Ontdek veilig onze verrassende Veluwe

 14 Oktober 2020   Typisch Fem

De Veluwe op de fiets


Denk eens even terug en tel de weken en dagen tot je vorige vakantie, familieweekend of weekendje weg met je partner. Grote kans dat dit langer is dan je zou willen; we zijn nu eenmaal meer thuis en gaan minder de grens over in deze tijd. Maar hé, is er niets verbodens of onveiligs aan als je er binnen Nederland wat vaker op uit trekt. Op een veilige en verantwoorde manier welteverstaan. Zeker als je in eigen land rust en natuur opzoekt, is de kans dat je in een gezondere omgeving terechtkomt aanzienlijk.

Maak vijf minuutjes vrij voor het ontdekken van de eerste Nederlandse streek op je vakantieverlanglijstje: de Veluwe! Om daarna als de bliksem een knus vakantiehuisje te boeken op vakantiekoffer.nl.

 1. Nationaal Park De Hoge Veluwe
 2. Menig lijstje met to-do’s in de Veluwe begint met Nationaal Park De Hoge Veluwe en Nationaal Park De Veluwezoom. In deze natuurgebieden vind je dennen- en loofbossen, zandvlaktes met stuifzand, heidevelden en heuvels waar het heerlijk wandelen is. Je komt volop beekjes en vennen tegen, en met een beetje geluk pik je een zandverstuiving mee. Goed nieuws voor natuurliefhebbers dus.

  De Hoge Veluwe een topplek voor fiets- en wandelliefhebbers


 3. Kröller-Müller Museum
 4. Iets anders waar wij zelf direct aan denken bij de Veluwe, is het Kröller-Müller Museum in Arnhem. Dit museum voor moderne kunst ligt midden op de Hoge Veluwe en dus ook midden in de natuur. Waar ren jij als eerste heen? Naar een van de 90 schilderijen van Vincent van Gogh, een meesterstuk van Picasso, Monet of Mondriaan of toch de grote beeldentuin naast het museum? Check vooraf ook even of er een boeiende tentoonstelling is wanneer jij er bent.

  Kröller Müller, hét museum op de Hoge Veluwe


 5. Het Veluwemeer
 6. Bij Harderwijk, aan de rand van de Veluwe, heb je diverse strandjes waar het heerlijk genieten is van het water. Ga je liever het water óp? Huur dan een bootje en ga varen op het Veluwemeer of het Wolderwijd. Rust en een relaxte middag verzekerd!

  Uitzicht vanaf Hardwijk op een strandje aan het Veluwemeer


 7. Wild spotten als een pro
 8. Wild spotten in Afrika wordt ons tegenwoordig moeilijk gemaakt, dus dan gaan we maar wild kijken in eigen land! Begin je bij wildarena de Witte Hoogt in plaats van dat je op eigen houtje op onderzoek uit gaat, dan krijg je meteen professionele uitleg over de dieren en planten in de omgeving. Je start in een overdekte observatiehut, van waaruit je vrij uitzicht hebt op een open plek waar veel wilde dieren komen. Daarna ga je onder begeleiding van een gids van Staatsbosbeheer het natuurgebied in. Nu maar duimen dat de Veluwse big five – het edelhert, het wild zwijn, de ree, de vos en de schotse hooglander – zich van hun beste kant laten zien.

 9. Wellnesscentra De Veluwse Bron en Zwaluwhoeve
 10. Niets fijner dan af en toe een dagje helemaal wegdrijven en je zorgen laten verdwijnen. Zowel bij wellnessresort De Zwaluwhoeve in Hierden als bij thermen De Veluwse Bron in Ernst kun je met een maximum aantal bezoekers coronaproof genieten van sauna’s, massages, kruidenbaden en ga zo maar door.

 11. Centraal in Nationaal Park de Veluwezoom ligt De Posbank
 12. Deze bekende zandheuvel biedt een indrukwekkend viewpoint, gezellig theehuis en leent zich perfect voor een fijne ochtend- of middagwandeling. De Posbank is 90 meter hoog, ongeveer de Nederlandse versie van de Mont Blanc dus, en hiermee ook een trekpleister voor fietsers en hardlopers.
Anderen lazen ook onze blogs over  VeluwemeerVeluweherfstvakantiemuseumNederlandkindvriendelijkfietsenwandelennazomer