Op safari in de lage landen

 26 September 2017   Typisch Fem

Na een lange zomerperiode is het maar weer moeilijk wennen aan het dagelijkse school- en werkritme en de korter en kouder wordende dagen. Overal lees ik dat het boeken van de volgende (zomer)vakantie zorgt voor een positieve boost! De voorpret is het halve werk … zoiets. Het is het proberen waard. Afrika lijkt me wel wat voor volgend jaar. Met de kinderen op safari, wilde dieren spotten. Top! Maar ja, Afrika ligt niet om de hoek en zo’n vakantie is best prijzig. Dan stuit ik op een fantastisch alternatief: Beekse Bergen in Hilvarenbeek!

Beekse Bergen opent volgend jaar een heus safariresort. Met accommodaties die verspreid liggen tussen twee savannes en de leeuwenvlakte. We hoeven dus helemaal de grens niet over voor een ‘adventure in the wild’. We genieten gewoon in eigen land van de Afrikaanse natuur en cultuur.

Lekker luxe of avontuurlijk

Nu de accommodatie nog reserveren. Ik ben groot fan van glamping. Kamperen is leuk, maar wel met een beetje luxe. In het nieuwe resort kom ik helemaal aan mijn trekken! We gaan op vakantie met een vriendin en haar kinderen, dus wordt het in ieder geval een verblijf voor 6 personen. Maar wordt het die luxe lodge, voorzien van alle gemakken én een sauna? Of gaan we voor het avontuur in een boomhut? Ook luxe, maar dan met uitzicht. En op veilige hoogte. Kijken we de giraffen recht aan tijdens het ontbijt en hoeven we niet bang te zijn dat de vleeswaren van ons bord geroofd worden door de leeuwen.

Boomhut boeken safariresort Beekse Bergen 2018


Waterspelen of op safari

Ik zie ons al zitten hoor! Onder het genot van een kop koffie, jus d’orange en een eitje (gewoon van de kip, niet van de rondstruinende struisvogels) beslissen wat we die dag gaan doen. Een dagje Speelland Beekse Bergen, waar wij al bijbruinend op het strand kunnen genieten van de waterpret van de kinderen? Of op zoek naar de ‘Big Five’ in het safaripark. We hebben de keuze, beide zijn bij de boeking inbegrepen. We hoeven ons dus geen dag te vervelen.
En aan het einde van de dag, als de zon langzaam ondergaat op de Afrikaanse savanne en de kinderen moe van alle activiteiten liggen te slapen, nemen mijn vriendin en ik de dag door onder het genot van een glaasje Afrikaanse wijn. Een goed vooruitzicht!

Vakantiepark

En voor diegenen die niet kunnen wachten tot de opening van het safariresort … Die graag nog deze herfstvakantie willen kamperen in een bosrijke omgeving aan een meer … Ik heb goed nieuws! Er is al een vakantiepark op de Beekse Bergen. Met keuze uit compleet ingerichte safaritenten, jungalows, chalets en kampeerplaatsen voor tent en caravan. Met het overdekte Junglebad vlakbij.

Groepsjungalow 16 personenFamilie-uitje? Vriendenweekend?

Ook dan ben je bij Beekse Bergen aan het goede adres. Er zijn verschillende groepsaccommodaties beschikbaar. Boek een groepsjungalow voor 16 personen in het vakantiepark of huur een groepslodge voor 14 personen in het safariresort.

Groepslodge 14 personen in safariresort vakantie 2018Denk dat ik dit weekend maar eens een typisch (Zuid-)Afrikaanse braai organiseer met ons reisgezelschapje. Komen we alvast in de juiste stemming en kunnen we meteen onze Afrikareis in eigen land boeken. Kom maar op met die voorpret. Ik voel de positieve boost nu al. De koude wintermaanden doorkomen? Dat wordt een eitje!

Anderen lazen ook onze blogs over  2018Beekse Bergenbelevingglampingglampingdorpensafaritentvoorpretvriendennieuwstips