O, o Den Haag, stad achter de duinen. Het beste van twee werelden.

 29 Oktober 2018   Virginie

Weekend Den Haag


Hippe stad aan de Zuid Hollandse kust

Een bezoek aan Den Haag kan ontzettend veelzijdig zijn van hip shoppen tot chique shoppen, van kastelen en paleizen bezoeken tot wandelen door bos, duin en relaxen aan zee. De stad van vrede en recht, van exotische keuken tot nieuwe haring.

Ons weekend in Zuid-Holland begon met een dagje Hip Shoppen. Aan de rand van de Haagse binnenstad bevinden zich gespecialiseerde winkels en vele winkelstraten met leuke boetiekjes, conceptstores en (niet onbelangrijk) leuke eettentjes voor een heerlijke lunch.
Vanaf ons verblijf liepen wij dan ook de Broekhorststraat in en werden meteen gegrepen door het kleurrijk winkelaanbod. Een heerlijke volksbuurt een beetje de Jordaan van Den Haag.

Het knusse hart van de hofstad

Al kletsend was ons volgende doel de Grote Markt. Op deze zonnige dag liepen wij vanaf de Prinsengracht een kleurrijk “schilderij” in met op de achtergrond kleine straatjes en de Grote kerk. Dus niet raar dat de Grote Markt onze eerste winkelstop werd. Dit is werkelijk het knusse hart van de hofstad met een diversiteit aan horecagelegenheden. Behalve een gezellig bruin café zie je hier ook leuke restaurantjes en zelfs een cocktailbar. Op de grote Markt worden regelmatig liveconcerten georganiseerd dus werkelijk the place to be.

Na een heerlijk Haags bakkie (een flinke kop koffie hoor met een Haags Hopje) liepen wij de Schoolstraat in waar wij genoten van het winkelaanbod met trendy kleding, schoenen en meer. Maar ook het bezoek aan de reisboekwinkel Stanley&Livingstone was een feest en onze reiskriebels waren na het bezoek weer optimaal aangemoedigd.

Wat gaan we eten?

Vanaf de Schoolstraat liepen we via de Grote Kerk naar de Prinsestraat waar wij weer dat jonge en hippe gevoel kregen door de trendy mode- en designwinkels maar ook al snel zagen dat dit een straat was met restaurants die keukens uit de hele wereld vertegenwoordigden. De Italiaanse, Franse en Aziatische restaurants varieerden van hip tot traditioneel, dus dat werd een hele klus om hier een keuze te maken voor de avondmaaltijd. Maar dat was van latere zorg.

Gezelligheid in Den Haag


In het midden van de Prinsestraat, tussen Paleis Noordeinde en het koninklijk Archief, ligt de Paleistuin. Een moment om de dikke voetjes te laten rusten en de ogen te sluiten met het zonnetje en het gezellig geklets van de vele bezoekers, die hier hun picknickmoment hadden, op de achtergrond. Vanuit deze positie werden wij aangetrokken door het gezellige terras op de boot aan de Veenkade. Tijd voor een wijntje en wat olijfjes en dat was dan ook het einde van de shoptour voor ons.

Een fietstour door Den Haag is een must

De volgende dag moesten wij ons om 10 uur, bij de Fietsverhuur achter Paleis Noordeinde, melden. De fietstocht die we hier maakten was langs allerlei hoogtepunten zoals het Binnenhof, Het Paleis Noordeinde, Het Mauritshuis, en wijken zoals de Schilderswijk. Omdat onze begeleider een echte Hagenees was mochten we een steelse blik werpen in het Hofje van Nieuwkoop (1648-1656) en het Heilige Geesthofje (oudste hofje van Den Haag, 1616). Twee historische woonhofjes, midden in de bruisende stad Den Haag, waar je een oase van rust vindt. Verder werd er op de Grote Markt smakelijk verteld over het wel en wee van Haagse Harry.

Hofje van Nieuwkoop


Met een fijne fietstocht en weer die diversiteit van Den Haag op ons netvlies eindigde ons weekend in Den Haag.
Anderen lazen ook onze blogs over  Den HaagstedentripstedenstadswandelingtipsNederlandse kuststrandcitytrip