Op reis tijdens de Herfstvakantie

 28 September 2015   Femke

“We zijn alweer op de helft”, zei mijn middelste zoon vanmiddag. Mijn kwartje viel niet meteen, maar toen hij enthousiast enkele vakantie-ideeën ging opperen, begon me iets te dagen. De herfstvakantie is in aantocht. Terwijl ze voor mijn gevoel pas een paar dagen in hun nieuwe klas zitten… Voor de kinderen ten noorden van ons arriveert de vakantie zelfs nóg eerder. De hoogste tijd dus om me eens te verdiepen in de mogelijkheden voor een gezellige gezinsvakantie deze herfst. Zijn jullie plannen al gesmeed beste mensen?

Een leuk huisje voor de herfstvakantie boeken vind je op vakantiekoffer.nl en mooie campings (glamping of caravans) vind je op Huurtent.nl.

Back in the old days

Vrolijk vertel ik mijn zoons over onze familievakanties in de jaren tachtig. We pakken de fotoboeken erbij en zien plaatjes van een toen nog piepjonge opa en oma en hun lieve kinderen. Op de camping, op de glijbaan en aan de bingo. Met z’n allen in het subtropisch zwemparadijs en voor de open haard in het vakantiehuisje… In de zomer kozen we meestal voor onze eigen vertrouwde camping in Limburg. In het najaar waren het toenmalige Sporthuis Centrum en de rest van de Benelux - inclusief eindeloze wandelingen door het bos - favoriet bij mijn ouders. En unisex trainingspakken valt me op.

Herfstvakantie anno 2015

Nu is de appel op zich niet ver van de boom gevallen, maar die trainingspakken gaan me toch echt iets te ver. Gelukkig heeft het zusje van Huurtent: www.vakantiekoffer.nl nog genoeg leuke huisjes voor de herfstvakantie. Naar de zon hoeft voor mij net als voor mijn ouders destijds - niet zo nodig, dus een korte vakantie in Nederland, België of Duitsland klinkt me als relaxte muziek in de oren. Lekker wandelen en de mooiste paddenstoelen spotten. Laarsjes mee, paraplu en regenjassen paraat. Spelletjes doen en warme chocomel maken voor ons viertjes. Ik zie het al helemaal voor me. Voor een lekker knus chalet in de Ardennen of een weekendje wildwaterbaan in eigen land lopen de jongens ook wel warm, dus ik weet waarmee ik ze blij kan maken deze herfst. Nu nog wat budget vrij maken…

Dagtrips of een week weg?

Als het me nu niet lukt iets betaalbaars te vinden, gaan we in elk geval leuke dingen doen, heb ik beloofd. Het is alweer jaren geleden dat we in een dierentuin waren en ook met een dagje zwembad, pretpark of middagje bioscoop maak ik de jongens altijd blij. Van 21 tot en met 27 oktober 2015 wordt in de Jaarbeurs te Utrecht LEGO World georganiseerd, lees ik. Ook leuk! Maar wacht eens even… een paar dagtrips met het hele gezin is al snel duurder dan een hele week kamperen. En eigenlijk vind ik die poespas van achtbanen en suikerspinnen helemaal niet nodig. Kamperen in een tentje gaat me eind oktober weliswaar een stapje te ver, maar ik ga toch eens kijken naar een leuke aanbieding op een gezellig vakantiepark of zoiets. In de herfst verkies ik nu eenmaal het nodige comfort en de behaaglijke verwarming van een huisje boven de charme van een vouwwagen of tent.

Eigenlijk is er niks veranderd in die dertig jaar. Misschien willen opa en oma wel mee…

Anderen lazen ook onze blogs over  tipsvakantievakantie boekennajaarkinderen