Net zoals de indianen!

 13 Maart 2015   Familie Peels, vader, moeder, drie zoons

We wilden weer eens wat anders! Origineel kamperen in een bijzondere accommodatie. Niet gewoon in een tent of stacaravan, maar echt iets speciaals, dit wilden we. We zochten iets wat de kinderen zou bijblijven en wat je gewoonlijk niet elk jaar doet. De kinderen praten immers nog steeds over de safaritent van vorig jaar, dus het was tijd voor een volgende unieke ervaring: een weekend in een heuse tipi!

"Een echte indianentent mam? Mag ik mijn tooi meenemen naar de wigwam?" De kinderen waren thuis en onderweg al opgetogen en dat werd alleen maar meer toen ze de tipi zagen staan op het aparte veldje op de camping. Heerlijk rustig onder de bomen, midden in de natuur, stonden twee acht meter hoge tipi's op een groot grasveld. Er waren een vuurplaats en een robuuste waterspeeltuin aanwezig voor de tent. Lekker! In de bomen rondom de tipi kon volop hout gesprokkeld worden voor het vuur en eenmaal binnen in de sfeervol ingerichte indianentent voelden we ons voor even Winnetou!

Van tevoren dachten we dat het krap en klein zou zijn in zo'n tipi. Nou, niet echt dus! Je kon er met zes personen slapen en verder stond er een picknicktafel, gaspitjes waarop gekookt kon worden, kastjes, potten en pannen en een vuurschaal. De tipi was uitgerust met dierenhuiden, dromenvangers en indianensperen en er was zelfs aan speelgoed gedacht! Aangezien wij het mooiste weer van de wereld hadden, hebben we de vuurschaal meteen buiten gezet en hem gebruikt om op te barbecueën en marshmallows boven te roosteren. Heerlijk knus met zijn vijven rondom het knetterende vuurtje, dat is genieten! De vuurschaal kon ook in de tipi gebruikt worden als je het dak van de tent verder openmaakte; ideaal bij koude temperaturen en kille nachten. Zo krijg je het echte indianengevoel, ongeacht het seizoen.

Veel mensen op de camping waren nieuwsgierig naar onze tent. Ze bleven even staan om te kijken of vroegen of ze een kijkje mochten nemen. Iedereen was positief verrast over de ruimte binnenin de tipi. We hadden alles wat we nodig hebben bij de hand. En een paar dagen zonder stromend water, een wc en elektriciteit is opvoedkundig zeer verantwoord, kan ik je melden! Het echte kampeergevoel kregen we 's avonds als we op bed de sterren bewonderden door het rookgat. Ook heerlijk was het om 's morgens buiten aan de grote picknicktafel te genieten van door de kinderen gehaalde verse broodjes en een vers gezet kopje thee. Onze zoons sliepen dankzij de dromenvangers als roosjes - of zou dat toch komen door de fysieke inspanning, het hout sprokkelen, het buiten zijn en het zingen van de vele liedjes bij het kampvuur?

Wij hebben als gezin enorm genoten van deze originele manier van kamperen. Het zou ook leuk zijn hier met een groep vrienden te verblijven en we dachten ook al aan een familie-uitje. Ons zien ze hier dus wellicht nog terug!

Een welgemeende indianengroet,
Familie Peels

Anderen lazen ook onze blogs over  belevingkinderenverslagcampingkamperenvakantiehuisdieren