Op vakantie met Max, Daisy, Luna of Spike

 25 Maart 2016   Femke

Hoe je hond ook heet, je vakantie is niet compleet zonder je trouwe viervoeter! Gewoon meenemen dus. Kun je samen eindelijk díe dingen doen, waar je thuis niet altijd aan toe komt. Lange wandelingen door de natuur of langs het strand. Lekker ravotten. Zwemmen in de rivier of heerlijk rollen door de modder. Gewoon samen genieten van een welverdiende vakantie. Over de grens (en ook daarbinnen trouwens) vind je gelukkig veel campings waar je hond welkom is. Een kort overzichtje.

Met Fozzy naar Frankrijk

Frankrijk is al jaren de meest populaire vakantiebestemming voor Nederlanders. Goed bereikbaar en je hebt er een enorme keuze wat betreft omgeving en verblijfsmogelijkheden, ook met de hond. Of je nu aan de kust wilt zitten of liever in de bergen. Wat denk je bijvoorbeeld van de regio Midi-Pyrénées? Je vindt er Zuid-Europese zon, kolossale bergpartijen en adembenemende vergezichten. Besneeuwde toppen van de Pyreneeën tegen de Spaanse grens, watervallen bij de Pont d’Espagne en vier regionale natuurparken. De afwisselende natuur in de Midi-Pyrénées is werkelijk prachtig. Ook leuk voor je hond om eens wat bergetappes te doen in plaats van het bekende rondje door de buurt thuis.
Andere regio’s met geschikte campings zijn de Pays de la Loire/Vendée, Bretagne, Languedoc-Rousillon, Provence-Alpes, Normandië, Dordogne en de Ardeche.


Hond mee op vakantieMet Indy naar Italië

Italië: land van olijfgaarden, Prosecco en de lauwwarme Middellandse zee, gecombineerd met prachtige oude steden en cultuur. Wil je eropuit naar La Bella Italia in gezelschap van je hond, dan vind je vooral campings aan het Gardameer, langs de Adriatische kust en in Toscane. Toscane heeft een schitterend heuvelachtig landschap en prachtige vergezichten, waarbij je altijd wel een paar donkergroene cipressen ziet afsteken tegen de blauwe lucht. De regio kent naast deze mooie natuur ook een aantal natuurparken en bijzondere oude steden, zoals Florence, Pisa, Cortona en Siena.

Hond mee op vakantieMet Bo naar België

De natuur is de grootste trekpleister van de Ardennen. Het is de ideale plek voor een actieve vakantie. Fiets je thuis wel vaker met de hond, stap hier dan ook op de fiets en geniet samen van de glooiende heuvels en weidse uitzichten. Tussendoor rust je uit op één van de terrasjes die je onderweg altijd wel tegenkomt, onder het genot van een lekker Belgisch biertje.

Met Nico in Nederland

In Nederland vind je in Drenthe, op de Veluwe en op de Waddeneilanden een ruime keuze uit campings waar honden zijn toegestaan. Groot voordeel van een vakantie in eigen land is dat je hond al voldoet aan de voorwaarden en regels die ons land aan honden en hondenbezitters stelt. En ga je voor het eerst op vakantie met je trouwe vriend, dan is een vakantie in Nederland een goede manier om ervaring op te doen.

Op veel plekken welkom!

Frankrijk, Italië, België en Nederland zijn populair bij eigenaren van viervoeters om uiteenlopende redenen. Maar jij, je gezin en je hond zijn óók meer dan welkom in onder andere Tirol, Slovenië, Kroatië, Hongarije, Spanje en Duitsland.

Tip: denk aan invoervoorwaarden en andere regels

Neem je je hond mee naar het buitenland, controleer dan van tevoren aan welke voorwaarden je moet voldoen om je hond in te voeren. En welke regels gelden in het vakantieland zelf. Op de website van de Rijksoverheid vind je alle informatie over reizen met je huisdier.

Heb je alles goed geregeld? Dan wens ik je een fijne vakantie! Ik krijg er ook zin in. Kom op Beer! We gaan alvast oefenen voor die lange wandelingen straks. Hup, naar buiten.Anderen lazen ook onze blogs over  BelgiëItaliëhuisdierenbelevingalgemeenNederlandwandelenFrankrijkSpanje