Nu al zin in de zomer van 2020

 29 September 2019   Typisch Fem

Het nieuwe schooljaar is pas een paar weken oud, maar de zomervakantie lijkt alweer een ver verleden. De waan van alledag heeft de relaxte rust die ik uitstraalde na 14 dagen glamping in Spanje weer compleet weggevaagd. En vol verlangen bedenk ik me in de file richting werk waar, wanneer en hoe we volgende zomer onze vakantie kunnen doorbrengen. Alles om dat heerlijke, uitgeruste gevoel weer terug te halen!

Alle ‘tops’ op een rij ?

Wat vonden we dit jaar nou het leukst aan onze vakantie? Niet zo moeilijk! Onze luxe ingerichte safaritent, die werkelijk van alle gemakken was voorzien. Het grote terras waar het van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat ronduit genieten was. De rivier op een steenworp afstand, net als die leuke oude dorpjes in de buurt, voor een dagje slenteren tussendoor. Met een terrasje natuurlijk. Gelukkig komen de kinderen op een leeftijd dat ze zo’n dagtripje ook leuk vinden. Zolang het maar met mate is natuurlijk, het blijven kinderen ;-). Het grote zwembad, de kinder-/tieneranimatie en de coole glijbanen waren dan ook een schot in de roos! Best wat ‘filters’ om rekening mee te houden bij het ’verfijnen van de zoekopdracht’ naar net zo’n toffe zomervakantie voor het hele gezin in 2020.

Gevonden! Kan ik al boeken? ??

Jazeker! Bij veel campings kun je nu al zien of ze beschikbaarheid hebben in juli en augustus van volgend jaar. En er is nog alle keuze uit bestemmingen: landen, plaatsen én accommodaties. Ik zie ons al zitten, op het houten terras voor die super-de-luxe lodgetent met eigen sanitair in Frankrijk. Op die topcamping waar vrienden van ons elke zomer doorbrengen. Ze vragen al jaren of we ook een keertje komen. Als we nu boeken, is dat eindelijk mogelijk! Hartstikke gezellig. Voor ons, voor de kinderen. Top. En het scheelt een paar honderd kilometer met Spanje. Ook fijn.

Vroegboekkorting: dat scheelt ??

Er is nog een goede reden om nu al die fijne stacaravan, luxe bungalowtent of andere glamping-accommodatie te boeken voor volgend jaar: de vroegboekkorting!
Met 3 schoolgaande kinderen is een last minute vakantie voor een prikkie voor ons geen optie. Wij zitten echt nog wel enige tijd vast aan de schoolvakanties. Het vakantieverblijf nu al reserveren voor het volgende zomerseizoen is daarom een geweldig idee: veel campings geven namelijk hoge vroegboekkortingen, bieden je een vakantieverblijf aan voor dezelfde prijs als dit jaar of geven je één of meerdere nachten gratis. En je hoeft niet bang te zijn dat je er bij vroegboeken al meteen 100 procent aan vastzit.

Wijzigen toegestaan ?

Want wil je volgend jaar toch liever met Jaap en Bianca naar Italië dan met Jan en Els naar Kroatië? Of komt een weekje vroeger of later vertrekken bij nader inzien beter uit? Dan kun je je vakantiereservering bij de meeste kampeerorganisaties kosteloos annuleren of wijzigen tot een bepaalde datum. Wachten tot je je vakantiegeld in mei volgend jaar krijgt, hoeft ook niet. Als je nu boekt, hoef je maar een klein bedrag aan te betalen. Pas als je reservering definitief wordt, doe je de volledige aanbetaling. Dat geeft je nog even de ruimte wat te sparen.

Vergelijken loont ??

Neem wel even de tijd om, naast al je verfijnde zoekfilters voor het vinden van jouw perfecte zomervakantie 2020, ook de aanbiedingen van de verschillende kampeerorganisaties naast elkaar te leggen. Daar kan namelijk best wat verschil in zitten, zelfs voor dezelfde topcamping en luxe kampeeraccommodatie.

Zijn alle vakjes afgevinkt? Heb je de beste deal gevonden voor jou, je gezin en die gezellige vrienden? Boeken maar! Des te eerder kan ook de voorpret beginnen! ??
Anderen lazen ook onze blogs over  2020vroegboekenaanbiedingvoorpretvroegboekkortinghoogseizoen