De 5 dingen die je alleen op de camping doet

 22 Juni 2015   Femke

Er zijn van die dingen die je alleen op de camping doet. Waar je thuis niet eens aan dénkt of waar je simpelweg geen tijd voor hebt. Zo haal ik het normaal gesproken niet in mijn hoofd om buiten te eten bij een temperatuur van 15 graden of twee weken in hetzelfde jurkje rond te lopen. En wat te denken van verse broodjes en een krantje elke ochtend? Mijn buren thuis zouden me waarschijnlijk aardig vreemd aankijken als ik mijn kinderen voor dag en dauw in pyjama naar de buurtsuper stuur.

Hieronder de 5 belangrijkste dingen die ik alleen op de camping doe en die zorgen voor dat echte vakantiegevoel.

1. Elke dag verse broodjes én de krant

Waar ik het thuis prima red met nu.nl en DWDD, wil ik op vakantie graag precies weten wat er in Nederland speelt. In Nederland keur ik het journaal geen blik waardig, laat staan dat ik elke dag de krant zou kopen. Op vakantie gelden echter andere regels. Tegelijk met de harde broodjes en verse croissantjes moet er een een verse Telegraaf of Volkskrant op tafel liggen. Wat nou bijblijven via social media en semi-vers brood uit de vriezer? Dat komt thuis wel weer. Net als échte koffie en verantwoorde havermout met versgeperste jus d’orange.

©PeterMeurisBreakfast@LunaLunaFlickr


2. In bikini en blootsvoets over straat

In mijn bikini over straat. Ik moet er niet aan denken! Stel dat de buren mijn cellulitis en witte benen zien? In het buitenland kijkt echter niemand hier van op. Of tenminste: dat denk ik dan. Niet alleen rondom de caravan of tent ben ik halfnaakt te spotten, ook de Franse supermarkt betreed ik gerust met alleen een bikinitopje en rokje aan. Alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Hetzelfde geldt trouwens voor schoeisel. Op de camping heb ik alleen mijn teenslippers nodig en liever nog loop ik op blote voeten. Hoe zouden mijn dorpsgenoten thuis het vinden als ik voortaan blootsvoets door de supermarkt wandel?

©GarethWilliamsWonderfulwestwitteringFlickr


3. Mascara en shampoo laten voor wat ze zijn

De eerste dag zie ik er meestal tip top uit. Mijn haren zijn thuis nog gewassen en gestyled en mijn basic make-up zorgt ervoor dat ik een soort van natural beauty ben. Na een paar dagen begint de klad er echter in te komen. Ik douche gerust een paar dagen niet (ik lig toch in het zwembad!) en mijn haren kunnen best nog een dag op een knot. Wat heeft het ook voor zin me op te tutten als ik steeds zonnebrand en muggenspray opdoe en het zweet binnen 10 minuten over mijn rug loopt? Ik word toch weer vies.

©ShaneEdeMadelineapplyingmascara2Flickr


4. Uitgaan wanneer ik wil

Op reis maakt het geen bal uit wat voor dag het is. Of het nu weekend is of niet, ik kan er elke dag op uit. Niks geen vergaderingen, sociale verplichtingen of sportavondjes. Als ik uit eten wil of zin heb in een excursie, dagtrip of een dagje shoppen, dan kan dat gewoon. Ook het wel of niet opentrekken van een wijntje is op de camping niet afhankelijk van werktijden of fatsoensnormen. Het niet weten welke dag van de week het is, werkt heerlijk bevrijdend al zeg ik het zelf.

5. Weg dat horloge! Alle tijd en geduld hebben

Eenmaal los van mijn agenda, mail en moordende tijdschema’s, heb ik alle tijd. Waar ik thuis mijn social media al check als ik in de rij bij de kassa moet wachten, kijk ik op vakantie lekker rond of maak ik een praatje met degene achter me. Gaan we vandaag naar een pittoresk dorpje en moeten we daarvoor 2 uur in de auto? Geen probleem. Terwijl ik het in Nederland niet zou bedenken om voor een halve dag naar Groningen te rijden. Voor enkel en alleen de Martinitoren…

©MiriamPhoto365Flickr


Lang leve de kampeervakantie! Welke dingen doe jij alleen op vakantie? Reageer op onze Facebookpagina


Anderen lazen ook onze blogs over  belevingcampingkamperentipsvakantie