Luxe kamperen in de Dordogne, wordt het glamping?

 30 April 2018   Huurtent

De Dordogne, een heerlijke plek om een actieve vakantie te plannen, lekker per fiets, per kano of te voet de natuur ontdekken. Voor watersporters zijn de campings aan de rivier de Dordogne een heerlijke vakantieplek. Ontdek het zuidwesten van Frankrijk. En daarna even lekker ontspannen op een van de mooie luxe campings die deze regio biedt. En liggen in de Dordogne verspreid wel 30 campings of meer waar mooie accommodaties worden aangeboden met een echte glamping uitstraling. Dit varieert van luxe safaritent of lodge tent met sanitair tot leuke boomhut, Tipi of luxe stacaravan met sterallures.

Wij hebben 10 glamping tips Dordogne voor onze bezoekers in een overzicht:

Tip 1 Wat dacht je van een kindvriendelijke camping waar je ook nog eens luxe kunt kamperen?
Pomport is een kleine camping, gelegen tussen den wijngaarden van Bergerac met privé zwemmeer. Zoek je rust en ruimte en gastvrijheid? Een paradijs voor waterratjes? Hier vind je een zwemmeer, een fijn zwembad met mooie glijbanen en zelfs een overdekt verwarmd zwembad. Kortom een fantastische glampingcamping in de Dordogne!

Glamping met Eurocamp op Pomport, Dodogne


Tip 2 Een aanrader is zeker Camping Lestaubière in de Périgord Pourpre. Een gezinscamping met Nederlandse beheerders in de Dordogne. Een camping die midden in de Dordogne ligt en ook nog eens overzichtelijk, wel zo makkelijk met overal spelende kinderen. En dan logeren in een gezellig ingerichte Safaritent en misschien zelfs glamping met je trouwe viervoeter, want die mag mee in de Villatent safaritent.
Of wordt het een smaakvolle Greencamp safaritent? Dat wordt glamping keuze-stress.

Villatent op camping Lestaubiere in de Dordogne


Tip 3 Kies je voor het wat rustiger deel van de Dordogne? Camping La Chatonniere ligt op de grens van de Limousin en de Perigord Vert. Een kleine camping midden in een prachtig landschap. Hier logeer je in mooie safaritenten met uitzicht over de rivier. Wie wil er ’s morgens niet zo wakker worden? De maanden juni en september zijn in dit gebied heerlijk om te verblijven. Rust, ruimte, natuur. Wij zouden het wel weten!

Safaritent Dordogne met uitzicht over rivier in het voor- of najaar


Tip 4 Tentocamp is gespecialiseerd in glampingcampings. Een van de toppers is toch wel camping Les Grottes de Roffy. Wanneer je hier aankomt voet het direct goed. Van hieruit kun je de omgeving ontdekken. De stad Sarlat ligt vlakbij. Verder kun je heerlijk afkoelen in het fijne zwembad. Geen zin om te koken? Dat is hier geen probleem hoor, je wordt op en top verwend in het fijne kleine restaurant. De Tentocamp safaritent heeft een mooie ruime plaats en dit is glamping zoals het hoort.

Camping in de Dordogne, Les Grottes de Roffy


Tip 5 Glamping La Rose in de de Dordogne biedt dit jaar een mooie compleet Nieuwe ingerichte safaritent aan met eigen sanitairgebouwtje. Verder kun je gebruik maken van het verwarmd zwembad en daagt de omgeving je uit om heerlijke wandelingen en zelfs sportieve fietstochten (conditie is wel vereist) te maken. En heb je honger, laat je dan eens lekker verwennen want er wordt op verzoek voor je gekookt. Rust, ruimte en Privacy dat is wat hier geldt.

Safaritent op Glamping camping La Rose


Tip 6 Domaine du Moulin des Sandaux ligt in het Entre Deux Mers gebied, voor wijnliefhebbers een heerlijke plekje in de Dordogne. De camping grenst verder tegen de regio Aquitaine. De stad Bordeaux (80 km) en het Medoc gebied liggen ook niet al te ver verwijderd. Verder is dit een fijne regio om actief dan wel cultureel bezig te zijn. En dan logeren in een fijne Tendi safaritent. Dat wordt genieten met een glaasje Medoc vanaf je fijne terras

Domaine du Moulin des Sandaux, glampingcamping Dordogne


Tip 7 Camping Bleu Soleil. Klein maar fijn in een rustige omgeving en in het hoogseizoen genieten van al het smakelijke eten dat je kunt bestellen in het gezellige restaurantje. De kinderen kunnen heerlijk afkoelen in het fijne zwembad en spelen met alle (vaak) Nederlandse vriendjes. Greencamp is gespecialiseerd in het vinden van kleine groene paradijsjes. Op camping Bleu Soleil kun je dan ook logeren in een van de Greencamp Safaritenten. Geniet van je uitzicht en de prachtige omgeving.

Bleu Soleil, kleine glampingcamping in de Dordogne


Tip 8 Een viersterren camping met veel glamping accommodaties in de Dordogne is zeker Chateau le Verdoyer. De Nederlandse eigenaars heten hun gasten meer dan welkom. Kinderen vervelen zich hier geen moment, wordt het zwemmen in het zwembad, een van de zwemvijvers of toch maar spelen bij de kidsclub? En behalve logeren in een Glam Lodgetent van Rent-a-Tent staan er ook fijne compleet ingerichte bungalowtenten van Juliette. Of wordt het een glampingervaring in een Villatent?

Tentvakantie op glampingcamping Le Verdoyer


Tip 9 Camping le Capeyrou, voor alle kleine prinsjes en prinsesjes een droomcamping in de Dordogne. Misschien toch maar niet doorvertellen? Wie wil er niet wakker worden met uitzicht op een mooi kasteel en dat ook nog eens met op de achtergrond de rustig kabbelende rivier de Dordogne. Naast de camping bevindt zich een fijn restaurant. Op deze glampingcamping een fijn zwembad en kinderbad. Dus alles aanwezig om hier een topvakantie te beleven. En dan ook nog eens slapen in een mooie ruime safaritent van Eurocamp.

Glamping in de Dordogne met uitzicht op kasteel


tip 10 Camping La Bucherie ligt in de Périgord Vert. Dit wordt keuzestress, wordt het een ingerichte bungalowtent of misschien zelfs de Tipi? En voor het ultieme glampinggevoel kies je voor een fijne safaritent van Vodatent. Ans en Ries heten hun gasten welkom en je kunt altijd op het gezellige terras terecht voor een hapje of drankje. Ben jij de eerste die een duik neemt in het nieuwe zwembad?

Glamping Perigord Vert, La Bucherie






Anderen lazen ook onze blogs over  DordogneglampingdorpenglampingGlamLodgesafaritentlodgetentFrankrijk