Safaritent of lodgetent aan het Gardameer huren?

 5 Juni 2018   Typisch Fem

Gardameer, alles voor de perfecte glampingvakantie


Het Gardameer is het grootste meer van Italië en om meerdere redenen een ideale glamping bestemming. Het Lago di Garda is om te beginnen strakblauw en een soort van kruising tussen noordelijke fjorden en zuidelijke zandstranden. De omgeving van het meer bestaat uit rotsen, olijfgaarden, bergen, eilandjes en groene valleien; aan variëteit in landschappen geen gebrek. Daarnaast is het Gardameer in Noord-Italië goed aan te rijden vanaf Nederland, het scheelt al gauw een paar honderd kilometer met bijvoorbeeld de Toscaanse kust. Vele families, gezinnen en stellen ging je al voor. Waar wacht je nog op? Arrivederci!

Glamping aan het Gardameer

In de omgeving van het Gardameer zijn campings te over. Net als hotels, appartementen, agriturismo’s en andere vakantieverblijven trouwens. Omdat jij al lang overtuigd bent van de charme van luxe kamperen, hebben we een top 5 samengesteld van onze favoriete glamping campings bij het Gardameer. We gaan van supergroot naar ienieminie, je hoeft alleen nog maar even te bepalen wat het best bij jou en je gezin past.

1 Camping Bella Italia

Over XL gesproken, deze supergrote vijfsterren camping direct aan het Gardameer is megapopulair bij families met kinderen van alle leeftijden. Deze camping der campings is één groot zwembadenwalhalla en ook wat glamping accommodaties betreft heb je het hier voor het kiezen. Wordt het een chalet, safaritent, lodgetent met badkamer of toch een luxe stacaravan?

Bella Italia aan het Gardameer


2 Camping San Francesco

Vlakbij het schiereiland Sirmione, aan de zuidkant van het Gardameer, ligt deze grote topcamping. Met mooie lodge- en safaritenten en glamping stacaravans van o.a. Vacanceselect en Camp2Relax. En veel schaduw, een eigen strand, prachtig zwembadencomplex en ervaren animatieteam. Zwembroek en badmuts inpakken, zonnebrand mee en GO!

San Francesco aan het Gardameer


3 Familiecamping Eden

Deze middelgrote terrassencamping ligt midden in het natuurgebied dat bijna de totale linkeroever van het Gardameer beslaat. Je vindt hier meerdere zwembaden en glijbanen en aanbieders als Canvas, Vacanceselect, Roan, Go4Camp, Eurocamp en Gustocamp hebben hier hun glamping stacaravans en safaritenten opgezet. Een van de USP’s van de camping is het eigen kiezelstrand, waar je surfplanken, zeilboten en waterski’s kunt huren. Dit laatste kan wel eens helpen als je je puber nog één jaartje wilt overtuigen van de charme van een gezinsvakantie …

Eden aan het Gardameer


4 Terrassencamping Weekend

Na de grotere campings, nu een kleine charmecamping aan het Gardameer. Terwijl je kinderen zich vermaken onder leiding van het Nederlandse animatieteam, lig jij met een wijntje en een bakje olijven te relaxen op de veranda van je luxe safaritent. Of op een ligbedje aan het zwembad. Camping Weekend is lekker kleinschalig, terwijl er toch van alles te doen is en georganiseerd wordt. De ideale combi van rust en gezelligheid! En die rust en gezelligheid kun je zeker vinden in de nieuwe safaritenten van Tendi. Glamping met veel privacy op een fijne camping aan het Gardameer.

Weekend aan het Gardameer


5 Agriturismo Le Sorgive e Le Volpi

Noem het een minicamping of boerderijcamping. Een agriturismo of groene camping. Wij noemen het vooral genieten. Van ecologische streekproducten, op de boerderij verbouwde wijn en verse groenten en fruit van het land. En van het zwembad en speeltuintje dat je deelt met de andere gasten. Op deze kleine camping op 15 km van het Gardameer glamp je in een lodgetent met eigen sanitair van de organisatie Tendi en verder geniet je hier volop van het uitzicht en de natuur. Dit is La Dolce Vita in optima forma.

Le Sorgive e le Volpi aan het Gardameer



Toch liever naar Toscane, Umbrië of een andere plek in Italië? Huurtent kent volop campings met safaritenten en glampingaccommodaties waar jij je meer dan prima zult vermaken. Het aftellen tot de zomervakantie kan beginnen!




Anderen lazen ook onze blogs over  accommodatieGardameerglampingglampingdorpenlodgetentsafaritenttips