg, tegen Duitsland aan. Leuk voor een dagtripje over de grens. Alle comfortabel ingerichte safaritenten op deze glamping camping zijn voorzien van een luifel. Dan zit je ook lekker buiten als het weer even minder is. De kinderen vermaken zich in de speeltuin, op de airtrampoline of met het animatieteam. En je ontbijt, lunch of avondeten maak je in je eigen (buiten)keuken. Of je laat je heerlijk verwennen in het campingrestaurant. Liefst met elke dag een stuk overheerlijke Limburgse vlaai natuurlijk.

Glamping op Camping de Watertoren


5 Camping ’t Kwedammertje, Zeeland
Deze mini-camping ligt op het Zeeuwse eiland Zuid-Beveland. Met gastvrije eigenaren die je graag wegwijs maken in de omgeving. Deze glamping accommodatie is vooral geschikt voor gezinnen met jonge kinderen die graag in een groene en relaxte omgeving verblijven. Een dagje eropuit? Tropical Zoo ligt op loopafstand van je mooie 6-persoons safaritent, het strandje aan de Westerschelde op 5 km. Ook leuke steden als Goes, Middelburg en Vlissingen liggen in de buurt. Genoeg te beleven!

Glamping op
G

6 Camping Stolkse Weide Farmcamps, Krimpenerwaard, Zuid-Holland
Boek je luxe safaritent of ruime lodgetent op deze gezellige boerderijcamping en je weet zeker dat de kleintjes genieten. Op dit traditionele melkveebedrijf kijken alle glamping tenten uit over de weilanden en de prachtige natuur. De kinderen vermaken zich de hele dag! Ze mogen meehelpen met de koeien, lekker knuffelen met de andere dieren op de boerderij, spelen in de Water Pret Weide rondom de sloot of in de Speelschuur. In deze omgeving kun je heerlijk varen op de vele sloten en plassen. Hou je van fietsen? De Molenroute van 30 km leidt je langs prachtige molens en ambachtsbedrijven.

Farmcamps Boerencamping Stolkse Weide


7 Camping Duinrell, Wassenaar
Deze 4-sterren camping is ideaal voor families met kinderen van alle leeftijden. Je kunt werkelijk alle kanten uit. Boek een comfortabele safaritent of glamping stacaravan en geniet van attractiepark Duinrell, het tropische Tikibad en het strand (op slechts 4 km van je luxe accommodatie). Of doe een dagje Leiden of Den Haag. Veel completer wordt je luxe kampeervakantie niet!

Glamping op Duinrell, Wassenaar


8 Camping Landal Strandhuisjes Julianadorp, Noord-Holland
Wakker worden óp het strand? Het kan op camping Landal Strandhuisjes Julianadorp. Iedere dag volop genieten van zon, zee en strand! En is het weer een dagje minder goed? Dan vermaak je je wel in het zwembad van Landal Beach Resort Ooghduyne met glijbaan, stroomversnelling en relaxte whirlpool. Op fietsafstand liggen historische stadjes als Hoorn, Enkhuizen en Medemblik, met activiteiten voor jong en oud. En op het Amstelmeer, op 18 km afstand, komen de watersportliefhebbers volop aan hun trekken. ’s Avonds geniet je bij één van de gezellige strandpaviljoens van een drankje of diner. Of je relaxt heerlijk op het terras van je eigen luxe strandhuisje, kijkend naar de ondergaande zon.

Strandhuisje Julianadorp


Je hoeft het land niet meer uit! Vergeet vliegreizen naar warme oorden of avontuurlijke rondreizen elders in Europa. We gaan voortaan lekker in eigen land op vakantie. Er zijn zoveel verschillende plekken in Nederland waar van alles en nog wat te doen is. Dus keep it simple: boek je superdeluxe safaritent, lodgetent of glamping stacaravan op één van deze campings of maak je keuze uit de andere 124 glamping accommodaties




Anderen lazen ook onze blogs over  boerderijcampingGlamLodgeglampingglampingdorpenkinderenkindvriendelijkNederlandNederlandse kust