Op een nieuw jaar vol pretparkvakanties!

 6 Januari 2015   Femke

Het nieuwe jaar is weer knallend ingeluid met champagne en oliebollen. De vakantietijd is achter de rug en we hebben massaal tijd doorgebracht met ons gezin, onze familie en onze vrienden. We hebben pret gehad tijdens het kerstdiner, op de ijsbaan, op de piste of in het bos. Smaakte deze pret naar meer? Fantaseer dan alvast lekker over je vakanties in 2015! Dit is dé tijd om na te denken over je bestemming voor de meivakantie en zomervakantie. Een suggestie van mijn kant: overweeg eens een kampeervakantie in of rondom een leuk pretpark. Wedden dat je bergen plezier zult hebben met z’n allen?

Pretparkvakantie!


Legoland
Ik was 7, hooguit 8 jaar toen we met de auto op vakantie gingen naar Denemarken. Gewapend met een achterbank vol kussens en kleurboeken gingen we op weg naar het noorden. Waar we normaal altijd op vakantie gingen naar een camping in Nederland, was deze vakantie echt iets bijzonders. En zo kijk ik er ook op terug! Ik en mijn broertje hebben genoten van de reis ernaartoe, de achtbanen, het goudzoeken en vooral van de immense bouwwerken van miljoenen Legosteentjes. Nog steeds laat ik mijn zoons wel eens de foto’s van toen zien en dan krijg ik maar 1 ding te horen. “Wanneer gaan wij daar eens naartoe?” Jongens, bij deze. Ik ben aan het sparen. Voor een verblijf op één van deze campings in de buurt van Legoland, zodat we elke dag kunnen Legoën…

Euro Disney
Euro Disney is natuurlijk perfect te combineren met een vakantie naar Zuid-Frankrijk, Italië of Spanje. Een of meerdere dagen verblijven op een camping in de buurt van het park, is de ideale onderbreking tijdens je heen- of terugreis. Een leuke camping is bijvoorbeeld La Croix du Vieux Pont of Les Etangs Fleuris, en hier vind je nog meer campings in de buurt van Disneyland Parijs.

Toen ik Mickey en Donald Duck bezocht, was ik een jaar of twintig. Met mijn toenmalige vriendje ging ik met de auto op en neer en bleven we 2 dagen. Of je nu 6, 20, 36 of 76 jaar oud bent, Euro Disney blijft indrukwekkend. Als tussen- of eindbestemming en met of zonder (klein)kinderen.

Efteling
Dichtbij huis en o zo leuk, de Efteling. Wie is er niet groot geworden met Holle Bolle Gijs, het Sprookjesbos en de Python? Vraag een willekeurig kind naar zijn favoriete dagje uit en hij antwoordt in sprookjesachtige termen. Nóg leuker dan een dagje Efteling, is meerdere daagjes Efteling. Als je verblijft op een camping in de buurt, sta je in no time op de stoep bij Sneeuwwitje en Raveleijn. Dus wil je deze zomer in Nederland blijven en toch zorgen voor genoeg vertier voor je kinderen? Neem eens een kijkje bij de door ons geselecteerde campings. Voor een zomer vol wonderen.

Plopsaland de Panne
Plopsaland is ideaal te combineren met een verblijf aan de Belgische kust. Vooral in de mei- of zomervakantie is het goed toeven aan het strand. Heb je de Noordzeekust wel gezien en willen je kinderen eens een dagje wat anders? Dan breng je gezellig een bezoek aan dit pretpark van Studio 100 aan de Franse grens. Maya de Bij, kabouter Plop, het huis Anubis… Het park wordt wel het beste park van België genoemd en daar zal elk kind tussen de 2 en 12 jaar het mee eens zijn!
Wij hebben ook voor Plopsaland de leukste campings voor je op een rijtje gezet.


Anderen lazen ook onze blogs over  kinderenkamperencampingtipsmeivakantie