Rocca Camp Bardolino, glamping camping aan het Gardameer.

 17 Januari 2017   Huurtent

September 2016, ons eerste bezoek aan het Gardameer! Tijdens onze ontdekkingstocht langs het grootste meer van Italië zijn wij de belangrijkste bezienswaardigheden en leukste stadjes gaan bezoeken. Werken bij Huurtent.nl is één groot feest.

Tijdens onze korte Italiaanse glamping vakantie op camping Rocca Camp aan de zuidoostelijke kant van het Gardameer, hebben wij genoten van de wandelingen door de twee havenstadjes Bardolino en Garda.

Wij kwamen tegen de middag met de auto in Bardolino aan. Een tip: parkeer je auto ten zuiden van het centrum, langs de kustweg. Op deze manier kun je prachtig wandelen via de oevers van het Gardameer naar het historisch centrum.


Wandelen naar Bardolino


Je komt langs leuke winkels, terrasjes, cafés en restaurantjes met bijna overal voetgangersgebied. De twee kerken waar wij langs kwamen tijdens de wandeling zijn de San Zenokerk, gebouwd in de 9e eeuw, tevens de oudste kerk van Italië. Dan heb je heel centraal gelegen de San Severo kerk, minder oud, maar wel mooi en in de kerk vind je diverse fresco’s uit de 12e en 13e eeuw.

San Severo Kerk Bardolino



Verder moeten wij nog een keer terug, want we waren helaas te laat voor een bezoek aan het Wijnmuseum. Bardolino is niet voor niets bekend door de Bardolinowijn en de 80 kilometer lange wijnroute “Strada del Vino Bardolino” Deze Strada brengt je langs heel veel wijngaarden, wijnkelders en mooie plaatsjes zoals Affi, Caprino Verones, Monte Baldo, Pastrengo, Castelnuovo del Garda en Lazise.

Zonsondergang aan het Gardameer



Terwijl wij genietend van een heerlijk ijsje weer terug liepen via de boulevard Passeggiata Lungolago werden wij stil van de prachtige zonsondergang. Moe maar voldaan kwamen wij uiteindelijk weer op onze terrassencamping La Rocca Camp aan.

Deze fijne 3 sterrencamping heeft veel te bieden. Vooral gezinnen met kinderen zullen zich goed vermaken op deze fijn gelegen camping met als pluspunt de directe ligging aan het Gardameer, diverse watersportmogelijkheden, het zwembad en het fijne restaurant. De plaatsen Garda en Bardolino zijn zelfs via een wandelpad te bereiken. En ben je op zoek naar een glamping accommodatie aan het Gardameer? Dan raden wij de Airlodge van Selectcamp aan. Vanuit deze bijzondere kindvriendelijke accommodatie heb je een bijzonder uitzicht over het Gardameer.
Dus nog een vakantie boeken aan het Gardameer zomervakantie 2017? Wij zouden het wel weten...

De airlodge op camping Rocca Bardolino




Anderen lazen ook onze blogs over  accommodatieGardameerglampinghuurtentenkinderenlodgetentsafaritentstadswandelingtentvakantieSelectcamp